Promena zapremine i snage motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

Promena zapremine i snage motora

Hteo bih da na motoru od 2.2L (pezo607B) promenim dizne i eprom u racunaru tako da se snaga motora skine ispod 110KW gde se lomi cena registracije. Realno mi 160Ks i ne treba, ali me interesuje procedura kako te podatke uneti u saobracajnu. Koji institut moze da mi izvrsi atest i koliko to otprilike kosta. Takodje se nosim i mislju da mu zamenim i hilzne i klipove jer su blokovi identicni i ubacim od 407 2.0L. Da li u tom slucaju moram da ih zovem da izvrse uvidjaj pre stezanja glave motora ili imaju neke svoje metode za merenje zapremine?
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Ne znam odgovore na tvoja pitanja, ali me zanima kolika je razlika u ceni registracije pa razmisljas o tako drasticnim merama? Ja cenim da ce ti se to isplatiti za jedno 5 godina ili tako nesto. Cak i da je manje, koliko si ustedeo na kraju? Par stotina evra za nekoliko godina, a auto si unistio (ako mene pitas)

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Igor_sd
      CBC Veteran
      • 23.12.2007
      • 146
      • Smederevo
      • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by Uros Piperski
      ...ali me zanima kolika je razlika u ceni registracije pa razmisljas o tako drasticnim merama? ...
      Taksa do 2000ccm je 6000, od 2-2.500 22.000din!
      Osiguranje do 110KW 6.500, preko 13.000.
      Za 605 2.0 placam registraciju 20.000din, za 607 2.2L 43.000.
      I tesko je posle za prodaju.
      (A za 607 3.0L je reg. 49.000)

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Taksa i osiguranje nije isto za auto 90`god. i 00` godiste tako da ti poredjenje cena registracije za ta dva modela auta i nije na mestu.

Comment

• Igor_sd
          CBC Veteran
          • 23.12.2007
          • 146
          • Smederevo
          • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by MOSLER
          Taksa i osiguranje nije isto za auto 90`god. i 00` godiste tako da ti poredjenje cena registracije za ta dva modela auta i nije na mestu.
          Slazem se ali sam uporedjivao i cenu registracije za 607 od 2.0 (ima ga u katalogu ali ne i u ponudi) i 607 od 2.2.

Uostalom, citajte malo izmedju redova, ja sam jasno napisao da me interesuje sta treba da bi u saobracajnu uneo motor od 2.0? Sta da prepravim i ko to da verifikuje. (A da ne prepravljam saobracajnu )

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Najlakse i najjednostavnije ti je da prodas taj auto i kupis drugi koji ti odgovara po kubikazi.
            Ukoliko si bas zeljan da izvodis takvu gimnastiku, ne verujem da ti iko moze dati odgovor (bar ne na CBF-U) jer se svi trude da povecaju zapreminu i snagu (i da to sakriku od policije), a ti si krenuo obrnutim putem

No, ako vec hoces ... Okrenes MUP, Ljermontovu, trazis informacije i bar nesto saznas...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

osiguranje nije isto za auto 90`god. i 00` godiste
              koliko je meni poznato do sada kod nas je osiguranje potpuno identicno za bilo koje godiste auta a za istu snagu.
              dakle, i 90 i 00 godiste osiguranje je u 1 dinar isto.

sto se takse tice, prakticno je i ona identicna jer umanjenje postoji samo do 5 godina starosti sto znaci da 6+ godina pa nadalje je taksa na luksuz za sva godista potpuno identicna.

to bi znacilo da 2002 i starija vozila imaju identicnu u dinar taksu i osiguranje iste snage i kubikaze motora.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Igor_sd
                CBC Veteran
                • 23.12.2007
                • 146
                • Smederevo
                • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by prolupator
                ne verujem da ti iko moze dati odgovor (bar ne na CBF-U) jer se svi trude da povecaju zapreminu i snagu (i da to sakriku od policije), a ti si krenuo obrnutim putem
                ...
                E, vec se priblizavamo sustini.
                U supu kazu da moram da imam atest nekog instituta za vozila i nema problema, upisu sve u saobracajnu. Secam se da su za tamica stavljali nize satranice na kiperu i gume manjih dimenzija, te na osnovu toga dobijali ukupnu tezinu ispod 3.500Kg i mogao je da se vozi sa "B" kategorijom. Naravno posle atesta sve vracali na staro. Ono sto mene interesuje je koji je (i gde) taj institut za vozila.

(A nakon upisivanja... ide na bar 200Ks)

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by sw.brick
                  osiguranje nije isto za auto 90`god. i 00` godiste
                  koliko je meni poznato do sada kod nas je osiguranje potpuno identicno za bilo koje godiste auta a za istu snagu.
                  dakle, i 90 i 00 godiste osiguranje je u 1 dinar isto.
                  Uz napomenu da ovo vazi za obavezno osiguranje. Kasko nije isto jer ide prema vrednosti vozila.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Ok @brick ali cena registracije u odnosu na godiste ipak postoji.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Nesto sam "nacuo" da ce uskoro preci na snagu sto se tice i takse. To bi po meni bilo i pametnije...
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

Cena registracije nije ista za istu snagu motora , godiste diktira makar jedno 20% cene!
                        To sto se tice smanjivanja postojece zapremine motora mislim da od toga nema nista.
                        Da bi to dokazo moras silne pare skrcati na atestu,a po broju motora tvoj motor i dalje ostaje 2.2.

Yebiga,vozis 607 a kukas na registraciju
                        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Igor_sd
                          CBC Veteran
                          • 23.12.2007
                          • 146
                          • Smederevo
                          • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by Laki 55
                          Yebiga,vozis 607 a kukas na registraciju
                          Ti sad napravi od 607 rols-rojsa ili S klasu. Uz to jos uvek vozim 605, 607 trazim ali bezuspesno. Sve dizeli u ponudi ili izakani. Nisam od onih koji zive u supi i imaju jednu trenerku od garderobe a u dvoristu mecka, ali nisam ni neko kome preliva. Probam, ako mogu meni da ostanu, sto da dam drzavi 25.000? Svake godine pola letovanja (skromnijeg doduse) Kako sam se u medjuvremenu uverio da ne moze ono sto sam zamislio sad mogu javno i da kazem. Cilj mi je bio da kupim papir sa atestom kakav mi treba, kao sto su bili oni iz vojvodine za TNG a da u sustini motor i ne diram. Dzaba. Ne moze.

Comment

Working...
                          X