naplata stete

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

naplata stete

Da ne ofiram ljudima temu evo nova, pre neki dan sam imao sitno kuckanje na parkingu zgrade.
    Znaci nije bilo na putu posto se radi o slepoj ulici i dosao sam do kraja nije bilo mesta krenuo sam u rikverc i hteo da skrenem u sporednu ulicu i poceo da motam u tom momentu sa desne strane mi se stvorio auto kojeg nisam video koji je isto hteo da se parkira.
    Malo sam udario mojim desnim krajem u njegov zadnji levi, izasla je policija na uvidjaj i ja sam rekao kako je bilo.
    Znaci isao u nazad nisam ga video i udario, on je napisao da je krenuo da trazi parking i da sam ga ja odnazad udario

DA li sam ja kriv i ako jesam da li ja mogu da naplatim osiguranje obojica imamo ddor osnovno osiguranje, i da li ako sam kriv sledi prekrsajna prijava i kolika je kazna

naknadno sam saznao da se taj drugi auto nije kretao nego je tu bio nepropisno parkiran. odnosno zaustavljen na putu nije cak ni upalio sva cetiri zmigavca i nije bio u autu.

posto su mi rekli da cu biti kriv da li mogu da preokrenem stvar u svoju korist tako sto cu se dogovoriti sa tim sto sam ga udario posto on nema skoro nikakvu stetu i neverujem da ce mu osiguranje priznati da farba sve posto se jedva i vidi ogrebotina a meni je steta veca i radi se o bmw-u da on prizna da je kriv da je jednostavno isao napred i udario me.

I onda ja naplatim osiguranje a njemu to popravim posto mogu to da uradim mnogo jeftinije ako moze hitan odgovor posto sutra idem na procenu stete
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Nema veze da li je slepa ulica, auto put ili dvoriste, cim upravljas vozilom u saobracaju si.

Nema veze sto je bio nepropisno parkiran, za to on moze da dobije kaznu, ti si bio duzan da ga obidjes, tj. ne udaris.

Ako je izvrsen uvidjaj, protiv onog ko je kriv se podnosi prekrsajna prijava i on se kaznjava, a stetu moze naplati onaj drugi. Krivac moze naplatiti svoju stetu samo ako ima kasko.

Lepo si to smislio, ali je neoguce da odete u policiju kazete - mi smo se dogovorili, sada je on kriv, pisite njemu prijavu ili mi smo se dogovorili, pocepajte sve. To mozda moze u Diznilendu.

Sve u svemu, meni lici da si pukao, tj, o svom tosku ces popravljati svoj auto, a platices i neku kaznu.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• greywiendog
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2006
      • 421
      • Stara Pazova

Posto sam imao iskustva sa tim, epilog je sledeci:
      1. sam snosio troskove popravke svog vozila
      2. moje osiguranje pokrilo troskove ostecenog
      3. platio kaznu u iznosu od 13500din
      4. trenutno sam na uslovnoj
      Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• fantastik
        CBC Senator XXL
        • 28.07.2005
        • 417
        • Novi Sad

a evo jos jednog slucaja moj tast je upitanju, vozio na putu u rikverc kamion da ga utera ispred radnje.
        Udara u stojadina i razbija mu far izlazi policija konstatuje da je on kriv drugi vozac naplacuje stetu na osnovu izvestaja i sta se desava na sudu ga sudija oslobadja krivice uz tvrdnju svedok da je ovaj namerno udario u kamion
        Naravno malo su se dogovorili pre suda da tako kaze i ovaj drugi.
        Daje izjavu da je u panici kada je video da kamion ide na njega slucajno ubacio u prvu i da je udario u njega.

Imam i resenje znaci sud ga oslobadja i krivice.
        I sta se sad desava da je moj tast podneo ddor-u da nije kriv ovaj iz stojadina je vec naplatio kaznu niko ga prekrsajno ne okrivljuje moj tast je ladno mogao da naplati stetu nije podnosio jer mu nista nije ni bilo.

isto to cu i ja da uradim tvrdicu kada dodje do suda da je ovaj posto sam ga ja mimoisao u panici da cu ga udariti ubacio u prvu i udario me, naravno posle toga cu ako me sud oslobodi podneti zahtev ddor-u za ostetu

Comment

• alexk
          CBC Veteran
          • 15.09.2006
          • 116
          • BGD

a zasto ste zvali uopste policiju ako je tako mala steta sto se niste dogovorili

Comment

• greywiendog
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 421
            • Stara Pazova

Zato sto nece oni da plate vec hoce da vacare osiguravajuce drustvo!
            Mislim, iskreno, da iz svega toga , izvacareni cete biti obojica, neverujem da cete prevariti osigaravajuce drustvo... Postoji jedna izreka koja kaze, sve na svetu ce propasti pa tek onda osiguravajuci zavodi...
            Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• BMW 325i
              CBC Senator XXL
              • 25.06.2005
              • 338
              • Novi Sad

Situaciju koja je se desila tumaci sudski vestak,onako kako on bude proracunao da je bilo tako ce i biti,na to ne mozete da uticete ni ti ni ovaj drugi....Mislim mozete da se zalite ali....nema od toga leba...
              Doris je vozila mini moris.

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by greywiendog
                Posto sam imao iskustva sa tim, epilog je sledeci:
                1. sam snosio troskove popravke svog vozila
                2. moje osiguranje pokrilo troskove ostecenog
                3. platio kaznu u iznosu od 13500din
                4. trenutno sam na uslovnoj
                Samo bih dodao da verovatno nece biti uslovne kazne, ostalo je neminovno, kao i trosak eventualnog susdskog procesa!!!!

A sri je dao tumacenje zakona od koga nema bezanja!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

mislim, bas svasta. vozio u rikverc, udario drugi auto i sad bi da pilicari da mu neko plati stetu. pa kad si baja da ne gledas kuda ides, budi baja i da snosis posledice.
                  a na ovom forumu da ima administratora ovde bi bio momentalni LOCK.
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Upravo tako, ne bavimo se prevarama niti receptima za to. pitanje i pravilan odgovor je u temi i nema dalje.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X