saobracajka-posledice ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VanGoga
    CBC Početnik
    • 27.02.2007
    • 4
    • BG

saobracajka-posledice ?

Ako je neko imao slicno iskustvo...
    Udario pesaka kolima.Naneo teske telesne povrede- prelom ruke. Auto 100% ispravan, bez alkohola, sacekao policiju, pokazao interesovanje za zrtvu, nikakav ovakav slucaj ranije....
    Pitanje 1) - kakve su kazne od strane drzave (ide kao krivicno) ?? Sta me otprilike ceka ?
    Pitanje 2) - AKO me zrtva, nakon zakonske osude, odluci da goni parnicnim postupkom za naknadu stete, pretrpljenog bola i sta vec... kolike su cifre u pitanju i sta me otprilike ceka???
  • Pop_Djujic
    CBC Član
    • 16.12.2006
    • 73
    • Beograd

na svu srecu nisam imao takvo iskustvo pa ti nemogu reci "iz iskustva"
    a nisi dovoljno podataka rekao jel sigurno igra ulogu da li si tog pesaka udario na pesackom ili kad je pretrcavao ulicu van pesackog,mislim u svakom slucaju si kriv ali sigurno da na visinu kayne utice pod kojim okolnostima si ga udario.
    a sto se tice kayne grubo receno ako te bude tuzio,pa neznam ja mislim da moze da dodje i do 100000 din bez problema,mozda cak i vise...
    al nisam siguran...
    Mozda jesi brzi,ali nisi ludji !

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

1. Krivicno ide sigurno jer su bile TTP
      2. Visina odstete zavisi od procene suda, vestaka, osiguranja, duzine oporavka, umanjene sposobnosti za rad..... Razlicito od slucaja do slucaja.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pop_Djujic
        CBC Član
        • 16.12.2006
        • 73
        • Beograd

" umanjene sposobnosti za rad..... "

e da ili ako si ga trajno onesposobio za rad,a fazon bio je zaposlen tu mogu da ti naduvaju kaznu do besvesti jel to ima neka fora sa "izgubljenom dobiti" ucio sam to nesto jel studiram prava ali sam malo zaboravio

primer:udario si taksisti kola i onesposobio ga da radi primera radi 3 dana(dok mu se neoprave kola),ako se bas zainati moze da te pored toga sto si mu slupao kola tuzi i za izgubljenu dobit koja je recimo 3x3000din (nek je to neki prosek)

mada valjda nece biti nista od toga kod tebe...

nemoj sad pogresno da me shvatis da ces nekome da placas ceo zivot to sto si ga udario ali ce to sigurno da utice na visinu odstete ako te taj neko bude tuzio.

Comment

• mirko
          CBC Senator
          • 18.05.2006
          • 202
          • Prokuplje

Moj drug je skoro udario jednog od dvojice pesaka koji su pretr?avali put vam naseljenog mesta. slomio mu je butnu kost i glava mu je u ?almi. on ga je sam uvukao u kola i odvezao do doma zdravlja. posto se u bolnici onesvestio izvadili su mu krv imao je 2.8 promila a ovaj drugi je naduvao 2.0. sre?om drug nije pio te ve?eri a bio mu je ro?endan.

Sud ga sve jedno tereti krivi?no mada ?e ga najverovatnije osloboditi krivice. a sa ovim je pri?ao pa ga ni on ne?e tužiti i to je to.

Me?utim moj stric je lezao godinu dana u padinjaku jer je ubio ?oveka tako?e van naseljenog mesta i nije bio kriv ali je on imao alkohola u krvi pa je svejedno bio kriv.
          Od tada se opametio pa ga sad zena vozi
          'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Da ne pricamo dzabe i iz tudjih iskustva, sustina je da ti krivicna prijava ne gine, ali da imas male sanse da te oslobode u slucaju da je pesak prelazio van pesackog prelaza, preskakao neku ogradu itd...

Ali u takvom postupku i tuzilac, pa cak i sudija se hvataju i za najtanju slamcicu. Lepo nadji jako dobrog advokata za tu oblast i izvuci ces se bez problema!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Cekamo objasnjenje pod kojim okolnostima si oborio pesaka?

Ne bih da te plasim...ali uvek sam sebi govorio, neka se i slupam i sebe povredim ali samo da ne udarim pesaka (jednom je bilo za dlaku da ga opalim i tada ne verujem da bi on preziveo a ni ja).

Problem je kako neko rece udaris pesaka i lezis u zatvoru..kao kazna...da bi se opametio i kada izadjes da vise ne bi udarao pesake...ko da si to namerno uradio..moze sasvim slucajno da se desi. Ali ne vidim koji bi drugi nacin bio da se covek iskupi?
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• VanGoga
                CBC Početnik
                • 27.02.2007
                • 4
                • BG

Dakle, pesak je oboren na pesackom ali je njemu bilo crveno, a meni zeleno. Medjutim to je ne bitno jer nema sanse da se iscupam krivice.
                Poenta mi je da sam skupio svaku mogucu olaksavajucu okolnost do koje sam mogao doci.
                Ono sto me zanima je potencijalna kazna ???
                Kazu mi: zatvor 1% (i to mi je mnogo), najverovatnije je kombinacija novcane (pretpostavka oko 60000), uslova (na 2 god) i oduzimanje dozvole (na 6 meseci)
                Ne znam cemu da se nadam ???
                Da li da kopam po sudu da doprem do sudije pa da to ide "blazim postupkom" ili da nista ne diram posto nema sanse da me oslobode ?
                I ono drugo, ponavljam, kolike su odstete makar okvirno- to onda ide gradjanska parnica, pa traje par godina...

