imam na vozachkome staklu(shofershajbi)dve male rupice velichine zr5na rize i dubine 1 mm.Jel da saniram ili...?Potrebna vasha iskustva
Shoferka-napukla
Collapse
X
-
-
Za pochetak prelepi malim parchetom providnog selotejpa (selotrake) po mogucstvu i spolja i iznutra, kako ne bi dozvolio shirenje pukotine!
Ja bih ili sanirao te rupe ili osigurao stakla (nije skupo - ne znam koliko koshta kod tebe) i onda lagano posmatrao shta se deshava.
Poz!
-
-
Da,Srecko.Pregledaju se stakla prilikom osiguranja istih,jedino u slucaju da je vec staklo polomljeno ili naprslo a ti nadjes vezu,onda ne.
Kada se u slucaju voznje razbije staklo ili prosto napukne,ne mozes tek tako da odes u osiguravajuce drustvo i trazis odstetu.Mora da se pozove Organ i da ekipa koja vrsi uvidjaje sacini zapisnik.
Ja sam licno to uradio,medjutim nastali su problemi oko toga sto nisam video od cega odnosno od koga mi je staklo naprslo.Napisali su u zapisniku od "kamiona koji je prevozio sljunak".
pozdrav
Comment
-
-
Originally posted by SreckoBGDa li neko pregleda stakla pre nego sto se osiguraju i da li mogu da se osiguraju sa pukotinom na soferci? Kako to inace funkcionise? Kada bih namerno razbio osigurano staklo, da li bih dobio novo?
Pregledavaju 100% ja kad sam hteo da osiguram trazili su da se dotera vozilo kod njih da pregledaju stakla,tako da to sto je naprslo niko nece da osigura
Comment
-
-
Ja sam prosle godine osigurao stakla kod Dunava za 1200din(20% ucesca). Pre mesec dana mi je dok sam vozio kamencic udario u soferku(i to sam ima rekao kad sam dosao da prijavim stetu)i napravio finu liniju pri dnu koja doduse nije bila u vidnom polju. Otisao sam kod njih, prijavio sve, oni sastavili zapisnik, poslali me u glass service, ovi zamenili staklo, ja odneo racun u dunav i za 15 dana dobio pare. Cena u glass service-u je bila 8277din, moje ucesce oko 1600 i isplatili su mi nesto oko 6600din 15 dana nakon toga. Na moje iznenadjenje nikakvih problema nisam imao a bas sam mislio kako ce puno da me cimaju.
p.s. tehnicki sam radio u a.k. sumadija na starom obrenovackom putu i tu sam i zavrsio sve za osiguranje a lik iz dunava je samo pitao: jel su stakla ok, da ne izliazim sad da pregledam
Comment
-
-
prilikom osiguranja stakla normalna procedura je da se pregledaju onako okom a onda i snime fotoaparatom a pre izdavanja polise za stakla.
e sad, ako neko ne uradi svoj posao kako treba moze se desiti i da na svoj i svoje firme osigura vec razbijeno/naprslo staklo.
pri tome, bocna stakla ne potpadaju pod osiguranje, samo prednje i zadnje (pise sitnim slovcima).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Idi u neki servis za stakla da ti zakrpe to "oko". Ne bi trebalo da je vise od 10e i ne poznaje se da je bilo ostecenja. nakon toga osiguraj stakla i neces razmisljati u slucaju pucanja.
PS
Brick, jel vazi polisa ako do ostecenja dodje tako sto je pesak lupio glavom u soferku?Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
a gde ti to pise eskplicitno ?
jesi li citao celu polisu, kompletan ugovor koji ima oko 30tak stranica sa svim detaljima ?
obicno osiugranja kriju taj ugovor i popravilu nikada ga ne daju vlasnicima auta iako je sastavni deo onog papirica koji se izdaje za registraciju.
ja sam muke imao dok nisam uspeo da dodjem do takvog ugovora koji Dunav pravi, za druga osiguranja nisam jos uspeo da ugrabim ugovor na pregled sta pise u sitnim slovcima i koje su sve obaveze osiguranja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Hm, pre par godina auto mi je bio osiguran kod "Balkan osiguranja", posle loma stakla na prednjim vratima - uredno su mi isplatili shtetu. Toliko. Nije bilo rechi ni o kakvim sitnim slovima itd... Mada opet, trebalo bi obratiti pazhnju na pojavu navedenih "dodataka" od strane Brick-a.
Comment
-
Comment