Serviseri za AR: Iskustva..?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Serviseri za AR: Iskustva..?

Ne secam se da li mi je Desha ikada davao fiskalni racun, ali kad odlazim od njega jednostavno sve radi i potpuno sam opuste! Kad on kaze da na sve sto je uradjeno imam garanciju, a ja ga gledam kao da mi je rekao da imam garanciju na mirisljavu jelkicu koju mi je stavio u auto, jednostavno ne razmisljam o prethodnom kvaru uopste!

Jedno vreme sam mislio da sam pomalo i bolestan, kao onaj iz majstorke radionice kad tripuje, ali kad odem kod Deshe vidim koliko sam ustvari normalan, samo se setim ostalih "majstora"!

Samo napred, sve preporuke...
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Jos jedna preporuka za Deshu

A sto se tice fisklanih racuna Desha ih je meni uvek davao za ruke, dok za delove je davao od tamo gde ih kupi.
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Bane
      CBC Senator XXL
      • 30.05.2006
      • 344
      • Konjarnik Bg

za malo da prodje pohvala za DESU a da ja ne napisem +

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

A sta sem fiskalnog racuna nije valjalo kod Save?

Comment

• cant_decide_what_to_drive
          CBC Član
          • 30.11.2006
          • 87

Odokativno davanje cena delova, ne postoji jedinstveni cenovnik. Izvrdava pitanja o poreklu delova, da li je original ili ne, itd. Na kraju se uvek ugradi jos malo, ni meni ni drugaru nije ispostovao dogovor za cenu, vec je nasao jos ponesto da se radi + ruke na to koje ranije naravno nije hteo da definise koliko su.

Ma od samog pocetka me je nervirao. PRVI kontakt sa njim je bio telefonom kad sam pitao kad da dovedem alfu koju potencijalno kupujem na pregled i dijagnostiku i koliko to kosta. I posle 5 minuta ubedjivanja mi je samo rekao okvirnu cenu (1500-3000 dinara) za dijagnostiku, nije hteo da kaze tacno. Pa bre sta je komplikovano da kaze pregled+kacenje na komp koliko kosta?? E isto tako se ponasa i kad prica o cenama delova, a drugu i meni posto smo nezavisno dolazili je za iste stvari davao razlicite cene, i tako dalje.

Ne znam, nije znao da ostavi prvi utisak i posle par odlazaka tamo mislim da cu da odustanem.

Evo kolega iz arcs je radio trap tamo i ispricace ako zeli kako je prosao i kako ga je jos par puta zeznuo. Necu odavati ime posto ne znam da li hoce da prica o tome javno, ali ja Savu stvarno nemam zasto da stedim. Otisao sam po preporuci i sa skroz pozitivnim stavom i najboljim namerama da mu verujem, ali ispalo je porazavajuce.

Comment

• GT
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 337
            • Beograd

Originally posted by honda4life
            ...dovedem alfu...
            Hihihi, brutalno zarazen!

Bila je prica da je Desha dobar ali malo je skup, pa uopste ne bih rekao da je tako ili sam navikao na derikoze koji pritom ni ne urade sta je od njih trazeno!
            Evo recimo od pre neki dan, dijagnostika je 700 dinara, komplet glavcina sa citacem ABS-a i lezaj 4000 dinara (on nasao) i ruke 1600 dinara, spoljni senzor temperature za klimu plus jos neka glupost unutra, znaci rasturanje cele table sve to 1700 dinara, plus senzor naravno za koji je opet isao sam da nabavi i peglao se sa ovima na otpadima jer ne daju isti bez celog retrovizora gde se i nalazi! To je sam ustanovio cak i pored toga sto to niko drugi nije znao, pa i sto je ta moja klima skoro jedinstvena, retko koja 146 ima ovakav sistem, cak i ove nove, sve je automatizovano, danedavimdalje... I kao i uvek najlon na sedistu, volanu, rucnoj kocnici, automobil u stanju istom u kakvom je bio, pritom zvao je svaki dan da mi kaze sta je odradjeno, zasto ce trajati malo duze i kad da dodjem po auto!

Nisam sujeveran, ali ne bih dalje da ga ne ureknem...
            "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• bigfoot
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 224

Ovde se stvano ponovo mesaju babe i zabe Cool

Niko ne spori kvalitet usluge i znanje Save, ALI ZASTO se toliko ugradjuje u delovo. Do sada nisam hteo da pricam o tome ali kada ste me vec vukli za jezik, da se makar drugi ne navuku ko ja.
              Uporedna tabela cene delova koje sam ja ugradio u Delti i kod AMAG-u:

Prednji diskovi: Delta ~11.700Din - AMAG ~15.000Din (nisam ih zamenio kod njih zbog cene)
              Zadnji dikovi: Delta ~9.000 Din - AMAG ~10.000 Din
              Ulje Selenia WR 5W-40: Delta ~ne znam - AMAG ~5.200Din 6L
              Sijalica pozicije: Delta ~ne znam - AMAG ~600Din
              Salja rucne : Delta ~5.000Din - AMAG ~9.000Din (nisam ih zamenio kod njih zbog cene)

Kada se sve ovo sabere, ako se hoce ovlasceni servis onda auto terajte u Deltu.

