Carinjenje motora, stranca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Carinjenje motora, stranca

Samo da se nadovezem na temu, sa korisnim savetom.
    Postoje odredjene osobe koje vam fantasticno skinu glavu i ukucaju zeljeni broj sa saobracajne na bilo koji blok motora. Ne primeti se da je radjen! Sve je super, dok vas ne zaustave cike sa kombijem i rentgenom u njemu! Ovde u Novom Sadu ima jedan takav. Tek onda krece ringispil!
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• lancia
      CBC Veteran
      • 03.10.2007
      • 114
      • Beograd
      • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by ivica77
      Ako ovi nasi rese da ukinu broj motora u saobracajnoj, onda cu razmisljati u tom pravcu, ovako nema sanse.
      Broj motora će i dalje biti u dosijeu vozila u dokumentima koja prate vozilo, kao i do sada, a to ce se jednostavno moci proveriti citanjem broja motora na samom motoru i uporedjivanjem u terminalu koji se nalazi u svakoj policijskoj stanici i svaki policajac na terenu moze radio vezom da zatrazi taj podatak. Pa ako se ne slaze onda sledi vrteska
      zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• eteauror
        CBC Početnik
        • 11.04.2010
        • 1
        • Nis

Stvari stoje ovako:

Uvoz motora: Dokumentaciju celokupnu spremi spediter to je nekih 50 eur, cena carinjenja zavisi od samog motora. Ako uvozite motor koji poseduje Vas auto sa carinskim papirima odete u sup predate da se izmene brojevi i oni Vas salju na tehnicki pregled, a sto se tice uvoza motora koji ne pripada vasem autu situacija je sledeca, kada ocarinite motor i ugradite ga onda treba otici do Masinskog fakulteta i tamo se dobija atest da je to OK ubaceno i da ima odgovarajucu bezbednos itd, kada dobijete taj atest (kao atest za plin) onad se sva dokumentacija nosi u Sup i potom na tehnicki pregled.
        Misljenje: Uvoz motora i zamena kod nas jos uvek nije u ekspaniziji zbog cena carinjenja i sam polovan motor je macka u dzaku, polovne motore uvoze ljubitelji (vece kubikaze,snaznije) radi prepravke svog postojeceg auta.
        Uvoz karoserije: Za sada uvoz karoserije moze vrsiti vlasnik vozila cije je vozilo havarisano vise od 50% a manje od 85%, sto znaci da celu karoseriju nemogu uvesti vlasnici vozila sa manje ostecenja tj mogu ali samo deo karoserije, i vlasnici vozila cija je hvarija totalna.
        Ovo je sve ako se ide legalno!
        Postoje i druge opcije!
        A jedna od najsigurnih je PUS (po upustvu supa ili kako ga u narodu zovu poso uradi sam). Sve mozete sami menjati i sami lupati brojeve (jer u auto moto savezu kad Vam lupaju brojeve to rade na najgori moguci nacin amaterski). Takvih automobila kod nas ima dosta koji su kupljeni na carili, i imaju Pus na motoru ali vecina ima i Pus na sasiji.

Comment

• Jovan50
          CBC Početnik
          • 20.06.2010
          • 2
          • pancevo

Dali neko zna speditera ili coveka koji moze zavrsiti ceo posao oko carinjenja motora stranca, po ceni do 150 eura???

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Za 150 vise niko ne radi.
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• Jovan50
              CBC Početnik
              • 20.06.2010
              • 2
              • pancevo

Koja je onda najpovoljnija cena koju mogu da ocekujem i kako da ostvarim kontakt? Motor je 1400cm3 Fordov.

Comment

• lukaatv
                CBC Početnik
                • 11.08.2010
                • 9
                • Beograd

Mene zanima da li sme da se ugradi drugi motor u auto i da se sve te stvari oko placanja odrade kasnije tj. naknadno ili je obavezno tegariti taj motor na carinu i gde sve. Pitam ove banalne stvari posto i ja ocu da uzmem drugi motor posto mi je ovaj trenutan motor do te mere propao da verovatno ne vradi popravljati. E da cuo sam da postoje neke AMS kataloske knjige za carinu i porez po kojima se naplacuje carina i porez. Kad sam placao porez na kola u poreskoj upravi lik izvadio debelu knjizurinu sa AMS na koricama i tako mi odredio porez na kola.

