Mamoparedzije,prevaranti,ne znam ni ja sta...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DTI LET
    CBC Senator XXL
    • 13.08.2006
    • 374
    • Novi BGD

Mamoparedzije,prevaranti,ne znam ni ja sta...

Slusajte ovo sad..jeste malo duze ali poucno,bar je bilo za mene

Imam astru g,diesel je u pitanju,da ne gusim previse auto pocelo laganice da se gusi,nema snagu ispod 2k obrtaja,ma uzas,a menjao sve sto se moglo zameniti redovno f.vazduha,protokomer,i sl dzidza bidze...ostanu mi dve opcije ili eger ventil ili katalizator da su zacepljeni..I tu ja odem u auto Trend,navodno preko prijatelja koji zna nekog iz uprave i rekose bice nesto sitno za placanje(ciscenje egera)..uzmu ljudi kljuceve kao ide smeker,da isproba jos nije serviser i nema veze,al ajde,takav im je valjda protokol..uveze ga on po probnoj voznji u servis,i tu poce cela prica..pokusaj skidanja izduvne ovo ono zapekli srafovi odvrcu oni tu sat vremena(sto ce imati dosta znacaja u kasnijoj prici)..meni dojadilo i pitam ovog na prijemu jos kolko ce da rade i kolko ce,jel te,ova z...bancija da kosta..A ovo cujem prvi put u zivotu.."Mi radimo po satnici,a satnica je 1600din"..verovali ili ne,rodjaci..(u principu mogli su da kazu da su radili i 10h)
    Odem ja kuci,vracam se posle 3h i tu samo ostao neki blagajnik koji mi kaze cenu od 4800 + pdv sto bi znacilo 5160din-CISCENJE EGERA..Posle se pitam,gde ovo ima,sta ja vozim i sl pitanja...mislim jesu navodno ovl.servis i nisu oni krivi sto sam se ja zaleteo,al reko naplatice 1k,2k najvise al ovo stvarno prelazi granice..
    Nista mi ne preostaje,prvo reklamacija uradjenog jer skoro nista bolje ne radi auto,drugo poslacu im gradsku budzetsku inspekciju da im malo odvali bubrege i tako...

Jao poludeo sam,nadam se da ce te me razumeti zbog ovolikog posta jer sam besan do besvesti na njih kao i na sebe i onog djavola sto me natera da odem tamo..

pozzz
    www.opelclub.rs
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

E jbg ja to skinem i ocistim za 15 minuta bez zurbe,nego da tebe ne zeza AMM

Comment

• DTI LET
      CBC Senator XXL
      • 13.08.2006
      • 374
      • Novi BGD

mislis na protokomer???
      Njega sam menjao pre pola god plafon od tada presao 10-15k km,osetila se razlika ali i dalje nije to to..mnogo spor odziv gasa...ne znam jel ide ovo off ali ako neko nesto zna vise nek predlozi pp ako je vec ovako off da moderatori ne mesaju(puno) prstice
      www.opelclub.rs

Comment

• Meda
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2006
        • 415
        • Vračar

Ja sam kod elektricara radio nesto i naplacivao je po satu ali mehanicari ccc. Koliko ce naplatiti da ti zameni ulje, dok ono iscuri, pa onda sipa pa filteri, sramota

@DTI
        Auto i dalje ne moze da se potpise?
        What is the sound of shit happening?

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Astra G Diesel , autodata vreme za skidanje i vracanje EGR ventila je 1,4 SATA.

Ovo je sve po standardnoj proceduri, dakle vremena su dobijena iz OPEL direktive.

Ako oni neznaju da rade, nije tvoj problem. NEka UCHE a ne da naplacuju uchenje na musterijama
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Dakle, imas osnovu da odes i reklamiras racun...
            A onda oni kazu" Pa zapekli srafovi a to ne pise nigde....
            I tako, dodjes na isto
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Norma je norma i tu nema diskusije... Zapeklo ili ne, potrebno je prosecno vreme koje se navodi, kao i procedura za skidanje koju oni znaju!!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• DTI LET
                CBC Senator XXL
                • 13.08.2006
                • 374
                • Novi BGD

Originally posted by Med@
                @DTI
                Auto i dalje ne moze da se potpise?
                Ma iskreno od sinoc od kako mi je zavrsen "servis" nisam ni probao,bilo je hladno a nisam isao nigde dalje,radio ceo dan,ali probacu za koji dan..

