Mozda sam postao dosadan sa ovom temom ali ovako - auto mi je stigao za prvi (redovni) servis. Da li neko moze da mi preporuci neki ovlasceni servis u BG-u i okolini (moze i ns ali bas da ne idem u Suboticu zbog promene ulja)?
Renault ovlasceni servis
Collapse
X
-
Novi Beograd, Staro sajmiste 29, 011/138476, 2138093, 2143824
Renault, Surcinski put bb, 011/3184146, 063/339420
Renault Sava, Mirijevski bulevar 37, 011/755331, 771242
Reno Riznic, Marijane Gregoran 37a, 011/756754, 757420
Servis Sio Krstic, 20.oktobra 11, 011/4887629, 4895746Samo te slusam i pitam se dokle ces?
-
-
Upravo tako. Na kraju sam odlucio da radim servis u Hit Autu. Bar su mi najblizi a i sa cenom su najpovoljniji. Interesantno je kako sam vrteo servise i dobijao cenu od 8500 do 14000!!!
Znaci - kada vozite auto u ovlasceni servis ipak se raspitajte i za cenu. Znam da jedan drug Skodu servisira u Novom Sadu i da mu se isplate svi troskovi (da ne racunamo bas kompletnu "bleju" po NS-u - kad je vec otisao).
Comment
-
-
Samo budi pazljiv sa hostaplerima u Hit autu. Znam decka kome su napravili haos sa kolima. Umesto originalne zadnje stopke pokusali da mu prodaju kinesku zamenu, koja se vidi iz aviona. Farbanje je uradjeno u nekom drugom servisu, od koga je cak dobio i racun za uslugu??? (mislim debili), krenuli su da smirglaju deo limarije koji uopste nije predvidjen da se radi, pa kada su provalili kasnije da u radnom nalogu toga nema, ostavili tako kako su ismirglali. Izgubio mu se kod radia kad su skinuli kleme sa akumulatora, i posto nisu mogli da mu daju kod, poslali ga kod nekog lika da ga dekodira. Lik mu trazio 1000 dinara, kad mu je zatrazio racun, onda je rekao 1500 dinara. Tri nedelje se ********o sa njima, dok nije dobio sve kako treba, cak se cimao i sa predstavnistvom iz Hrvatske, koji su rekli da do sada nisu imali konkretne dokaze ali su culi da ima problema sa Hit autom. To se sve desilo pre 2-3 meseca. Pretpostavljam da su se u medjuvremenu doveli u red.Stercus accidit
Comment
-
-
Hvala na obavestenju. Ja sam inace kod njih kupio auto tako da bi trebalo to malo da postuju. Inace sam bio kivan na njih zbog njihovog neljubaznog dispicara kada sam vozio auto na vanredni servis (podmazivanje letve volana je bilo u pitanju). Mada cale kaze da je lik bio totalno ok kada je on otisao po auto. A prilicno me je odobrovoljio kada sam otisao da zakazem servis kada sam rekao da je u pitanju 1.5 dci a on rekao da jedna cura koja sedi do njega (koja je tada telefonirala) radi zakazivanja i kada je zavrsila razgovor i pitala koji je model u pitanju on joj je rekao "kako neznas, Megane 1.5 dci, lep, plav metalik, berlina u full opremi" tako da sam skontao da me se seca (inace auto nije mogao da vidi jer sam bio drugim autom). Mada mozda je imalo uticaja i to sto kada sam prosli put ostavljao auto ostavio caletovu vizitku jer nisam mogao da dodjem sutra da ga pokupim a cale radi u NBS... Sve u svemu ovaj put su bili krajnje korektni. Samo mi nije jasno otkud tolika razlika u ceni za redovan servis. Uglavnom su mi davali cene po stavkama i rad je bio 820 din kod vecine a oni koji mi nisu davali po stavkama davali su mi cenu od 12000 (kod ostalih je 8500). Nije valjda da toliko vise kosta sat rada kod njih ili je mozda u pitanju gde nabavljaju ulje jer u dci motor ide ELF ulje, tacno se zna koje.
Comment
-
-
Hit auto sipa valvoline a ne elf, ne znam koliko to menja stvar buduci da nisam upucen u tu tematiku.
Ja sa njima nisam imao losa iskustva, mada nisam ni imao nekih problema sa autom. Kod njih je odradjen veliki servis, tj. kais, spaneri, ulje, filteri itd. i to su naplatili nekih 500 evra. I naknadno su menjali pumpu niskog pritiska, koja zaista i jeste bila problem, znaci nisu tek tako uzeli pare.
Ja nisam stekao utisak da bi nesto obmanjivali, tj. cini mi se da imaju dovoljno posla i zarade i bez tih gadnih fora da pricaju ko zna sta musteriji. Tad kad je radjen veliki servis ja sam auto tek kupio i ostavljen je i da se pregleda onako generalno, koliko je moguce, i nisu prijavili nikakav kvar, sem plocica koje ce mozda trebati da se menjaju u narednih 20ak hiljada, a da je auto u skroz dobrom stanju.