Comment

• vladaomega
                  CBC Senator XXL
                  • 11.10.2010
                  • 484
                  • beograd

ove godine sam uvozio licno za svoje potrebe motor.potrebna dokumentacija.fotkopija licne karte,fotokopija saobracajne i racun.u racunu mora pisati iznos koliko je placen motor i tehnicki podaci motora/godiste -zapremina-snaga- tip motora/troskovi spedicije. granicni prelaz horgos/spediter/40eur/ luka beograd/spediter 60eur/ carina+pdv 12500din.da napomenem carina na motor je 15 +pdv 18 procenata. smatram dasam jeftino prosao jer sumi pojedini spediteri u luci beograd trazili po 100eur za kucanje carinske dekleracije.

Comment

• lukaatv
                    CBC Početnik
                    • 11.08.2010
                    • 9
                    • Beograd

U mom slicaju je ovako. Ceo auto je dovezen kod nas sa stranim tablama rasturen je motor se prodaje za sebe ima sva dokumenta. Zncai nemam te spedicione troskove a racun kako da napravim kad ga kupujem kod nas kao stranca.

Comment

• vladaomega
                      CBC Senator XXL
                      • 11.10.2010
                      • 484
                      • beograd

pod speditersnim troskojima podrazumeva se kucanje JCI jedinstvene carinske isprave kojom se carinsko obaveznik upucuje u carinsku ispostavu prema mestu prebivalista/troskovi izrade carinske dokumentacije na granicnom prelazu/ i imas troskove izrade carinske dokumentacije u mestu prebivalista /carinarnica/ ukupno za izradu carinske dokumentacije/tosu spediterski troskovi/ ja sam dao 100eur

Comment

• lukaatv
                        CBC Početnik
                        • 11.08.2010
                        • 9
                        • Beograd

Sta ja sad treba da radim posto je auto doteran kao celina tj. vozen je dovde. Neki kazu ma samo stavi to pod haubu i vozi nece to niko da proverava kao od prvog januara ce da ukinu u saobracajnoj broj motora. Sad ja neznam kako da to uradim sa papirima i placanjem tih dazbina pre ugradnje motora ili posle. Kad kazem pre ili posle ugradnje mislim na to da li treba taj rezervni deo - motor nosti negde na taj carinski plac ili negde drugde. I vezano za papire covek je reko imam sve papire sta je to sve nisam ga pitao dao mi je kopiju saobracajne Austriske posto je doteran iz Beca.

Comment

• vladaomega
                          CBC Senator XXL
                          • 11.10.2010
                          • 484
                          • beograd

motor ugradjen ili ne nebitno mora da izadje iz Srbije.na granicnom prelazu se prijavljuje kao rezervni deo/sam motor/ ili popravka vozila/ako je ugradjen motor/. u prvoj varijanti samo racun od motora sa tehnickim podacima i cenom. udrugoj varijanti racun od motora sa cenom ugradnje sto uvecava carinske troskove

Comment

• lukaatv
                            CBC Početnik
                            • 11.08.2010
                            • 9
                            • Beograd

Znaci ovako gledano u ovoj situaciji nedelije izvodljivo da se taj motor ocarini i oporezuje.

Comment

• vladaomega
                              CBC Senator XXL
                              • 11.10.2010
                              • 484
                              • beograd

mogu date uputim na speditera u luci beograd , zenu koja je meni izradjivala carinsku dokumentaciju dabi realno sagledao sve troskove i video dali tise cela operacija uvoza polovno motora isplati.

Comment

• lukaatv
                                CBC Početnik
                                • 11.08.2010
                                • 9
                                • Beograd

Moze daj neki telefon ili ime osobe pa pa da se raspitam. Da vidim dal se to isplati i dal je uopste izvodljivo.

Comment

Working...
                                X