Comment

• mirko
                  CBC Senator
                  • 18.05.2006
                  • 202
                  • Prokuplje

uf pa to je sad zeznuto kako dokazati da je tebi bilo bas zeleno a njemu crveno.ima li svedoka koji su videli ili mozda pesaka koji su cekali na crvenom?
                  Ako je stvarno tako po nekoj logici ti i nisi kriv, ?emu je onda postavljen semafor ako ga neko ne postuje i jos je on oste?eni. trebao bi onda ti da ga tuzis za materijalnu stetu koju je on mozda naneo tvojim kolima.

E sad ovo je bilo po logici a sta od ovoga moze da se odrzi na sudu to je pitanje, verovatno nista

A zasto si tako siguran da ce te taj ?ovek tuziti?
                  'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Da se ne zanosimo, uvek treba biti malo oprezniji kod raskrsnica i semafora. Tesko je dokazati posle da si ti bio u pravu zbog signalizacije... Pa uvek moze da bude da je pesak posao na svoje zeleno, a da ga je uhvatilo crveno svetlo...

Samo da se potraze neki svedoci koji ce reci da je pesak na svoje crveno svetlo pokusao da predje ulicu uprkos vise automobila koji su u tom trenutku prolazili tom raskrsnicom....

Jedan moj poznanik je ima slicnu situaciju, pa se izvukao, ali je pesak na sudu i sam priznao krivicu...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Code:
                      Da si u nekoj NORMALNOJ drzavi dao bi ti sledeci odgovor:

Ukoliko si prekrsio neki od saobracajnih zakona u trenutku udesa, kacila bi te neka kazna za to, brzina preko ogranicenja, prolazak kroz crveno svetlo itd.. dakle nista sto bi te opterecivalo znacajno.

Ovaj drugi deo o posledicama (trajnim i sve drugo u vezi peshaka) , sa tim segmentom nebi imao APSOLUTNO nista ukoliko je auto bio registrovan, dakle imao auto koji je legalan za voznju.
                      Obavezno osiguranje bi dakle snosilo svu stetu na 3 licu i cak i da nisi uplatio osiguranje vodio bi se da si platio ali sa dugom drzavi.
                      Dakle, auto ukoliko nije odjavljen i tehnicki je ispravan, sve i da nije placeno osiguranje drzava stoji kao garant za tu sumu i potrazuje je od tebe dok je nenamiris (ako nisi uplatio u namenskom roku, placa se kaznena tarifa od oko 5? na dan od trenutka kad je prosao rok za uplati).

Ovo pravilo vazi za CELU EU i to je razlog ZASTO netrebamo da nosamo Zeleni karton sa sobom po EU jer se zna da je auto osiguran.
                      Tako jednostavno i efikasno.
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• bakara
                        CBC Senator XXL
                        • 29.01.2005
                        • 977
                        • nBGd

Ja sam pre nekoliko godina udario jednu zenu na pesackom prelazu dok je prelazila ulicu na crveno svetlo, to se desilo u ul. cara dusana u gradu.
                        Jednostavno svi su stajali na semaforu cak i ona, ali joj je jednom dunulo u glavu da proba da pretrci....i udarih je. Ne secam se kakve povrede je imala, osim razbijene glave i toga da je odnela hitna pomoc.
                        Kada je dosla policija duvao sam u balon, i merili su trag kocenja (takodje vrlo bitno) i zakljucili da sam se kretao oko 40km/h, dok su oni pisali zapisnik ja sam sakupljao imena svedoka koji bi dali izjavu, mogu reci da je to prilicno tezak zadatak jer ljudi jednostavno ne zele obavezu, ali sam ipak skupio nekoliko ljudi koji su dali svoje podatke policajcu, uz izjavu da je zena pretrcavala na crveno.

Rezime:
                        meni nikada nista nije doslo za to, cak ne znam ni sta se dalje desava sa tom zenom, nisam dobio nikakvo resenje od suda.

Mislim da tu kljucnu ulogu igraju svedoci, i deo tvoje krivice, i da ce sudija na osnovu toga presuditi.
                        pozdrav

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Ta zena koliko god da je kriva ima pravo na nadoknadu (po zapadnim merama jer da je auto bio strane registracije itekako bi dobila ostetu) od tvog osiguranja, jer naravno, imao si obavezno osiguranje minimum.

I naravno, ovo sa da si prosao bez ikakvih zakonskih posledica je sasvim ocekivano.

Zvuchi malo chudno da su zakoni tako ispreturani da maltene treba da imas video kameru koja snima voznju za nedaj Boze
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• radja
                            CBC Član
                            • 11.03.2005
                            • 31
                            • Novi Sad - Indjija

Ima moj drug agenciju za lažno svedo?enje.
                            Njih dva ?lana agencije izlaze po pozivu na teren (u Sud) i kažu da se odigralo onako kako im ti kažeš.............šala ali razmisli o tome ako ti nedostaje svedoka, mislim na?eš dva, tri drugara i eto pomo?i.

Ina?e veoma mi je žao što ti se to desilo.

Comment

• Pop_Djujic
                              CBC Član
                              • 16.12.2006
                              • 73
                              • Beograd

to sa laznim svedocima je mac sa dve ostrice
                              malo im se ne poklope price i odoste i ti i oni u corku

Comment

Working...
                              X