Zastita poda i koseva

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Punisher
    CBC Senator XXL
    • 01.03.2006
    • 503
    • Beograd Wozhdovatz
    • Ford Taunus TC1

Zastita poda i koseva

Evo preko godinu dana (pitam u vise tema) pokusavam da saznam makar za jednog (jedan je dovoljan) majstora koji stvarno revnosno radi zastitu poda u Beogradu, a da nije preskup.
    Nemam iskustva ni sa kim, a ne bih hteo da se predjem. Znaci, onaj ko radi celu proceduru, ciscenja, smirglanja, odmascivanja i zastite iz vise koraka. Valjda je neko od vas stitio auto od rdje.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC
  • apex
    CBC Član
    • 23.08.2007
    • 59
    • Zrenjanin

Pa kad vec godinu dana trazis majstora, mogao si to uraditi sam. Stvarno nije neki preterano velik posao za nekoga ko je vec radio nesto oko kola.

Comment

• GadGet
      CBC Senator
      • 15.08.2007
      • 206
      • Nbgd, Vozdovac

Jos kad bi moglo sve da se odradi samo sa 10 prstiju. (hocu da kazem da treba i neki alat , a ne recimo 20 prstiju )

Comment

• zokssa
        CBC Član
        • 04.09.2009
        • 24
        • miami

Re: Zastita poda i koseva

od ove godine radim sam pa nek mi je bog u pomoci...kod majstora da mi radi zastitu nikad vise posto uvek spadne posle prve kise...a nisam jedini imam par ortaka kojima su radili drugi kvazi majstori pa isto

Comment

• mexa
          CBC Veteran
          • 13.04.2009
          • 154
          • lazarevac

detaljno i dobra zastita nije bas naivan posao i tesko da ces naci nekoga ko ti nije prijatelj da ti to odradi za male pare

Comment

• zokssa
            CBC Član
            • 04.09.2009
            • 24
            • miami

ma ja neznam nijednog majstora da to radi kako treba..valjda cu naci nekog ko zna to dobro da radi da mi potanko objasni pa cu lagano do zime i snega da zavrsim

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Najbolje bi bilo da to uradis sam...kupi metalnu cetku,smirglu,razredjivac ili mozes benzin,osnovnu farbu(kolicinu proceni u zavisnosti od povrsine koju radis)body 950 i body 900(vosak)...operi pod auta detaljno(skini prednje gace),najbolje u perionici,sacekaj pola dana ili dan da se auto u potpunosti osusi...onda skini svu koroziju cetkom i smirglom do zdravog lima,pa tu povrsinu ocisti razredjivacem i obrisi suvom krpom...onda cetkom ili kompresorom jos bolje,nanesi vise slojeva osnovne farbe i sacekaj da se osusi...zatim preko toga nanesi body 950(plastobit)930 se ispira pa ga izbegavaj,pa zatim ponovo osnovnu farbu i to bi otprilike bilo to...skini tapacirunge sa vrata i zastitnu plastiku sa rubova sa unutrasnje strane i onda zagrej u vreloj vodi bocicu sa voskom(body900),na kompresor i lepo isprskaj(ako nemas kompresor idi kod bilo kog limara imaju neki nastavak za crevo koji se vrti u krug pa trazi da ti napune i sajtne)...na ovaj nacin mislim da si miran bar neko vreme sto se korozije tice...imas i kvalitetnija antichip sredstava od body-ja,pogledaj po farbarama,nije ni body los ali mislim da je 3M zakon...pozz

Comment

• ciklon
                CBC Senator XXL
                • 11.08.2008
                • 362
                • Beograd

Poliazbitol, jeste težak za rad zato što se ne nanosi kompresorom, ali kada ga staviš miran si 100 godina. Kanta od 5 kg košta 850 dinara i dovoljna ti je za auto.
                Za sajtne i unutrašnjost koševa tovatna + ulje za menjače.
                ponika marke ROG :-)

Comment

1kg toatne masti staviti da se istopi u nekoj posudi i u to uliti litar ulja za motor(bilo koje moze najjeftinije samo da je novo)..to sve pomjesati i izjediniti te onda namazati po podu...nakon toga auto dobro provozati po nekoj prasini,sljunku,makadamu uglavnom da se polijepi prasina dole i miran si par godina...

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

A zar nije bolji vosak od tovatne +ulje?

Comment

pa ko kako voli i sta je probao....isao sam sa komsijom i caletom jos kao klinac nekad 1997 u njemacu i kupili dzetu..dosli ovamo kad dole masno...stari uzeo sarafciger i probije 3-4cm debeo sloj masti...nazove lika kad mu on kaze da je tako zastitio...dzeta je i sada kao nova...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

A onda je Mrmot zavio čokoladu....
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

i posle ja lupam a ovaj sa teskom artiljerijom u rukama. uzas
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• mexa
                            CBC Veteran
                            • 13.04.2009
                            • 154
                            • lazarevac

mora da je bila neka zajebana mast

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

To je specijalna mast od devijantne kornjače u doba mitarenja oklopa, zato je tako debela i tvrda....

Sad, Legenda je lepo napisao, u današnje vreme taj poseban vid znata (zaštita kola) je skoro izumreo a novim sredstvima koja postoje uz malo truda to se najbolje sam uradi ak ose ima uslova naravno. Ako se nema onda je opet dobar savet kakvog majstora tražiti i šta od njega zahtevati. Da ne bi neko popio ban tema ide pod ključ
                              Da pitač ne bi ostao uskraćen za neko potpitanje, ako ga ima neka javi na PP (meni) pa ću otključati.
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X