Ukratko,sta je potrebno za kupovinu nove Seat Altea-e na lizing.Auto bi se koristio za obavljanje taksi prevoza.Dakle,ako je cena novog Seata Altea-e oko 21.100 evra sa dizel motorom (1.9) i ako bih je uzeo na rok otplate od recimo 5 godina ili 60 meseci koliko bi taj auto ispao posle tih 5 godina,koliko bi iznosila mesecna rata i da li je to uopste isplativo uzeti na lizing.Buduci da taj auto cekaju malo suroviji uslovi eksploatacije,ipak je to taksi,da li je sve to u globalu dobra ideja ili ne.Pozdrav.
Altea,kredit ili lizing
Collapse
X
-
Ah, isplati li se...? Slusaj, po definiciji, sve sto vracas vise od onoga sto si uzeo, ne isplati se... E bas sam pametan...
Ako nemas da iskesiras, a vjerovatno imas pametnijih namjena za te pare, onda se isplati, posebno zato sto ce auto zaradjivati za svoju ratu... Naravno, racunaj da mora da zaradi i za servise, te ostale troskove povezane sa taxijem... Vjerovatno ces na osnovu tako interesantnog auta imati i vise posla, pa...
E sad, krediti ili lizing... Lizing je posebno isplativ onim koji ga u knjigama mogu prikazati kao trosak poslovanja, pa tako placati manji porez... Posto ne znam kako je taj dio regulisan zakonski kod tebe, to vidi sa nekom postenom (cuj postenom...) lizing kucom... Oni bi morali dobro plivati u zakonskoj regulativi Srbije, te ti dati i savjet, te prilagoditi nacin otplate tvojim potrebama i mogucnostima...
-
-
Evo jednog primera auto je uzet 2004 na lizing Pezo 307 1.6hdi cena je bila 20500eura u narednih 5 godina placa se 350e mesecno plus za kasko osiguranje 100000din godisnje.A burazer tu place i jos nekih 12000din mesecno a ne zna sta placajer pise i tu rata za lizing kao i na 350e.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao.
pozz
Comment
-
-
ako bas moras da uzmes nov auto, i to na kredit/lizing onda pre uzmi kredit ..
lizing ti je cist rentacar, sa mogucnosti da se posle pretvori u kupoprodajni ugovor, to je banka pozajmljuje auto a ti placas mesecnu nadoknadu za to, tj. sto moj majstor kaze porez na budalu .. auto koji vredi 12900e (seat ibiza) moj drugar ce na kraju platii 17000evra plus ako ti treba kinta/nemas dalje da placas, papa autu ..
dok kredit je vec bolji, e sad nemam pojma kako je stanje sad sa kamatama, ali racunaj da ces uzasno izgubiti u svakom slucaju ..
posto se taj zakon sa taksistima vrti, od druga cale je taksista, valjda moraju da budu kad taj zakon uleti sve vozila sive boje (wtf ? ) covek za 8000evra uzeo perfektnog focusa, ne zna sta je odrzavanje, plus jako malo gubi na njemu ..
razmisli malo, ja se u to nikad ne bih upustao ..
Comment
-
Comment