obostrana krivica?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veXon
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2006
    • 571
    • Beograd, Vozdovac

obostrana krivica?

Zanima me sta se desava u slucaju obostrane krivice? Kako osiguranja isplacuju?
    Evo sta se desilo, vozilo A se kretalo ulicom Karadjordjeva iz pravca zeleznicke stanice u pravcu Brankovog mosta, vozilo A prelazi u traku koja je zabranjenjena za kretanje motornih vozila i koja sluzi za sinska vozila, vozilo B dolazi iz sporedne ulice sa znakom "trougao" i pokusava da napravi polukruzno skretanje u pravcu zeleznicke stanice (preko pune linije), vozilo C koje se pravilno kretalo u traci od zeleznicke stanice ka brankovom mostu propusta vozilo B, ali ne videvsi vozilo A, dolazi do sudara, epilog, dosta stete na oba automobila...
    Uvidjaj izvrsen, izjave date i dobijena povrsinska konstatacija policajca da su se oba vozila sudarila usled obostranog krsenja propisa.
    Da li znate kolike su kazne za ovakve prekrsaje i naravno sta pokriva osiguranje i da li uopste pokriva nesto?
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Ja sam imao slucaj podeljene krivice i reci cu kako sam prosao.
    Mada, to je bilo pre dosta godina, jos je zemlja bila debelo pod Slobom.
    Kliznuo sam po nekoj nizbrdici po ledu i zveknuo tipa koji se takodje nije zaustavio po klizavom putu. Klasicna podeljena krivica.
    Nikom osiguranje nije nista isplatilo, a obojica smo platili kazne za prekrsaj, jer to se mora, krivi smo...
    Napominjem da sam tad imao samo obavezno osiguranje.

Mozda je danas situacija drugacija, ipak se i drzava promenila, kao i zakoni, a i praksa (nadam se) u takvim slucajevima.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• veXon
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2006
      • 571
      • Beograd, Vozdovac

bas bedak ako je tako... 'bem ti onda osiguranje i koji djavo ih placamo... lopovi...

Comment

• vega
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2006
        • 324
        • Beograd

Imao sam i ja jednu podeljenu krivicu, valjda '98. Kao sto je Propulator rekao osiguranje ne dodje nikom nista, svako svoje popravlja + prekrsajne kazne. Nazovi osiguranje pa pitaj, mada
        ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Osiguranje snosi stetu samo ako nisi kriv.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Krivicu definitivno utvrdjuje sud, i ako nisi zadovoljan presudom, pisi prigovore, zalbe, sve u zakonskom roku, mozda promijene osnovu o krivici za udes...

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Sve je moguce, ali je su neke stvari jako malo verovatne.......
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Ma mislio sam tu na policijsku verziju dogadjaja... Ako se zaista ne slaze sa onim sto je napisano, i tvrdi drugacije, onda to treba ganjati, i "crtati" sudiji... Naravno, ukoliko zdrav razum i fizika ne kazu drugacije u odnosu na nasu "iznesenu" istinu o dinamici udesa...

Ukoliko zaista postoji mogucnost da drugo vozilo (koje se kretalo nepravilno) nije moglo biti vidjeno zbog (pravilnih) drugih vozila, onda to treba tvrditi, i traziti da se pomocu sudskog vjestaka prometne struke izvrsi rekonstrukcija na licu mjesta, i da on iznese svoje expertno misljenje, koje moze potvrditi ono sto neko tvrdi...

Naravno, ako se ima zivaca za tako nesto...

Comment

• veXon
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2006
                  • 571
                  • Beograd, Vozdovac

Ma nisu samo zivci u pitanju, mislim da sve to kosta i da te vestake treba neko da plati... pa ako se utvrdi krivica eto jos muke na vratu!
                  Videcemo sta ce sudija da kaze, jos nisam nacisto da li je li je vozilo A pravilo prekrsaj time sto je islo po sinama, jer znak za zabranu ne postoji! Postoji mali mislion ulica u Beogradu kojima se krecu i motorna i sinska vozila... Ne znam koliko da uzmem za ozbiljno to sto su panduri rekli... Ako postoji neko strucan da proceni ovu situcaju, neka se javi!

Comment

Working...
                  X