Kupoprodajni ugovor sa mrtvim vlasnikom kola

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Golub.BG
    CBC Veteran
    • 04.02.2007
    • 103
    • Beograd

Kupoprodajni ugovor sa mrtvim vlasnikom kola

Elem u cemu je stvar, vlasnik kola je umro nema naslednika auto neregistrovan vec par godina samo saobracajna i to je to. Inace auto prodaje covek koji je kupio isti od pokojnog za njegovog zivota ali ga nikad nije preveo na sebe. Ovaj umro a ovaj prestao da vozi auto i sad ga prodaje.

I sta sad? Mora da postoji neki pravni nacin da auto dobije novog vlasnika.
    Neka vestacenja, izjave svedoka da auto nije ukraden, ili malo krsenja zakona npr. priatelj u agenciji i eto ugovora sa mrtvim covekom

Sta Vi mislite? Dali neko zna resenje ili ima ideju gde da se rapitam, koji clan zakona da procitam? Sta da radim?

Unapred hvala.

Pozdrav.
  • nikolaf7
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 181
    • beograd

Pa ima li taj sto ti ga prodaje ovlascenje? Vjerovatno ima, a onda ga moze prevesti na tebe kad god hoce
    If God rides a Harley............
    The Devil rides a Duke!

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

verovatno nema ovlascenje, jer da ima problem ne bi postojao. tesko ce da prevede ako ostavinski postupak nije zavrsen.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Golub.BG
        CBC Veteran
        • 04.02.2007
        • 103
        • Beograd

^ Bas tako, ovlascenja nema ali nema ni naslednika. Sta vise covek koliko znam nije ni sahranjen ovde nego u Austriji, da ne bude zabune auto je na nase table.

Znaci samo saobracajna i auto. Mora da postoji neki "lex specijalis" - (valjda se tako kaze)

Comment

• djoleM3
          CBC Član
          • 11.09.2007
          • 25
          • Beograd, Srbija

Nemam konkretan odgovor na tvoje pitanje, al imao sam istu muku. Bas ista stvar, nista nisam uradio. Auto i dalje stoji na mestu i truli. Valjda im je takva sudbina.

Al eto, kako sam se zanimao za to, cuo sam razne price, da neke agencije to rade(KPU sa doticnim licem) ispod zita. Nisam hteo da se zezam sa zakonom. Nisam ti nista pomogao, al eto, vezano je za temu.

Srecno !

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

naslednici uvek postoje, ako ne prvi, onda drugi nasledni red.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Re: Kupoprodajni ugovor sa mrtvim vlasnikom kola

Originally posted by Golub.BG
              Elem u cemu je stvar, vlasnik kola je umro nema naslednika...
              Ovo je pravno nemoguca situacija, jer naslednika UVEK ima...
              Jedan od razloga zasto je tako reseno, je bas sprecavanje nastupanja situacije kakvu si ti opisao...

Znas i sam za pricu o naslednim redovima...
              Ako se slucajno dogodi da nema naslednika ni u jednom naslednom redu...onda naslednik postaje Republika Srbija, odnosno Opstina na cijoj teritoriji je preminuli imao prebivaliste u vreme svoje smrti...
              Naravno, ovo sve vazi za situaciju ako nema testamenta...

Zasto je sahranjen u Austriji ?
              Jel' tamo umro, ili sta ?
              Pitam sve to, jer ako je umro ovde u Srbiji, a sahranjen tamo, onda sigurno ima zivih naslednika, koji i sami zive i rade u Austriji, pa su tamo preneli telo i sahranili ga, da bi im bio blize...
              Npr. mozda je u pitanju otac nekog naseg gastarbajtera i sl...

Ponovo kazem, cak i da nema zivih naslednika [ ili njihovih potomaka ] ni u jednom naslednom redu, onda je naslednik Republika Srbija...tako da naslednika uvek ima...

Comment

• Golub.BG
                CBC Veteran
                • 04.02.2007
                • 103
                • Beograd

Covek je koliko znam ziveo u Austriji i mozda ima nekog tamo i tamo je i sahranjen ali ja da nadjem naslednike trebalo bi da angazujem interpol.

Bas me nervira situacija !!

Namece se jedino resenje sa agencijom, jedino da ne provere u policiji prilikom registracije podatke o prodavcu i da se utvrdi da je umro pre 3 god.

Kako se registruje auto koji pokupi parking servis (mislim na napustene automobile) i neko ga kupi na aukciji? Zna li iko?

