Mala saobracajka sa ogromnim strpljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Mala saobracajka sa ogromnim strpljenjem

Ajd da va napisem jedno iskustvo u Beogradu na mostu Gazela 2004 godine.
    Krenuh u Francusku posle GO i dodjoh na Gazelu i u koloni koja se, zbog radova na petljama kod sadasnje sportske hale na N.Bgd-u, kretala sporo u jednom trenutku onako pod teretom i nas petoro u kolima mi po mic i u jednom trenutku iako sam kocio naidjem na cesalj od metala koji se nalazi na kraju mosta i klizajuci se udarih od pozadi sa meganom jedan stari golf Bosanske registracije, ali mnogo jaci u limariji od mog megana, ja porazbijam oba fara i ne mnogo deformisam prednju haubu i ne pukne mi hladnjak i sve u svemu mogu da nastavim put ali putovanje samo danju. Bosanka izasla iz kola i da vidi sta sam polupao na njenim kolima i konstatovala da nista strasno osim donjeg lima koji je malo deformisan i nista drugo. Zvali mi pandure da dodju zbog izvestaja o nesreci ali ne lezi vraze, da sam znao sta ce mi se desiti posle , bolje bi mi bilo da sam joj dao neku kintu i zvao moje osiguranje. Dodje policajac na motoru i nekako se pomerismo pored Sava centra i on nam rece da vozimo za njim do Policijske stanice u Penezicevoj misli da je nekadasnji MUP.
    Kad dodjosmo tamo popnem se ja do kancelarije gde je policajac, koji je dosao, uzeo podatke i napisao sta se u stvari dogodilo. Predao on to sudiji za prekrsaje i sad da vidite cuda nevidjenog. Sudar se desio oko pola dvanaest i sve to je trajalo do oko pola jedan popodne kad smo stigli kod sudije za prekrsaje. Cekao sam da se sudijica smiluje da bi me kaznila 4000 dinara sto sam udario bosanku od pozadi i to verovali ili ne do pet sati popodne a da u red za cekanje kod sudijice nije bilo nikog osim mene i ove bosanke sa svalerom iz supa 29 novembar, koji je je posavetovao posto sam sa stranim registarskim tablicama da trazi da je obestetim jer ima bolove u vratu, na to je policajac rekao da ukoliko je tako morace da ide u urgentni centar da bi dobila lekarski izvestaj, sto je na taj odgovor od strane policajca, odustala od potraznje.
    Mislim ja tako: sudar je bio u pola dvanaest doso u sup u pola jedan popodne a sudijica me primila u svoju kancelariju u pet sati popodne a ni zive duse ispred sudijine kancelarije a ni u hodniku gde sam cekao. Bog te mazo zamisli da sam bio peti ili deseti po redu , morao bi da se vratim nazad odakle sam posao, da javim osiguranju da nisam u mogucnosti da putujem sutradan zbog... i da se javim firmi gde radim da cu da kasnim zbog... i da cekam sudiju da se smiluje i da me kazni jer sam napravio sudar, platio kaznu zbog nicega jer nisam napravio nikakav prekrsaj. Ovde u francuskoj,ukoliko se desi ovakav vid sudara to se resava sa zapisnikom koji je vec odstampan (dobijes ga od strane osiguravajuceg zavoda) i to izmedju dve strane koje posle potpisanog zapisnika svako posalje svom osiguranju. Policija ukoliko ih zoves ne dolazi na mesto osim ako ima povredjenih. U slucaju koji sam vam napisao ni sa jedne strane nema ni lakse a kamoli teze povredjenih.
    ETO TI NASEG ZAKONA

NEDAJ BOZE DA MI SE TAKO NESTO OPET DESI !!!!!
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Nije problem u zakonu, vec u organizaciji rada.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

samo 4000din ukupno?
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Probisvet
        CBC Senator XXL
        • 07.06.2005
        • 423
        • FRANCUSKA

A sta si ti pomislio da se pare beru na drvetu u Francuskoj ili da biju ako ne uzmes. Nije to nista znam ali zamisli kad krenes na put nazad bez dinara pa ti sudijica kaze da platis 4000 a ti imas 3000 i jos kazes da nemas , da si posao na put i td i zbog 1000 ides u banku da razmenis 50 evrica da bi dodao na onih 3000. Pa to je da po p****. Mislio sam da je oteram u tri pm pakad placam da placam ali sam se predomislio jer kaze ona nasa nikada se nisam pokajao kad sam precutao.

