Kreditiranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Originally posted by mishio
    hehe Eon vidi se da si ekonomista (dal buduci ili si vec)

mislim da je jedino realno da kada uzmite kredit, iskljucite iz glave isplativnost i rentabilnost, jer kad sve saberes auto platis pola cene vise, sto ima svoju cenu jer se vozis "tudjim" autom sve dok ga ne naplatis, a banka naravno naplacuje svoje usluge, i svoju robu (novac ili u lizingu svoj auto) osigurava kaskom i mirna glava njima a vama od prvog do prvog ..

prijatelj je u austriji sa platom 1800evra usao u lizing, toyota avensis sa maksimalno opremom, i rata mu je sa osiguranjem bila oko 650evra mesecno, placao je 2 ipo, 3 godine da bi na kraju prodao lizing nekom drugom i u zaborav odose sve pare ulozene do tada, covek je lepo uzeo i kupio S560 w126, i sad se vozi dzabe iako auto trosi 3 puta vise, jer nema kredita, rate itd .. to je moderan vid ropstva 21veka, banke krediti, lizinzi .. ja sam teski protivnik uzimanja istih sem ukoliko nekom ne predstavlja problem sto ce toliko para izgubiti pri kupovini i da nema druge opcija, ko te tad i pita sta je bolje ili losije ..

Ali taj tvoj prijatelj je mogao da uzme corolu i da ima manju ratu i sve to lepo da podnese, ali se pruzio vise nego sto je mogao, pa nije banka kriva sto je on uzeo preko svojih mogucnosti.
    Krediti su korisna stvar, naravno da banka zaradjuje, ali nikog ne tera da ih uzme, preracunas se sta i koliko mozes i eto.

Comment

Working...
    X