Auspuh za Megane-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • antap
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 62
    • Beograd

Auspuh za Megane-a

Problematika - auspuh na autu (Renault megane 1.6 1998. god) otisao skroz - ne pomaze vise krpljenje.
    Pitao u jednom servisu u kraju (Vojvodjanska, NBGD) koliko kosta da naprave novi i ugrade - kaze 10000 din, a garancija ne postoji.
    Raspitivao se kod majstora kod koga odrzavam auto (Nesa - Zemun - Pregrevica) i on mi ponudio 2 varijante: originalan novi (250 ili 300 EUR - ne secam se tacno, znam da mi je bilo mnogo) i neki slovenacki za 150 EUR. Bili vec dogovorili za taj slovenacki, kada on ustvrdi da na mom autu nema (skinut) katalizator. Kaze da to vec menja stvar, da bi morao auspuh da se prepravlja ili da se nabavi polovan katalizator (jos 150 EUR) i vidim ja da nema 'leba od toga.
    Tako dodjem do zakljucka da mi je najbolje da narucim negde da mi naprave auspuh i instaliraju ga ovako kao sto i stari stoji, bez katalizatora.
    Naravno da ocekujem garanciju za taj rad.

Koliko takvi auspusi lice na originalne u smislu da ne kvare izduv, da je kod konstruisanja bar pokusano da se napravi sto priblizniji originalu, da nije zbudzen od delova auspuha razlicitih automobila... (na mom autu je zadnji lonac bio od renault-a 19)

Ako neko ima lepih iskustava sa auspuh servisom, moze da ih podeli ovde sa drugima.
    Unapred hvala
    vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Pogledaj u killer autu,to ti je isto u kraju,koliko znam daju granciju i dobrog su kvaliteta:

Adresa: Tosin Bunar 63b
    Mesto: Beograd
    Telefon: 011 100 964

Evo ti i adresa gazele komerc,oni rade imasaf sto je po meni dosta kvaltetna varijanta ali i skuplja od killera:

Adresa: Jovanke Radakovic 72a
    Mesto: Beograd
    Telefon: 011 342 9670

I naravno prelistaj malo forum,ima jos ok prepruka...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• antap
      CBC Član
      • 28.07.2006
      • 62
      • Beograd

Hvala,
      resio sam da pitam ovde, posto dosada nisam imao tako velikih zahvata na izduvnom sistemu (kompletna zamena auspuha), pa ne bih voleo da experimentisem, posto mi je to malo veca stavka u budzetu.
      Na prethodnom autu (Mitsubishi Colt) sam napr. menjao zadnji lonac u servisu u Zemunu (Prvomajska, posle raskrsnice sa Savom Kovacevic, sa desne strane) i dobio garanciju od 1 godine, a lonac se rascvetao kroz 13 meseci, van garantnog roka. Tada sam morao da stavim novi, pa ne bih da ponavljam to iskustvo.

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Evo jos jedan glas za killer auto, daju garanciju od 2 godine...
        pozdrav

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Poslusaj Neshu sta ti kaze, covek je posten, i majstor svog zanata. Koja je shema tvog izduvnog sistema, znaci sta sve ide?
          Katalizator-----srednji lonac-----zadnji lonac??
          Ja sam skoro radio to i ispalo me je oko 10-11 000 za moj auto, a radio sam kod Kulica, ona ulica sto prolazi pored Hale Pionir. Umesto katalizatora sam samo stavio cev. Sto se samog katalizatora za Megana tice, mislim da je preko hiljadu evra original.

Comment

• antap
            CBC Član
            • 28.07.2006
            • 62
            • Beograd

Epilog - raspitivao se malo i otisao kod Mila Jevica u Gosp. Vucica. Tamo kazu treba samo srednji lonac da se zameni, ali dzaba kad su ti otisli nosaci motora (rece covek ne otvarajuci haubu). Ipak on meni zameni srednji lonac, cena 2600 din, i postavi auspuh povisoko, tako da kada zapne motor, auspuh udara u pod. To odmah reklamiram - kaze to ce se srediti kada zamenis nosace motora.
            Idem danas da proverim nosace motora, da vidim da li je covek u pravu.

p.s. raspitivao sam se za imasaf lonce, oni kazu da ne daju garanciju ni dana ako nemas katalizator, a meni izvadjen, tako da sam ipak resio da se ovako skrpim

Comment

• Williams
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2006
              • 556
              • Beograd- Cerak

Prvi put cujem to za nosace motora, valjda bi primetio do sad trzanje neko pri voznji a i u leru. Kako mislis kad "zapne" motor? Kad ga palis i to?

Comment

• antap
                CBC Član
                • 28.07.2006
                • 62
                • Beograd

Ispostavilo se da nema veze sa nosacima motora. Sad sam stigao iz servisa, proveravali su mi nosace motora i u redu su.
                Pocetna dijagnoza majstora iz auspuh servisa je bila - 'vidi kako je puk'o srednji lonac - to je zbog toga sto ga motor razbija jer je puko neki nosac motora. inace bi taj lonac izdrzao jos...'
                Sve u svemu nema pojma, ali dobro, sledeci put potrazicu neki pismeniji auspuh servis.
                Najgore od svega je to sto sad imam neki krpez od auspuha sa 100 navarenih delova i 200 krivina, a nemam predstavu kako izgleda originalan auspuh. Ja sam mislio da ovi sto prave auspuhe, naprave ih iz 2, 3 dela i to spoje i kraj. A ustvari on uzme lonac, isece stari, ubaci novi i to je to.

A sto se tice udaranja/zvrcanja auspuha, to napr. kad krecem pod malim gasom, ugusi se motor, a auspuh krene da vibrira i da lupa. To cu da negde svratim da ga malo bolje fiksira

Comment

• Williams
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2006
                  • 556
                  • Beograd- Cerak

Taj servis u Gospodara Vucica na crnu listu treba staviti. Potrazi malo po forumu bilo je jos tema vezanih za auspuh. Moj ti je savet da odes do nekog boljeg servisa da ti sve to lepo uradi. Ko ne plati na mostu plati na cupriji.

Comment

• antap
                    CBC Član
                    • 28.07.2006
                    • 62
                    • Beograd

Pa ja sam prelistavajuci forum pronasao nekih pozitivnih iskustava o tom servisu. Ali tamo vise ne idem

Comment

• forster
                      CBC Senator
                      • 24.04.2007
                      • 244
                      • Beograd

Upravo sam Zavrsio posao u Killer Autu.
                      POZLATILA VAM SE!
                      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                      2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                      3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Ja ovo nista ne razumem.
                        Prvo pitas za servise ljudi ti kazu za dva dobra a ti odes u treci i to najgori u gradu i posle se jos zalis da nemaju pojma.
                        Ko tu ustvari nema pojma?

Comment

• antap
                          CBC Član
                          • 28.07.2006
                          • 62
                          • Beograd

dranix, prvo sto sam uradio - svratio sam u Killer auto i majstor mi je rekao da nema taj lonac. Drugo - pozvao sam ove za imasaf lonce i ispostavilo se da ne garantuju ni jedan dan ako ne ugrade i katalizator, tako da sam odustao od njih. Prelistavajuci forum dalje dosao sam do nekog posta sa pozitivnim iskustvom sa majstor Jevicem. Ovo je moje negativno. To je cela prica.

Comment

• opiraca
                            CBC Početnik
                            • 11.10.2007
                            • 1
                            • zrenjanin

ima neko da mi posalje neku shemu za samogradnju auspuha,nov sam u ovome opiraca@sezampro.yu

Comment

Working...
                            X