Juce kolega registrovao auto, platio 6000dinara vise nego prosli put...Kazu skocile takse...Jel to svuda ili samo ovde u dolini gladi (auto je 1600 kubika)?
Ja sam prosle godine (kraj februara) platio 138 Eura registraciju, nove tablice i saobracajnu i zeleni karton koji kosta 5 E. I sve to preko agencije i na dvije rate ali mislim da su se nesto zahebali i da me to trebalo kostati oko 160 E. Bilo je poskupljenja osiguranja tako da cu za 1 mjesec znati koliko treba da se isprsim. Racunam nesto oko 150 Eurica
e ja sam u utorak produzavao registraciju,preko agencije,sve su zavrsili,zajedno sa osiguranjem,tehnickim za 15500 (ukljucujuci osiguranje svih stakala,Takovo),naravno u pitanju je 1900 kubika 66Kw '97 g.
Ukinuti bonusi za osiguranje od auto-odgovornosti Skuplje - nema više popusta
Osiguranje od auto-odgovornosti za vlasnike vozila koji su imali bonus (popust) od juče je skuplje za 10 do 30 odsto, a jeftinije za vlasnike motornih vozila koji su plaćali malus (doplatak) za 10, 30 pa čak i 60 odsto, u zavisnosti od broja i iznosa pričinjenih šteta.
Do sada je, naime, za sve one koji nisu pravili saobraćajne udese u prethodnom periodu osiguranja važio popust od 10 do 30 odsto, dok su doplatak (veću premiju) plaćali oni vlasnici motornih vozila koji su pravili štete, a u zavisnosti od broja i iznosa šteta doplatak je mogao da iznosi i do 60 odsto od osnovne premije. Od juče, međutim, sporazumom o jedinstvenoj primeni tarife premije auto-odgovornosti, a koju je utvrdio UO Udruženja osiguravajućih organizacija, bonus i malus su ukinuti.
- Odluka o odlaganju primene bonusa i malusa uvedena je zbog nemogućnosti da se obezbede tehnički i drugi uslovi za njegovu celovitu primenu - objašnjavaju u Udruženju osiguravajućih organizacija SCG.
Našoj redakciji juče su se javljali čitaoci koji su proteklih dana registrovali svoja vozila i platili obavezno osiguranje po starim propisima, ali im je u MUP rečeno da moraju izvršiti doplatu, jer od juče polise osiguranja sa obračunatim bonusom ne važe. Da bi dobili saobraćajnu dozvolu, ovi građani moraju u svojim osiguravajućim društvima da dobiju novu polisu bez uračunatog popusta.
Comment