Procenat boljeg tj "cistijeg" rada i brzeg odziva,posle ciscenja je 3-5%,nije vise sigurno!!!Jel mogu oni sad ludi da se naprave i da kazu ma to su price,bla,bla...Boost-jel mogu da dobijem adresu da odstampam i ponesem to njima,plus reklamacija,ovo ono....pa ne znam dodje mi da ih unistim
                www.opelclub.rs

Comment

Nema od te tvoje ljutnje nista .
                  Norma cas je norma cas .
                  Ako su otvorili radni nalog i ti si dobio racun sa tom cifrom to je
                  sasvim validno i regularno .
                  Sad ti je jasno zasto i serviseri a i musterije sa starijim autima
                  izbegavaju ovlascene servise .
                  Ne isplati se tebi a ni njima da ceprkaju po safovima koji su truli
                  radni cas je zato i uveden da se realno naplati rad .
                  Ja sam 2001 bio u stutgartu na servisu e klase mercedesa.
                  Lepo otvorili radni nalog pozvali me i rekli gospodine
                  radni sat mehanicara 82 marke elektricara104 marke .
                  Zamena hladnjaka grejanja kabine 860 maraka zamena plus hladnjak 380 maraka . E sad dolazi ono najbolnije.
                  Ustanove da mi je dihtung izduvne grane los.
                  Pitam posto je dihtung 87 maraka ok zamenite ga do sutra .
                  Dodjem sutra racunam servis oko1600 maraka .
                  Kad ono 2403 marke .
                  Radnih sati brdo oko zamene dihtunga izduvne grane
                  Promenili su mi sve safove i brezone jedva su ih odvrnuli .
                  I kazu da je sve ispalo i jeftino jer su vec razmisljali da skidaju glavu
                  a to bi tek kostalo papreno.
                  E tako je to ne moze se sve predvideti kako ce teci popravka.
                  Ja sam taj dihtung menjao pre kad je auto bio star 2 godine i odvrnuli su ga i zamenili za 1 sat . ali posle 6 godina trebalo je 6 puta vise i to jedva
                  Zato mislim da niko odgovoran i nece pristati da
                  vam kaze bice gotovo tad i tad i za cenu toliku .
                  Zaista sam posle toga pregledao auto i verujte sve je bilo novo
                  safovi brezoni dihtung i nije bilo tragova ili ogrebotina.
                  Tabla je stajala kao da nikad nije nista pipnuto sve sijalice su bile nove
                  iako nisam trazio da ih zamene ali takav je tamo princip
                  kad se skida onda se sve uradi sto treba .
                  Istina to kosta ali svako nek bira nismo svi isti niti su
                  majstori svi isti .
                  I pikaso je radio sa cetkom i bojama pa opet nije krecio po kvadratu
                  zar ne ?????

Comment

• APOGEE
                    CBC Senator
                    • 01.06.2005
                    • 243
                    • Beograd, Vracar

Vidim, pominje se auto kuca Trend, ul. Cara Dusana, Zemun, pa da se nadovezem.

Pre dve godine, moj Lanos odjedanput nece da upali, ma nema sanse. Inace, uvek palio kao mina iz cuga. Drugar me odslepa do Trend-a, sta cu, jer moj kolega sa posla-elektricar i ja, nismo mogli da provalimo u cemu je stos. Kao mislim, ovo je bar zvanican servis, naci ce brzo sta ne valja.

Auto primljen na servis u ponedeljak ujutro. Trebalo im je do PET DANA da pronadju kvar. Na kraju, posle nebrojenih mojih telefoniranja, u petak popodne jave da je stvar sredjena. Odjurim s posla, kvar banalan, ustvari uopste ni nije bilo do kola. Naknadno instaliran alarm Exalibur zaglavio. Odem da platim kad ono jos jedno iznenadjenje, racun preko 7 somica, u to vreme oko 100 EUR-a. Inace, za coveka koji zna posao, otklanjanje kvara ne bi uzelo vise od desetak minuta.

p.s. sutradan sam otisao kod elektricara koji mi za somica izvadio Exalibur-a, koji je odmah zavrsio u kanti za djubre.
                    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• civi
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1492
                      • Pozarevac

I ja radim u ovlascenom opel servisu ali se bas takve zajebancije ne desavaju , a da kosta kosta, mada imamo mnogo rezervnih na lageru i u principu se sve zavrsava za dan dva najvise (cak i skidanje glave)....
                      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                      - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                      X