Toyota Mijaljevic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sekula
    CBC Član
    • 03.07.2007
    • 67
    • Beograd

Toyota Mijaljevic

Lično bih ovu poruku postavio u crnu listu servisa, ali je nema a i nije loše da svako sam izvrši procenu na osnovu činjenica. A činjenice su sledeće:

Toyota Celica 2.0 GTI, čini mi se u decembru mesecu, rešim ja da pregledam motor (počeo da troškari ulje) i još sijaset nekih sitnica. Volim brate da mi je auto potpuno ispravan, šta ću.

Razmislim dobro gde da ga vozim (prva Toyota koju sam imao) i nakon dve preporuke, odlučim se za Toyotu Mijaljević (Rakovički put) koji mi je tako reći i komšija. Da naglasim oba drugara koji su ih preporučili ne poseduju Toyote već jedan vozi firmine nove Toyote a drugi je limar pa često kupuje delove od njih. Obojica pohvališe Sašu (vlasnik, sin vlasnika, suvlasnik, šta li je) kao super pajtosa.

Moj zahtev je bio jednostavan. Dao sam spisak stvari koje sam želeo da se poprave a za motor tražio da se izvrši provera zašto troši ulje kako bi se odlučio da li uopšte da ulažem u njega jer sam izvesno znao da ću ga uskoro prodavati.
    Da ne davim sa svim detaljima (ima ih dosta) rezultat je: četiri odlaska u servis, efektivno "ležanje" automobila u servisu preko 30 dana (!), svaki, ali svaki put bar trećina spiska nije bila popravljena (ili nije bila popravljena kako treba), a motor - ostavljen kao "dezert". Naime, navlakuša je bila tipa "samo treba da zameniš ovaj semering" da bi posle trećeg pregleda (i naravno konstantnog oticanja ulja) došli do potrebe predihtovanja celog motora! Vrhunac je bio kad sam tog trećeg puta pukao i postavio logično pitanje kako su prvi put uopšte ustanovili odakle ulje curi. Ispostavilo se da frajeri nisu ni očistili a kamoli oprali motor a kvar su, ono, pretpostavili. Šacimetrija, "valjda je to, ma mora da je to", i taj rad.
    Nakon toga, naravno, sam sam oprao motor (što u početku nisam radio jer nemam vremena a i imao sam poverenja kad dolazim preko dve preporuke) i nakon 30 km sam ustanovio šta sve treba da se menja (ispostavilo se da je puštao ulje na dihtungu glave).
    Odem i 4. put, prvenstveno da vidim koju će sad filozofiju da izmisle, i tom prilikom sam jedva uspeo da im objasnim da ulje na spoj glave i bloka ne može da kaplje ni iz jednog drugog elementa do iz ditunga (ali bukvalno ljudi). Neverovatno. Nisam verovao koliku količinu neznanja sam susreo.
    Sve u svemu, namerno sam tražio predračun radova a zatim sve to isto zamenio za upola cene u drugom servisu. Da pominjem da posle toga nisam imao ni jedan problem?

Obzirom na nivo bezobrazluka, sledeči korak je bilo predstavništvo Toyote. Tek tada, detaljnim pregledom faktura sam primetio da su u račun stavljali delove koji uopšte nisu za Celicu!!! Takođe, unešene su stavke koje zapravo nisu izvršene.
    Žalio sam se predstavništvu Toyote i i pored veoma ljubaznog pristupa zaposlenih, ništa suštinski nije preduzeto usled kako su, na kraju, rekli "nedostatka dokaza" (!?) i pored uredno priloženih faktura. Ono što je zanimljivo je da mi na automobilu nisu izvršili dodatni pregled na kome bi mogli da ustanove šta je zaista urađeno, iako sam to lično predlagao(?!).

Auto sam u međuvremenu prodao (Toyota Celica 1995) a od "isterivanja pravde" digao ruke.

Iako je predusretljivost Toyotinog osoblja u predstavništvu definitivno bilo osveženje, kako na kraju ništa konkretno nije učinjeno, zaključujem da smo mi ipak daleko od suštinskog poboljšanja kvaliteta usluge. Pa čak iako nam se auto zove Toyota.

Za kraj, vlasnici Toyote (a bogami i ostali), ipak vodite računa o tome šta vam je na vozilima urađeno i naplaćeno.

Toliko

Poruku izmenio: sri98
    Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Dok sam vozio Toyotu nisam imao nikakvih problema sa servisom. Da li je sada drugacije, nemam pojma.

Sale je vlasnikov sin.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Sem jednog majstora, ostali su zali Boze egzistencije... Nova Corolla je zbog vode u rezervoaru (vrlo mala kolicina zbog OMV pumpe) isla 6 puta na servis u roku od 5 nedelja, a tamo provela oko 18 dana, dok nije otisla u Krnjacu i sve zavrseno za 3 sata!!!!!

moja preporuka: bezite od Mijaljevica!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• weasel
        CBC Veteran
        • 07.06.2005
        • 115
        • Novi Beograd

Vi ste i dobro prolazili

Ja sam svoju corolly odvezao u auto servis Stojanovic ( keviini prijatelji gistro )
        Drazali su auto vise od 50 dana izmisljali bajke i ko zna sta jos.
        Ja nisam imao vremena cale je odlazio i zvao servis i jednom se meni smuci odem tamo i majstori : ma teraj ovo na auto pijacu prodaj ako mozes za neky sicu ili baci
        Pa onda trazili 1700 evra za generalnu a auto u odlicnom stanju
        Pa onda majstori na godisnjem cekajte mada nema tu sta da se prica nista na auto ne valja djubre....

Naravno problem je bio samo jedan semering i od tada sam preso 10 000 bez ikakvih problema
        Upropastili su mi celo leto zbog svoje nesposobnosti.
        Sad gad god idem na galeniku kod tetke i vidim reklamu stojanovic pripadne mi muka

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

O servisu Stojanovic je vec pisano.

Comment

• dintel011
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2005
            • 348
            • Beograd, Vidikovac

Originally posted by sri98
            Dok sam vozio Toyotu nisam imao nikakvih problema sa servisom. Da li je sada drugacije, nemam pojma.

Sale je vlasnikov sin.
            Ja takodje, odrzavao sam kod njih Camry u periodu 1996-2000 i bili su skoro uvek povoljniji nego Dragan iz Boleca.

Comment

• weasel
              CBC Veteran
              • 07.06.2005
              • 115
              • Novi Beograd

Originally posted by jaksa
              O servisu Stojanovic je vec pisano.
              e da sam video to pre nego sto sam im odvezao auto gde bi bila moja sreca

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

o servisu stojanovic je pisano i u novom sat-u, novi objekat od 3600 m2 i sl. sta mislite, kako su to zaradili, postenim radom i povoljnim cenama, ili ****njem ovaca?
                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                X