Serviseri za AR: Iskustva..?
Collapse
X
-
Originally posted by bigfootDa po komadu
Comment
-
-
ATE..hm....drugar koji vozi Vektru uzimao je ATE diskjove zadnje...i reko mi da su mu se iskrivili posle 2 meseca...ja sam isto uzimao plocice i nisam bio zadovoljan..skripale do zla boga..a da nepominjem sto sam uredno dobio zapakovane plocice za neki mecku u kutiji za Alfu 75...tako da mi taj Vrhuski kvalitet malko sumnjuv..nemora da znaci mozda sam to samo bio ja
U svakom slucaju velika je razlika izmedju 30k i 9k .... sto se meni tice isao bi na ATE ..a verovatno ce biti price ali ovo su original....garancija bla bla..
@deki_na 2
misim da covek vozi 156 a ne 155.
Comment
-
-
Pa bas kad pricamo o deshi da i ja kazem svoja iskustva. Ja imam dve alfe i obe odrzavam kod njega.
1.Zadovoljan sam pristupu svakoj musteriji,
2.ponekad probija rokove oko popravke.
3.Ono sto popravi stvarno o tome vise ne moras da razmisljas (ma da gleda da se uvek ogradi tipa "Ne znam koliko to moze da traje neko vreme si miran, ili ako remontujemo ne mogu da ti dam garanciju ali ako se pokvari u narednih mesec ili dva zamenicu ti")i to je ok.
4. Iznenadjuje me kako je po nekad jeftin a nekad tako skup (dijagnostika mu je nekad 10, nekad 15, a nekad 20e) mozda zavisi od toga sta ti trazi od kvara , to mi bas nije jasno.
5. Fiskalni racuni: Ja ih skoro nikada nisam dobio, iako sam ih ponekad i trazio zbog pravdanja u firmi. Najmanji je problem da proveris da li se ugradio u deo. A na kraju krajeva on kaze ako hoces donesi deo sam, samo ga kupi u Cvijicevoj ili Delti. On se verovatno ugradjuje tako sto ima rabat kod njih a tebi daje cene maloprodajne i to je ok. Sto se tice racuna za rad on je pausalac i uvek moze da ti digne cenu rada za 18% pa ti da racun.
5. Sve pohvale na detaljnosti prilikom rada.
6. Kao i sto je gore naglaseno da voli da odere na sitnicama, tipa zamena nekih sijalicica, ocu da kazem za nesto sto si mogo sam realno da uradis za nekih petnaestak minuta on ti uzme crvendaca ili dva.
7. Pohvale i za to sto mi je dao par saveta kada ga pozovem tel, sto je u neku ruku i normalno s obzirom da sam stalna musterija.'
Zakljucak sve u svemu s obzirom na guzvu u kojoj je on stalno rekao bih da su ljudi generalno zadovoljni. A ja stvarno za sad necu da ga menjam.
Najbolja je varijanta ako znate sta je sa kolima i odmah se dogovorite o svemu ili cim proveri da vam javi cenu. Tu se stvarno drzi dogovora.
Pozz
Comment
-
-
Originally posted by 75tsATE..hm....drugar koji vozi Vektru uzimao je ATE diskjove zadnje...i reko mi da su mu se iskrivili posle 2 meseca...ja sam isto uzimao plocice i nisam bio zadovoljan..skripale do zla boga..a da nepominjem sto sam uredno dobio zapakovane plocice za neki mecku u kutiji za Alfu 75...tako da mi taj Vrhuski kvalitet malko sumnjuv..nemora da znaci mozda sam to samo bio jairao koliko su loshi - a izgledali su isto kao pravi...
Mozhemo otvoriti temu sa diskusijom o diskovima, ovo sam napomenuo u prethodnom chlanku chisto radi poredjenja cena jer su ATE diskovi najskuplji artikal u CBC Shop-u. Izmedju ostalog ima brdo drugih, Jurid, Car, itd - pa ko shta hoce... Poenta je bila, povlachenje paralele u cenama.
Comment
-
-
Ne mogu a da ne kazem... D E S H A !!!
Prvi put sam sad otisao kod njega, sa 156 Selespeed (Vlada mi preporucio) posto me je zezao ABS (ventil prednjeg desnog tocka) i da odradim kalibraciju menjaca!!!
Prvi dan... ceo dan auto kod Deshe, trudi se da reshi problem problem bez zamene celog ABS... u 17h dolazim, kaze mi ne moze...
ok koliko sam duzan za ovu zaje*anciju??? NISHTA!!! Nisam ti resio problem!!!
Ok? Jel mozes da nabavis ABS (ja nasao 250E), - Mogu !!! Par poziva... 150E - bice tu sutra do podne!!! Ja
!!!
Drugi dan... Zamenjen ABS, normalno i kociono ulje,uradjena kalibracija menjaca, pregledan ceo auto... trapovi, kocnice...itd... oprao mi Desha ceo motorni prostor od prasine, nalio neku zastitu preko klema i onih kontakata... Kaze idi probaj auto... Ja probam ine mogu da ga prepoznam...
Epilog... ABS 11500din, kociono ulje i ruke i sve ostalo 4000 din... Moj osmeh na licu kad sam izashao od Deshe..............
.................................................. .......................Priceless!!!Whereas a BMW or an Audi might be a fashion statement, the Alfa is a serious car for serious drivers. If thats you, then youll love it.
Comment
-
-
U vezi Deshe - samo pohvale.... Covek mi je reanimirao i oziveo mashinu! Ciscenje dizni, pumpe za benzin, zamena lambda sonde je ispalo zaista povoljno... Uz to pride besplatno: ubijanje lampice za airbag (jedan "majstor" rekao da je otisla airbag centrala, a u stvari se rasklimatao konektor ispod sedista) i jos par stvari - sve za dvadesetak minuta! Ne znam da li je u pitanju lov mene kao nove musterija (u sta sumljam) ali covek zaista zna svoj posao.... Velike preporuke za njega!