Ja sada auto servisiram kod Deshe, i za delove sam uvek dobijao fiskalni racun gde god da ih je uzimao i uvek sam platio kao sto pise. Sto nikada nisam dobio u AMAG-u, kao ni fiskalni racun za ukupne radove. Sto se tice znanja mozda je Sava je malo bolji, ali je Desha sto puta bolji covek i posteniji. Sada kada sam bio u Vranju, moja supruga je oterala auto na servis kod Deshe, i po zavrsetku radova opet je moja supruga otisla po auto ali Desha nije njoj hteo nista da naplati vec je mene sacekao par nedelja da se vratim. A uopste nije bila u pitanju mala suma novca. Isto tako cena za ruke je dosta manja kod Deshe u odnosu na AMAG. I ako budem ikada imao problem koji Desha ne bude mogao da resi, tu mi je uvek Delta.
              “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Bane
                CBC Senator XXL
                • 30.05.2006
                • 344
                • Konjarnik Bg

Originally posted by bigfoot
                Ovde se stvano ponovo mesaju babe i zabe
                slazem se a ovaj put je cak i Laza to napravio.

ovo ne sluzi za takmicenje Desa vs Sava.

Svako od nas je probao i prosao vise majstora ali je iz nekih razloga
                ukazao poverenje majstoru kod kog servisira auto.
                za sebe mogu da kazem da sam alfu servisirao kod Mise u mirijevu i kod Save u AMAG-u ali sam na kraju zavrsio kod Dese.
                Moji razlozi
                Misa- daleko,nije mi na ruku, nikad nije u servisu itd.
                Sava- Arogantnost, odrao me, los pristup
                Desa- jos uvek sam tu

Kod Dese me je zaustavilo jednostavno odnos prema musteriji,autu
                od ovih koje sam naveo on mi jedini ostavlja kompletan utisak kao
                da mu je stalo do posla i do klijenata.
                I evo za tri godine koliko kod njega odrzavam auto jos nisam pao
                u iskusenje da zapalim auto.

Comment

• sasa bg
                  CBC Član
                  • 18.09.2005
                  • 44
                  • Belgrade

Cuo sam sve najbolje o Deshi. Nisam bio nikada kod Save u servisu, za sada i ne planiram. Stalna sam Vladina (vrlo zadovoljna) musterija. Jednostavno, postoje 2 AMAG-a, kod Save, i kod Vlade.

Comment

• yuhica
                    CBC Član
                    • 20.04.2006
                    • 45
                    • Zemun

Sve pohvale za Deshu!!!
                    Kad odem kod njega kazem sta me muci on postavi dijagnozu,sredi,ja samo sednem i vozim i prito ne razmisljam dali je ta stvar sredjena ili nije!Jos jednom sve reci hvale
                    146 1.6 twin spark , 164 2.0 v6 pa jos TURBO , FIAT punto 2

Comment

• cant_decide_what_to_drive
                      CBC Član
                      • 30.11.2006
                      • 87

Vidis, meni je Sava rekao sledece cene i to bez ugradnje, poreza i fiskalnog racuna:

Prednji diskovi 30000
                      Balans stangla 12000
                      Silen blok u rukavcu desni 1600
                      Asta duza leva 6500
                      Zadnji lonac 11000 (ovo sam radio i navukao je na kraju do 21000! dakle ne drzi se onoga sto prvo kaze)
                      Protokomer 25600

A zasto je bigfoot-u rekao 15000 za prednje diskove, uopste ne shvatam. Da nije po komadu?

Comment

• bigfoot
                        CBC Senator
                        • 13.04.2005
                        • 224

Da po komadu

Comment

• banderas
                          CBC Član
                          • 16.11.2006
                          • 43
                          • Barich

Originally posted by honda4life
                          Vidis, meni je Sava rekao sledece cene i to bez ugradnje, poreza i fiskalnog racuna:

Prednji diskovi 3000

Zadnji lonac 11000 (ovo sam radio i navukao je na kraju do 21000! dakle ne drzi se onoga sto prvo kaze)
                          Protokomer 25600

A zasto je bigfoot-u rekao 15000 za prednje diskove, uopste ne shvatam. Da nije po komadu?
                          Potvrdjujem sve gore navedene cene.Meni je trazio 30000 za prednje diskove bez ruku i plocica

Comment

• kilson
                            Moderator
                            • 09.10.2004
                            • 3216
                            • NoviBGD
                            • AR 75 GT

30.000 za diskove i to bez ruku?!

Pa u CBC Shopu, ATE (vrhunski diskovi, posle njih ide eventualno neka racing verzija) za 156-icu 2.0TS, koshtaju (oba komada) - ukupno oko 110 eur.

Ne smem da zamislim koliko bi koshtala zamena istih uz ovih 30.000... Dibidus!
                            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Bane
                              CBC Senator XXL
                              • 30.05.2006
                              • 344
                              • Konjarnik Bg

ATE diskovi i plocice(napred 2 kom) zajedno sa rukama i kikirikijem koji sam jeo dok su menjali 160?
                              Naravno serviser Desa

Comment

Working...
                              X