Pa onaj servis kod starog sajmista (integra motors) gde se servisiraju dacie je servis i za renault...i valjda za nissan.
Pomoc oko promene zupcastog kajsa - Renault Thalia
Collapse
X
-
Bolje odraditi servis u ovlascenom servisu "Sava" na karaburmi, nego na sajmistu, po mom misljenju.
Iz nekog mog iskustva, uglavnom su bile manje cene delova kod njih nego na sajmistu, na sajmistu se desava da moras 7-8-9 dana ranije da zakazes, kod Save mozes bukvalno da gledas sta ti rade na autu dok na sajmistu samo mozes da dodjes po gotov auto kad ti oni kazu, na sajmistu su hteli da me zeznu ( i uspeli su) da mi nisu u redu grejaci na laguni sto nije imalo veze s mozgom (kasnije provereno), al ok.
Ali treba proveriti za konkretan slucaj, ako je jeftinije to odraditi u servisu na sajmistu onda bolje kod njih, kad je u principu ista stvarTo ukoliko se ide na tu "ovlascenu" varijantu.
Ja inace odrzavam lagunu kod nekog lika u malom mokrom lugu, to je opet jeftinija varijanta a ok su (vecina njih iz tog servisa je ranije radila na sajmistu koliko sam ja skapirao). "MM Rajkovic" je naziv servisa i servisiraju samo Renault. Imaju svu potrebnu opremu i slicno, i uvek je guzva kod njih, dolaze ljudi sa bas novim Renault-ima, a i ja sam imam poverenja u njih.
Najbolje pozvati i videti sam sta i kako.
011/2771-242 je broj telefona za servis Sava na karaburmi, oni su ovlasceni servis.
011/2018-011 je ovlasceni servis na starom sajmistu.
011/3471-022 je broj telefona "MM Rajkovic", ako se ne varam.
To su neka moja ikustva.
Pozdrav
Comment
-
-
Pa recimo za moju fabiu 1.4 samo set kaiseva i spanera kosta oko 25000 plus ruke..
U ovlascenom servisu oko 450e...
Za polo variant 98 1.6i isto oko 400e
Za passata 98, 1.8 oko 500e
za fiat stila `02 1.6 oko 150e
za fiat bravu 1.9td oko 120e
Ko zna jos neke modele, nek dopuni listu, cisto da znamo sta je skupo...pozdrav
Comment
-
-
Originally posted by myokisU AC Markovic na petlovom brdu traze za zamenu zupcastog kajsa i spanera 20 000 din.
Nije li to mnogo?
Mene je prosle godine na starom sajmistu slicna stvar na laguni kostala, cini mi se 45 hiljada (secam se da je bilo negde oko 500 evra).
Zamena kaiseva, spanera, svih filtera i ulja.
Npr. 100 evra su samo rad naplatilli, zupcasti kais je kod njih bio 12000 itd. Znaci dranje..
Naravno da je mnogo za pojmove Srbije datu toliku lovu, ali kad uporedis tu cenu sa cenom istog servisa kod drugih automobila (nekog nemackog, japanskog, ili bilo kog drugog iz te klase) videces da je cena za to godiste i tu klasu slicna. U tom smislu nije mnogo
Comment
-
-
Lanos 1,5, u Oktobru prosle godine u auto kuci Trend u Zemunu, za koje smatram da deru, zupcasti kais Gates i spaner SKF kostali 4000 din i ruke tj. ugradnja 6000.
Ispada, obzirom da je Koreanac u pitanju, da i nije nesto narocito skupo poredeci druge automobile.Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
Comment
-
-
zupcasti + plocice 46.000.
auto fabia 1.9 tdi servis auto cacak u krnjaci. ovlasceni naravno. uradjeno pre 5 dana. od tih 46k za ruke je 10k a ostalo je za delove. najskuplja je bila pumpa za vodu oko 8 i po hiljada i ulje koje je 1400 din/l .ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
naravno i u samom auto cacku kad bi kupovao samo zupcasti platio bi ga manje od 4k dinara ali sam radio ceo veliki servis znaci uz zupcasti se menjalo sve sto uz to ide odnosno racun je ukpno imao 11 stavki + ruke.
mislim da bi trebaloovde da razdvojimo sta podrazumevamo pod zamenom zupcastog. da li ceo veliki servis sa uljem i filterima ili samo zamena zupcastog i stvari koje uz to idu.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Hmm...pa nece biti tako jednostavno razdvojiti:
recimo vw preporucuje da se prilikom zamene zupcastog obavezno menja i vodena pumpa, spaneri se valjda podrazumevaju...e sad ti ne moras, mozes zameniti samo zupcasti, ali to nije to!pozdrav
Comment
-
-
A sto ne bi nasli u nekoj od poznatih prodavnica neke dobre zupcaste, npr. Gates i zamenili kod nekog svog majstora i to vas izaslo neuporedivo jeftinije nego u ovlascenom servisu? Usput pogledate i stanje spanera i vodene pumpe i zamenite samo po potrebi???
Nije zamena zupcastog kvantna fizika pa da mora u ovlascenim servisima da se radi... Bilo koji krsten majstor to moze da odradi...
I vidim da se sve vise na automobilima pored zupcastog menja i spaner i vodena pumpa, a pre to uopste nije bilo potrebno. Samo zamenis zupcasti i teras stotinama hiljada kilometara, a danas samo izmisljaju... Zato je lanac zakon... Vozis i ne mislis...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by SrdjanA sto ne bi nasli u nekoj od poznatih prodavnica neke dobre zupcaste, npr. Gates i zamenili kod nekog svog majstora i to vas izaslo neuporedivo jeftinije nego u ovlascenom servisu?
Ja sam na fabii menjao kaiseve samo zato sto je spaner pukao (ne skroz) a kaisevima jos nije bilo vreme za zamenu, i to sve zbog toga sto je prethodni vlasnik procenio da su spaneri u dobrom stanju i zamenio samo kaiseve....A vodena pumpa se menja na toj kilometrazi jer posle toga polako pocinje da curi, i blizi joj se kraj...
Moj brat je skoro menjao zupcasti na stilu 1.6 i hteo jeftino da prodje na nacin na koji si opisao...
otisao kod drugara mehanicara da mu zameni, a ovaj ma to je prosto...zameni, i cim ga je upalio auto pokrivi par ventila, ostade auto kod njega, napravio belaj...Pitao posle po fiatovim servisima i ispalo da se kaisevi ne mogu menjati bez nekog alata/sablona....
E, tako je i za druge automobile, pa ti idi kod nekog ko nema alat bas za tvoj auto...pozdrav
Comment
-
Comment