Sagorela lamela u servisu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Sagorela lamela u servisu

U utorak sam ostavio auto na farbanje (posto je kasko osiguran da mi srede par ogrebotina koje sam zaradio na parkinzima). Znaci predao ga sefu voznog parka NBS i on ga je odvezao u servis. Danas cale dovozi auto i ja krecem do grada i nestomi je cudan. Cudno kvacilo, cudno se cuje... Dodam gas u trecoj i imam sta da vidim - obrtomer na crvenom, motor urla a auto jedva da ubrzava (rec je o opel Vectri C, 2005. god, 50K presla).

I skontam - kliza lamela. Krenem malo uzbrdo tek da proverim i - jeste.

Ne znam koji je servis ali cu saznati uskoro i napisati ovde a je zgodan za izbegavanje. Jel imao neko slicna iskustva. Naravno sutra Vectra ide u West Invest na promenu seta kvacila i trezicu da fakturu isporuce servisu koji je farbao. U principu me nije briga jer je autio vlasnistvo NBS ali me nervira generalno takav odnos prema tudjim kolima. A i zao mi je da neko plati set kvacila (bila to NBS ili neko drugi) koji je neki "majstor Pera" unistio, a ja taj isti auto pazim vise nego svoj. Da je moj auto vec bi bio rad kanta+benzin+sibica=servis u plamenu

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Opel 2005 god sa 50K km na satu, definitivno stvar za garanciju i ni za sta drugo.

Pod uslovom da 50k km nije 350k km
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Mazda 6 2.0d

Ne znam kako je "preko" ali ovde je garancija na sva vozila sem Toyote (i sada Kia/Hyundai) dve godine ili 100K. Ali dve godne su prosle pre oko pola godine (jbg, pocetak 2005. tacnije auto je registrovan krajem 2004, 27. decembra ili tako nesto) Znaci - garancija otpada.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• BOOST
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Vidi, da na 50k km ode lamela je apsurdno sem ako auto nije vozio neko ko na svakoj uzbrdici koristi kvacilo pri kretanju a ne rucnu kocnicu

Sto sumnjam da se ddesava, nije pocetnik ko je upravljao autom do sada.

Opciono, ukoliko je neko u servisu zezao auto da je pukla lamela ili slicno, ali da se istrosila, sumnjam.

Kako god da je, stvar je za vestacenje jer nije normalna pojava.

Predlog je da odes u servis i da se sve lepo dokumentuje, taj isti servis poseduje dokumentaciju odrzavanja auta do sada.

Ukoliko se ispostavi da je nesto puklo, jasno je sta treba raditi.

Ukoliko je opet doslo nekim slucajem da je ipak lamela spaljena, trazite da se kontaktira OPEL.
        Nije to SHKLJ firma i definitivno ce preuzeti na sebe odgovornost kroz Goodwill .

Fabrichka garancija OPELA je fabrichka garancija na koju se opozivate i za tebe vazi , ma sta ovi iz OPELa rekli, za ovakve slucajeve nemoj da popustas jer nisu oni ti koji daju garanciju vec fabrika.

Nije to kineski digitron vec auto jedne renomirane nemacke firme!!!
        move your mind

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Mazda 6 2.0d

OK, hvala na savetima. To je caletov sluzbeni auto tako da jedino ako advokati iz NBS hoce da se zezaju sa time onda ok. Ali znajuci da kada mi je podl 10k riknula Bridgestone prednja desna da su mi kupili par Pirelli P7 jer ih je mrzelo da se zezaju sa garancijom - milim da ce i ovde tako biti. Najgore je sto sam 99% siguran da je auto maltretiran do iznemoglosti (presao 150km za vreme "farbanja"). A znam za slucajeve da su u servisima kada je auto duze radnici uzimali auto da ga "probaju".

Konkretno drug je pre 7-8 godina radio u Nisautu u Nisu (tada ovlasceni servis VW/Audi, sada GM) - kaze da je praksa bila da cim je nesto interesantno da ga svi "probaju" na prakingu - pale gume, okrecu pod rucnom i tako to. Sve u svemu napisacu u kom je servisu bio - zgodan je za izbegavanje.

Comment

• observer
            CBC Veteran
            • 06.10.2005
            • 196
            • Novi Sad
            • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Mali OT...
            Vidim, NBS je dobra "firma", lepa se kola voze, pa se jos vozikaju i privatno... A nekima drugima (koji su na budzetu) se preporucuje "stednja"...

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Mazda 6 2.0d

NBS nije na bvudzetu vec na samofinansiranju , cak placa i PDV.

