Dakle verovatno vecina zna da je jedno more osiguravajucih drustava otislo pod stecaj. Na primer, ekos, imperijal itd. Dakle to su sve pozatvarana osiguravajuca drustva.
S obzirom da ona vise ne rade, sta uraditi dalje?
Evo moj primer...
Okrivljena strana je osigurana u Ekos-u. To osiguranje vise ne radi.
Dakle niti moze neko da mi proceni stetu niti ja mogu da se naplatim.
Rekli su mi da moje osiguravajuce drustvo (Dunav) moze da izvrsi usluznu procenu stete i to kosta nekoliko hiljada dinara. Medjutim, za nadoknadu, moram da idem u Privredni sud (masarikova 2) i da onda kad pocne stecajni postupak za ekos, predam svoj zapisnik i trazim odstetu.
U dunavu su mi rekli, da, posto je usluzna procena skupa, mogu lepo da fotografisem kola i trazim otprilike realnu odstetu i to je to.
Jel zna neko vise o zakonskim regulativama i kako je najbolje to gurati kao i koje su realne sanse za isplatu stete?
S obzirom da ona vise ne rade, sta uraditi dalje?
Evo moj primer...
Okrivljena strana je osigurana u Ekos-u. To osiguranje vise ne radi.
Dakle niti moze neko da mi proceni stetu niti ja mogu da se naplatim.
Rekli su mi da moje osiguravajuce drustvo (Dunav) moze da izvrsi usluznu procenu stete i to kosta nekoliko hiljada dinara. Medjutim, za nadoknadu, moram da idem u Privredni sud (masarikova 2) i da onda kad pocne stecajni postupak za ekos, predam svoj zapisnik i trazim odstetu.
U dunavu su mi rekli, da, posto je usluzna procena skupa, mogu lepo da fotografisem kola i trazim otprilike realnu odstetu i to je to.
Jel zna neko vise o zakonskim regulativama i kako je najbolje to gurati kao i koje su realne sanse za isplatu stete?
Comment