prvi put cujem za tog na avalskom putu ... svraticu kad me put navede da vidim situaciju ..
ja sto za mercedes znam je u pazovi nesa koji je zakon, pa Backi petrovac servis, i Chadja iz bogatica (ako je nekome poznat) .. taj sto delova ima ne znam dal mercedes ima, ne zna ni sam sta ima, preko 10tak w140 u delovima, za 190 i 124ku ne sme ni da pokusa da broji sta je sa delovima, a sto se majstora tice kod njega i nije nesto ektremno, korekt ali nista vise ..
BTW Janko iz Petrovca je poznat, ali ima i prejake cene pogotovo kad namirise musteriju. Video sam licno da ako bas ne zna coveka i nije mu stalna musterija, starija kola od par godina nece da primi, kaze ne isplati mu se . Ima isto dobar majstor Smisek u Kulpinu (odmah selo do Petrovca) on je pre radio sa Jankom pa se posle odvojio i specijalizirao vise za benzince. Janko vise voli dizele.
Nisam znao za tog iz Bogatica. Ja inace imam dobrog druga iz Bogatica pa cu da ga pitam ko je covek. Taj drug ima par mercedesa i jednog forda tako da ga mora znati. Ako sam razumeo kad mi zatrebaju kocnice od 600 slona kod njega mogu da nadjem. Imas njegov broj Mishio?
ko ti je drug iz bogatica, da nije moj kum ima mercedese i ford galaxy, radi sa kolima
a chadja ima sve moguce, ima sigurno sve od S 600 isto, posto smo mi imali S350 i znam da je bas tad skinuo haubu sa S600 pokusao na upase i mogla je, i tad ga je seko u delove ...broj ima cale, sutra pisem ovde ..
covek inace ima 2 aviona i helikopter, i privatnu pistu iza kuce
Ovaj moj drug se zove Vlada K. Njih su tri brata, a taj ford je onaj stariji Scorpio nije Galaxy.
Imamo i mi takvog jednog "pilota" u NS. Prvo je radio sa svakvim kolima, pa otvorio Ferrari autosalon u NS verovatno ste culi za tog lika "Amidza". Taj salon je bio u okviru njegove benzinske pumpe. Unutra je dugo stajala crvena Modena F1 (tiptronic) cim se pojavila, Lamborghini Diablo, F355, jos neki ferariji targa i jedan kabrio, neki Porsche prerada crveni sa spojlerima nov, sad ne mogu da se setim jel bio Gemballa ili TechArt itd.... Uvek su bila bar 3 ili 4 jaka auta unutra. Meni bili neki gosti iz Nemacke nisu ljudi mogli da veruju kad sam ih odveo da vide, pa to ni kod njih u gradu i okolini nije bilo, a fora skoro svi su bili crveni.
I to je potrajalo dve tri godine sve do akcije Sablja. Od tad je salon momentalno opusteo i posle vise nismo videli ni jedan od tih Ferarija & co. Uglavnom povodom piste i toga, taj lik je iza pumpe napravio mini pistu odakle je poletao motornim zmajem i posto se navukao na letenje kupio je 4 aviona (ne znam da li su to orlovi ili galebovi od VJ) i sad ima svoju akrobatsku grupu. Svi avioni su ofarbani u plavo/belo/crveno i sa jednim od njih je nadletao Miseluk za vreme trke. Inace ja ne znam da li iko od te akrobatske grupe ima neku letacku dozvolu, ali sam cuo od lika sa sportskog aerodroma kako idu na letenje. Idu svako prema svom avionu i krene prica "Slusaj ajd ti idi na onu stranu pa posle skreni onuda, a ja cu na ovu pa preko Dunava...
Strava
ovaj ima sve dozvolu sta treba, ima i pumpu ispred svoju .. pravi gazda ..
pored merecedesovih delova i servisa ima mozda jednu od najjacih fabrika, mini proizvodnja delova za motore, uglavnom kamione i traktore, i mercedese ...
S'obzirom da je cale dugo godina imao 190 a poslednjih par dofina vozi w124 upoznat sam sa sledecim servisima :
1. AMG Servis okretnica autobusa 83 ugao Ugrinovacke i Banatske majstor se zove Goran i sto kaze clan foruma durango nema postenijeg majstora od njega, nikad nije odrao nekoga i uvek je dobro odradio posao jedino sto kod njega servis traje malo duze jer ne zna gde je spustio koju alatku, au poslednje vreme je nemoguce zakazati.
2. E posto je kod Gorana nemoguce zakazati cale je presao kod nekog Mateje u Zeleznik ili Zarkovo do sad je isao par puta tako da se jos nije uverio u kvalitet njegove usluge, mada auto radi ok.
3.E sad o majstorima o kojima sam samo cuo: Kurta u Zemunu pored restorana Zlatnik je dobar za izbegavanje, moji drugari iz rinja mi stalno hvale nekog momka iz zeleznika koji je ranije radio u ovlasceneom servisu i kazu da je vrhunski majstor, a od taksiste sam cuo pricu o nekom liku iz Mladenovca koji je takodje radio u ovlascenom servisu samo je sad mator pa je njegov klinac preuzeo posao koji sa njim na mercedesima radio od desete godine i kaze taksista da nije proble da on dodje iz mladenovca otera kola na poprvaku pa kad zavrsi posle ti ih vrati mada mi ta prica deluje nekako cudno.
btw ima previse OT u ovoj temi zato bi je trebalo procistiti.
Na nesreću živimo u parodiji od zemlje i u jednom teško popravljivom džiberskom okruženju. Razjebani, osiromašeni i usamljeni.
Kao sto rece JOHNNY, Goran iz Zemuna je najposteniji majstor na svetu. Nema sanse da bi ikog prevario, a ima solidno iskustvo u odrzavanju Mercedesa. Problem je sto je on malo cudan za saradnju, pa ga ne preporucujem nekom ko nema debele zivce.
Kod Kurte u servis DETABO u Zemunu, ne idite pa makar nikad ne popravili auto. Pokvareniji covek se nije rodio u ovom kraju niti ce.
Moja preporuka za Merc.-Benz servis u Dobropoljskoj 27 u Beogradu. Vlasnik servisa je glavni auto-elektricar u MBNZ-u u Omlad. Brigada i rade samo elektroiniku i elektriku.
Za Jana u Backom Petrovcu sam isto cuo pozitivne stvari, ali smatram da je on skup za nas koji vozimo starije modele.
Comment