Comment

• observer
                CBC Veteran
                • 06.10.2005
                • 196
                • Novi Sad
                • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Pretpostavio sam

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Mazda 6 2.0d

Auto stigao iz servisa i dijagnoza je sledeca - lamela je ok ali je problem sa hidraulikom kvacila. Inace nemam pojma sta je to ali Vectra ima neku zvrcku koja odvaja lamelu kada se motor prevrti (ukljuci limiter) - u isto vreme i prekida dovod goriva da bi se motor zastitio. Ali kod mene je neka zezalica tako da pri naglom dodavanju gasa elektronika ocitava kao da je motor na crvenom (iako je na 3000rpm) i odvaja kvacilo. Sve u svemu deo je porucen a rekao sam caletu da se obavezno zale Opelu i da vide da li je u Nemackoj garancija dve ili tri godine. Ako je tri veruem da ce Opel uraditi to o svom trosku jer kako je Boost rekao - nije im se kockati sa renomeom, narocito sto je u pitanju veliki kupac koji ima petnaestak Opelovih vozila u voznom parku (14 Vectre i jedna Zafira, ako neki nisam izostavio, stari koji se sada prodati nisu tu uracunati) i koji obnavlja flotu na 5 godina (ova je vec stara dve i po godine).

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

mali off, ali Mazda odavno ima 3 godine i 100k km, garanciju.
                    A za NBS, to sto placa PDV, neznaci da nije na budzetu, neznam kako se oni to samofinansiraju. Ima banka stampariju u Topcideru ali to ni blizu nemoze da pokrije troskove banke.

A za majstore koji probaju kola sta reci, cim je tudje arci kakve veze ima, a jos ako drzava placa pa to je milina, ko da to placa neznam ko a ne mi .

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Originally posted by ToNcA
                      Vectra ima neku zvrcku koja odvaja lamelu kada se motor prevrti (ukljuci limiter). Ali kod mene je neka zezalica tako da pri naglom dodavanju gasa elektronika ocitava kao da je motor na crvenom (iako je na 3000rpm) i odvaja kvacilo.

Boze..... jos ne verujem da li je moguce......ovo je za crnu hroniku.

Ma ne verujem....ma strava i uzas a sa druge strane

PS:Jedva cekam da stigne taj deo...bas me zanima koji je....obavezno obavestavaj o svemu
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Mazda 6 2.0d

Nadam se da ce danas da stigne. Ako budem morao penzionerski da vozim i za vikend poludecu .

A to sto su rekli da je crklo - la ipak mislim da samo elektronika zeza a da servis tvrdi pazar al nemam pojma - tako mji je rekao ovaj sato ga je vozio u servis jer ga je on vozio i na farbanje tako - neka se on bakce sa majstorima.

Nemam pojma samo znam da me nervira jer sam na farbanje dao POTPUNO ISPRAVAN AUTO!

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

pre ce da bude da je sa oprugama korpe nesto
                          move your mind

Comment

• gt nebojsa
                            CBC Senator XXL
                            • 11.05.2007
                            • 348
                            • Preljina,Cacak

Malo OT-nisam dosada,pa izvinite i za ovo,cisto da se zna :Na VAG vozila je garancija 2 god bez ogranicenja kilometraze.
                            A sto se tice Opelovih bubica znam za neke;npr Astra H i neispravan senzor ABS-a 7dana posle kupovine;Corsa C 1.2 i neispravan potenciometar gasa od prvog dana;Vectra C 1.9CDTI i problemi sa ECU od prvog dana;Corsa C 1.3CDTI i neispravne dizne na vozilu starom manje od mesec dana.Ne kazem da i drugi nemaju ovakvih,pa i gorih problema,samo to da ovo nije nista novo.
                            A sto se tice servisa i Servisa poznato je da i kod jednih i kod drugih cesto duze ili krace rade i neki neizivljeni volovi (nisam pregrub, to je cinjenica,vidjao sam to vise puta) koji se izivljavaju cak i na novim vozilima.To bre treba isterati sa posla isti dan kad napravi tako nesto,medjutim to cesto prolazi nekaznjeno od pretpostavljenih.SRBIJA BRE
                            Toyota Čačak

Comment

• Bane R
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2006
                              • 1769
                              • Beograd

Centralna Banka u Srbiji je u vlasništvu držve (negde su mešovite, a negde privatne - Italija na primer), a kako se državne institucije kod nas finansiraju i kako se troše sredstva, mislim da ni Molder i Skali ne bi mogli da utvrde ...

Comment

Working...
                              X