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

Niko ne misli da se pare beru na drvetu, a kad nekog udaris od pozadi uvek je tvoja krivica, bez obzira na situaciju. Jednostavno nisi drzao odstojanje. Napravio si gresku sto jos nisi dao neku kintu i otisao.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

probisvet, kolika je kazna u F kada izazoves sudar? Verovatno nekoliko x po 4000 din + jos koji poen u vozackoj...

Comment

• Probisvet
              CBC Senator XXL
              • 07.06.2005
              • 423
              • FRANCUSKA

Ocigledno nisi shvatio "sri98" kad udaris bilo koji auto a tvoja je krivica i nema povredjenih a steta manja od 1000 evra, popunjavanjem ovih obrazaca ne snosis nikakvu kaznu od strane policije jer ona ne izlazi na uvidjaj. Ukoliko ima povredjenih ovde zoves hitnu pomoc (ovde oni imaju vatrogasce koji pruzaju i medicinsku pomoc povredjenima) i zoves i policiju pa oni prave uvidjaj o nastaloj steti i o nastalim povredama kod obe strane i normalno uvidjaj sadrzi ko je kriv a ko ne i meri se dali su obe strane bile pod uticajem alkohola ili droga. To se obicno zavrsava na sudu, ali ne odmah vec kasnije po zavrsenom lecenju onih koji su bili povredjeni.
              Drugi slucaj ukoliko se desi sudar i jedan i drugi auto nisu u mogucnosti da se pokrenu onda svako o svom trosku auto skloni tako sto zove servis za slepovanje i odvozi ga ili u radionicu za popravku ili kuci u tom slucaju ukoliko se obostrano proceni, od prilike, steta koja prelazi 1000 evra, moze doci i policija da regulise saobracaj da izvrsi zapisnik o udesu da bi osiguravajuca drustva mogla na osnovu toga da potrazuju jedna od drugih . Ali ni ukom slucaju ne snosis krivicu kao u srbiji da platis jos i kaznu za prekrsaj koji ne vidim da je prekrsaj ako si odalamio nekog i nisi mu naneo nikakve telesne povrede i nisi napravio takav sudar da ti auto ostane na ulici i koci saobracaj. Ovde zoves policiju ili zandare i kazes da si napravio saobracajni udes oni te prvo pitaju dali steta prelazi vrednost od 1000 evra i dali ima povredjenih i na osnovu toga dolaze ili ne. U slucajevima ako se ne sloze obe strane oko krivice onda se pravi zapisnik u kome moraju da se obostrano sloze ukoliko se ne sloze onda svako pise svoj zapisnik i to salje svom osiguranju a osiguranja se medju sobom poravnavaju.Jedino se uzima u obzir ukoliko udes izmedju dva auto proizvede i stetu na trecem autu ili objektu onda se obavezno zove policija zbog zapisnika stete zbog kasnijeg poravnanja ili sa osiguranjima ili ukoliko to ode i nasud ukoliko neko od ostecenih ili svi osteceni podnesu prijave i traze sudski proces.
              Zamisli kada bi na sve sitne saobracajke dolazila policija da pravila zapisnike pa jos da kaznjava kao sto sam ja prosao, pa neznam gde bi nam bio kraj.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

OK, sada je jasno, savim drugacija pravna regulativa, pa to u F nije ni prekrsaj, kao sto ni ovde nije prekrsaj ako imas radar detektor ili pricas mobilnim.

Comment

Working...
                X