Comment
-
-
dachisss resio problem sa ar 155
Evo ovako,svi ste imali prilike da procitate sta me zadesilo sa mojom 155 2.0 16v,e pa ovako,SVE,SVE preporuke za Dragana iz Banatske u Zemunu koji je nakon 5 dana uspeo da mi ozivi masinu,popravio mi je kompjuter,utvrdio kvar rpm senzora i da mi probijaju 2 bobine i evo crna ponovo leti.Covek jednostavno hoce i da ti kaze sta sad radi,zasta je to i to i toliko se kapira u problematiku elektronike i rada svih sistema na kolima,da i tebi kao musteriji sve objasni pa iz servisa izadjes prosvetljeniji i sad znas da motor nije samo ono sto zuji ispod haube,evo broja i toplo ga preporucujem,a inace ima i SVE uredjaje za dijagnostiku,ciscenja itd.
Gandrak: 062583542, Prvomajska 76
Poruku izmenio: gille"halo,Bing ovde,kako si...hm...aha...,nego...imam neku robu jevtino pa..."
VECTRA B 1.6 16V
Comment
-
-
Meni je neko ostavio preporuku da odem kod Deshe. Nakon nekog vremena sam otišao i mogu da kažem da se 110% slažem sa ljudima koji ga hvale i to baš iz istih razloga: odnos prema kolima, poslu i mušteriji (toga nema više, majstori su svi nekako nadrndani na tebe i ne krivim ih, težak je život, a majstore i retko ko ceni, osim ako nisu kalibra kao što je Desha). Prvi put me vidi, skapirali smo se i čak mi je neke delove za koje znam da treba da ih zamenim (ali nisam imao dovoljno novca), i on je čak rekao - ok, donećeš sledeći put, nije problem. Na kraju sam se potrudio da ne ostanem dužan, jer to ne volim, ali stvarno imam sve pohvale za to što je uradio na trapu... (da ne davim sada šta je, znam da vas zanima, ali nisam toliki frik da sad ponovo nabrajam). Uglavnom, 156-ica mi je i manje prešla nego što smo mislili (95k, a piše 113k) na osnovu onoga što mi je Ninić rekao pre kupovine...
inače, moja alfa je ovde - http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=30608www.benchmark.co.yu/forum
Benchmark Hardware Community
Comment
-
-
ja sam juče bio kod Deše...radio zadnji trap,aste,sil.blokove i sajle ručne...i naravno..zadovoljan sam!! Ali razlog što postujem je taj da je za vreme dok sam bio kod njega,došao momak koji ima pronlem sa ekranom borda u 156-ici..pa pošto sam ovde video par ljudi koji se žale na to..čini mi se da je Desha rešio taj problem...u pitanju su hladni lemovi..u svakom slučaju..ko ima problem..neka proba kod njega
SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD
Comment
-
-
Ajde da se i ja nadovezem posto ja vozim 33 i Desa nece da mi je radi ja sam nasao alternativu. Radio mi je drugar mehaniku i sklopili to sve ali auto nije hteo da upali i posle brda elektricara proradio ali jedva,
Kasnije mi se desio problem da pali samo kad je extra vruc ladan ni za zivu glavu .
Ovde na forumu sam i saznao za Dragana nik Gandrak sa foruma iz zemuna ko sto rece dachisss decko mi je resio prvo problem sa kompjuterom a kasnije jos neke probleme inace sam bio bez auta duze dok nisam nasao ko ce hteti da mi odradi to .
Moja preporuka za Dragana iz zemuna, pedantan je kaze sta radi i nesmeta mu sto ga neko smara sta je ovo sta je ono sto to sto sad ovo ( znaci sve me zanima ko i druge ).
Samo sto sada nije u banatskoj vec u 22 oktobra kod skole valjda ekonomska ili je pravna? je*i ga zaboravi koja je
Comment
-
-
Sve pohvale za Dešu! Prvi put bio kod njega, stvarno me je oduševio kako pristupa prema musterijama i Alfama. Polako, staloženo, bez nerviranja....
Auto je bio kod njega 3 dana, gledao cackao, ispitivao, bezbroj puta kacio test aparat, na kraju odradio nesto i - vozi i probaj! Koliko sam duzan - vozi, vozi jedno 3-4 nedelje,ako treba mesec dana, da vdimo da li smo resili problem, za placanje cemo lako.... Jeste bila banalnost u pitanju, ali on je covek izgubio svoje vreme i zivce.... Jos me je odusevio kad me je pozvao posle dva dana da pita opet kako je Alfica
Comment
-
-
Kad mi treba neki deo ja prvo zovem UNIX,pa onda JUNIOR AUTO ....KIT...DESHA...za MENJAC MILAN ZEMUN za polovne Bolec...Menjanje prednjih diskova i plociza za 156 ,4000din diskovi, plocice 2000din u UNIX-su zamenio maistor neki dundjer za 1600din evo skoro dve godine... za ozbiljnije kvarove Obrenovac.U Alfine servise idem samo kad je elektronika upitanju i nema nikakvog filozofiranja.
Comment
-
-
Ni kudjenje ni hvaljenje , dva meseca resavam brze popravke naj spominjanijeg majstora , po knjizici istog .
Ako neko oblazne sraf za ispustanje ulja , odnese karter zavari rupu , to naplati .... djabe svi hladni lemovi i sl ...27.5 god za djevrekom auta snova :
Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????
NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
Comment
-
Comment