Još jednom da se zahvalim svima na glasnom razmišljanju. Bio sam nekoliko dana u inostranstvu pa nisam ispratio sve na vreme. Po povratku sam se opet podsetio muke. Provericu sve sto ste naveli pa kako dogadjaji budu išli javiću se da ispričam. Ne daj bože ali nikad se ne zna da li će to iskustvo nekome zatrebati.
Ne znam koliko ce ti pomoci, ali u bivsoj SFRJ je bio fond u koji su morala sva osiguranja davati nesto para, za solidarnu isplatu steta nastalih od neregistrovanih vozila... Provjeri sa svojim osiguranjem da li nesto takvo jos postoji, jer su svi od tada mahom prepisivali stare zakone, i objavljivali ih u Sluzbenim listovima... Ako postoji, onda bi trebao da preko svog osiguranja mozes tu proceduru zapoceti...
stetu placa udruzenje osiguranja a njega terete oni direktno ili preko trgovinskog suda
ja sam tako naplatio stetu od neosiguranog(neregistrovanog) vozila
Ajde molim te pojasni mi malo proceduru,odnosno najvise me zanima koliko ti je vremena trebalo da naplatis stetu od garantnog fonda.Juce ortaku razbio auto ciga sa neregistrovanim stojadinom
p.s naravno dobrodosle su informacije od svih koji imaju iskustva sa garantnim fondom.
Isto kao da je registrovan,nista duze......ali nece platiti njegovo osiguranje pa ce samim tim i njega neko juriti za stetu da li preko dogovora ili suda vas ne zanima......necete ostati bez nadoknade ako je napravljen uvidjaj.
"Ovakve štete se isplaćuju iz Garantnog fonda pri Udruženju osiguravajućih organizacija SCG posredstvom neke od osiguravajućih kuća kojoj ćete podneti odštetni zahtev."
Kao sto neko gore rece. Taj fond postoji upravo zbog takvih stvari. Ni ja ne znam kakva je tacna procedura, ali ne bi trebalo da osteceni snosi finansijske troskove popravke! Takodje je istina da su panduri lenje bube i bas ih briga da li ce neko iz svog dzepa platiti ili na neki drugi nacin! Najbolje je da se obratis svojoj osiguravajucoj kuci i od njih trazis, ako treba zahtevas savet!
"Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:
Slucaj naplate iz garantnog fonda vazi samo ako vozilo je osigurano ali osiguranje nemoze da isplati stetu. Za vozila koja nisu osigurana - registrovana vazi samo naplata sudskim putem od lica koje je upravljalo vozilom.
Tema malo zastarela,aj da je ozivimo...dakle ovako,garantni fond funkcionise po principu placanja stete neosiguranih i neregistrovanih vozila iz sopstvenog fonda a onda juri sudskim putem nadoknadu od krivca...
E sad,ja sam taj koga juri garantni fond,ali nisam kriv (procitajte ovo viewtopic.php?f=5&t=44349&p=755820#p755820),da skratim, lik sa neregistrovanim i neosiguranim vozilom koje se jos uvek vodi na moje ime izazvao udes,i sad ne mogu da dokazem da ja nisam kriv...
@ djukic druze jel se naplata sudskim putem vrsi ISKLJUCIVO OD LICA KOJE JE VOZILO ili i(samo) od onog cije ime stoji u saobracajnoj(tj moje)?
Comment