Ima sam pre par godina slicnu situaciju u pitanju je bio Lincoln Continental Mark V '70 lik je dosao u Srbiju sa njim zaribao mu je difercijal on je skinuo tablice i avionom se vratio u Kanadu auto mi je nudjen tad za 500 DM. Sem dif. u super stanju. Bilo mi je doslo da placem

Sad sam opet u situaciji da uzmem auto koji mi je "decacka zelja" i opet me nesto *ebe.

Sutra cu da idem u 29.novebar u muriju da se raspitam

Ajd ako neko ima jos neku ideju pomozite, dali neko zna dali se proverava prodavac prilikom registracije za varijantu sa agencijom.

Hvala svima dosad na odgovorima.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by Golub.BG
                  ...Ajd ako neko ima jos neku ideju pomozite, dali neko zna dali se proverava prodavac prilikom registracije za varijantu sa agencijom.
                  Prvo, u Agenciji u kojoj pravis Ugovor, prodavac je prisutan i potpisuje Ugovor...
                  S'obzirom da tvoj ''prodavac'' vec duze vreme nije u mogucnosti da dodje i potpisuje bilo sta, bilo kome.... - ti imas problem...

Morao bi i da falsifikujes njegov potpis na Ugovoru...i da Agencija stavi lazan datum zakljucenja na Ugovoru...Blago receno, takav Ugovor je kriminal...

Pa, cak i da to sve uspes da uradis, Policija ce proveriti podatke o vlasniku cije ime je u saobracajnoj, bas zato sto auto nije registrovan...
                  Meni su proveravali podatke iz saobracajne bivseg vlasnika, kada sam pre 5 meseci kupio auto...Naravno, auto je bio registrovan kod nas, sve je bilo ok, bez ikakvog razloga za posebnu sumnju, ali ipak je bila provera...
                  Nije samo uzela staru saobracajnu, i izdala mi novu na moje ime, vec je prvo presla za drugi salter, i kucala u komp. podatke iz saobracajne bivseg vlasnika...
                  Dakle, zaboravi na bilo kakvo muvanje...!

Kao sto si sam vec rekao, idi u Policiju i pitaj...

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Kakva bre policija i nasledjivanje?

Idi u opstinu, nadji nekog pravobranioca ili u upravu prihoda, oni su nadlezni da naplatu poreza, pa je logicno da bi pre trebali da znaju kako se to moze preneti na nekog.

A najbolje bi bilo da se konsultujes sa nekim advokatom, specijalistom za porodicno pravo, tj. ostavine i slicno.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by sri98
                      ...A najbolje bi bilo da se konsultujes sa nekim advokatom, specijalistom za porodicno pravo, tj. ostavine i slicno.
                      ...''Konsultovanje'' sa advokatom nije besplatno...
                      Ostavinski postupak je u okviru naslednog prava, porodicno nema veze sa tim...
                      A, u Policiju moze da ode i pita, isto kao i u Opstinu...
                      Nije on prvi koji bi im postavio to pitanje, i znace sta da mu odgovore, ili bar da ga upute koga da pita...

Comment

• panto
                        CBC Veteran
                        • 04.11.2007
                        • 148
                        • ljubic

Mislim da znam o kom autu se radi. Ako sam u pravu, onda ti je moj savet da zaboraviš na to auto, čak i za delove, pošto je neizvestan status prodavca tog auta. Može tu zakon da se zaobiđe, no "miran san" je mnogo bitniji.

Comment

• Golub.BG
                          CBC Veteran
                          • 04.02.2007
                          • 103
                          • Beograd

^ pricam o Ajkuli, mislimo na isti auto?

Comment

• panto
                            CBC Veteran
                            • 04.11.2007
                            • 148
                            • ljubic

Da, da. I ja sam ga zvao, pa mi je rekao da je prethodni vlasnik imao suprugu u Austriji i da ona i ne zna za to auto, posto je to neko njegovo ranije vlasnistvo. Treba to sva proveriti. SVI prodavci auta lažu. Neki manje, a neki mnooooogo više . Inače, auto se dugo vuče po oglasima

Comment

• Golub.BG
                              CBC Veteran
                              • 04.02.2007
                              • 103
                              • Beograd

^ vidis meni nije pominjao zenu samo da ovde nema nikog, kaze da je on vozio taj auto dok ovaj nije umro a onda nije mogao da ga registruje.

Koju cifru je tebi trazio ako nije tajna?

Bez obzira dali je prodavac prevarant il ne, ne bi bilo lose saznati nacin kako registrovati auto bez vlasnika (umro a naslednici ne mogu da se nadju ili sl.) ili napusten automobil. Odnosno dali je tako nesto uopste moguce?

Comment

Working...
                              X