Sta znam, to je moje zapazanje, kapiram da ima i negativnih iskustava. Da nisam nasao neovlascenu varijantu servisiranja vozio bih kod njih i dalje.
Servis Sava u Mirijevskom bulevaru sam par puta zvao da pitam za cene delova, i jednom sam dobio odgovor da nije siguran da li se kod Lagune II menja samo homokineticki zglob, ili cela poluosovina, kao kolega mu je upravo rekao da ide cela poluosovina, ali nije siguran treba da proveri. to mi je bilo dovoljno da odustanem od njih
Comment
-
-
Moram ovo da napisem kao novi post.Danas sam bio kod Mice u Jagodini u novom servisu.Servis je SVETSKI!!!Otvorice i salon automobila ali se jos uvek ne zna da li ce to biti Renault,Peugeot,Citroen ili Dacia.Servis je kompletno uradjen u Renault fazonu(boje itd) ali mi se cini da ce servisirati i ostale koje sam nabrojao zato sto je reklama ogromna za sve ove automobile.Pitao sam ga da li je sada ovlascen za neki auto a on mi rece:Ma jok,jos uvek radim kao i pre.Samo ako ostane sa uslugom i cenama kao sto je bio,radice mnogo dobro.Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
I bio sam na servisu. Sto se Vavoline-a tice ovako stoje stvari:
sada ne ide u sve Renoe ELF vec ide i Castrol i Vavoline i to koliko sam primetio zavisi samo od dobre volje onog ko sipa ulje u fabrici i lepi nalepnicu nazad. Tako sto se Vavoline-a tice sve je ok. A neznam koje su mi sipali jer nisam gledao extra bocicu koju sam trazio da mi daju (zlu ne trebalo, nek stoji u gepeku) - cak nisam ni proverio da li je ima.
Bili su krajnje korektni ovaj put - izgleda da prosli put radniku nije bio dan pa je bio nadrndan, razumem ga - desava se.
A ono o obimu posla stoji - servis se zakazuje nedelju dana unapred.
Sto se tice AC Markovic - kod njih sam dobio 50% visu cenu nego kod bilo kog drugog tako da sam odustao istog momenta. Ista situacija i sa kompresoro - rekli su mi "minimum 12000" dok su mi ovi rekli da je izmedju 9 i 10 i bilo je 10 200 ali sa litrom ulja preko.
A da, imam veliku pohvalu - oprali su mi auto - gratis.
Comment
-
-
Originally posted by nikolapanicMoram ovo da napisem kao novi post.Danas sam bio kod Mice u Jagodini u novom servisu.Servis je SVETSKI!!!Otvorice i salon automobila ali se jos uvek ne zna da li ce to biti Renault,Peugeot,Citroen ili Dacia.Servis je kompletno uradjen u Renault fazonu(boje itd) ali mi se cini da ce servisirati i ostale koje sam nabrojao zato sto je reklama ogromna za sve ove automobile.Pitao sam ga da li je sada ovlascen za neki auto a on mi rece:Ma jok,jos uvek radim kao i pre.Samo ako ostane sa uslugom i cenama kao sto je bio,radice mnogo dobro.
Taj "svetski" servis noje renaultov , ve? Citroen-ov. Mada, kako rade ranaulte citroena ne bih ni parkirao kod njih na parkingu (zamišljam da mi oni sre?uju hidroaktivno ogiblljenje i odmah mi se diže kosa na glavi). Ovlaš?en servis za neki auto ?e da postane kad na vrbi rodi grož?e (a možda ni tad). Ra?un za usluge obiješ na par?etu papira (napisan olovkom), cene su u evrima, delovi sumnjivog porekla,i "stru?nost" kao njihova najve?a vrlina.
Li?no znam neke ljude koji su išli na ispomo?, ili nakratko radili u tom servisu. Svi se slažu u jednom: nemaju pojma.
Jedan primer tog izuzetnog servisa: ne menjaju ulje u automatskom menja?u. Jedva sam ubedio oca da ode u AK Francuz da mu zamene ulje.
Ukratko, RENO MI?A, obilaziti u velikom luku.
AK Francuz, ovlaš?eni servis za Renault i Dacia. Dobri majstori, imaju nadzornike, koji kontrolišu šta mastori rade da ne bi dolazilo do pogrešne dijagnoze, satnice po fabri?kim normama, fiskalni ra?un za odra?en servis i 1god. garancije na ura?en posao. Jesu skuplji od Mi?e, ali vrede svaki dinar.
Comment
-
-
edit sri 98: ne citirati post iznad
Znaci AK Francuz za preporuku sada iako je ranije bilo dosta primedbi na njihov rad.A zna li neko neki renaultov servis da stvarno dobro rade?Kakav je onaj u ZR-Demensku,zna li neko?Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
Comment