Pomozite mi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boskombo
    CBC Član
    • 12.05.2008
    • 86
    • Beograd

Pomozite mi!

Imam u ponudi da kupim (Kiju Sefiju) Kia Sephia 2000 god, sa mazdinim motorom od 1600 cm3. Pa me interusuje da li je iko upucen koji je motor u pitanju od koje mazde, i ako moze da me posavetuje uopste oko uzimanja ovog automobila! Ja sam inace ljubitelj Hondi, ali ortak je uleteo i ponudio mi ovaj auto za stvarno smesnu cenu, posto mu hitno treba kes! Hvala unapred na odgovoru! I izvinite ako sam malo skrenuo sa teme, ali je ipak Mazdin motor u pitanju a mazdu nista manje postujem nego Hondu!
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

U autodati pise da sephia te godine nije imala 1.6 motor, a u Vividu pise da je imala i za engine code pise B6, e taj motor je isao u BG mazde i imao je 87ks, a u ovom vivid workshopu pise da ima Kia 105ks, u Mazdi je on bio sa 8v, a u sephiji (kakvo ime, polomi se da napisem ) je 16v pa otudi razlika u snazi, sto ce reci da su ga malo modernizovali, e sad ovo je sve ako je tacno da je to taj engine kod pa sam po njemu sve to video, inace i u autidati za 1998 ima taj motor i isto pise B6.

Sad videh na Wikipeiji(koliko je to tacno) da je sephia sa motorom od 1.6 pravila u prvoj generaciji do 1997, a da je posle bila sa 1.8 motorom.

Comment

• boskombo
      CBC Član
      • 12.05.2008
      • 86
      • Beograd

Aha... Hmmm... Pazi, i da je motor od Kia-e tj da je preuzet od Mazde i da je modernizovan, sto obicno majka te fabrike radi, primera radi sto su uradili sa Micubisijevim motorima... Interesuje me, da li kojim slucajem znas uopste kakav je ovaj auto na duge staze? A pazi, ortak mi ga nudi za 2800 eura a realna cena za 2000 godiste je negde od 4500 pa do 6000 i kusur...

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

ako je mazdin motor unutra onda je motor poslednje sto treba da te brine na duge staze narocito ako je 2000 godiste jer je to relativno mlad auto za mazdin motor.Tu ce pre limarija da bude problem ali otom potom
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ma za motor sto kaze Redbox nema brige, Mazda nikad nije imala sa time problema.

Comment

• boskombo
            CBC Član
            • 12.05.2008
            • 86
            • Beograd

Pa navodno tako tvrdi ovaj lik, a meni je malo to cudno zato sto je u tom periodu kada je proizveden ovaj auto, Majka fabrike Kia, Hyndai se snabdevala iskljucivo (sto se tice benzinskih motora) od Micubisija a za dizelase od Daimler-Chryslera... E sada me mnogo cudi otkud to da se u kia automobile ugradjuje Mazdin motor... U to nisam mogao da verujem... Pa bih vas pitao kod kog majstora dovezem auto da ga malo prekontrolise, izuzev ovlascenog servisera ako ga ima uopste za Kie? A sto se tice pitanja na duge staze, pod tim sam mislio na eventualnu voznju tog auto u roku od 2-3 godine, stim sto bi automatski prelazio na godisnjem nivou minum 15000km, na to sam mislio da me ne izneveri negde auto na putu! A cim bi mi se ukazala prilika, da se nesto pojavi a da je 100% japanac (prvenstveno Honda) odmah bi ga prodao!

Comment

• boskombo
              CBC Član
              • 12.05.2008
              • 86
              • Beograd

Ok za motor, ali sta je sa drugim sklopovima... To me brine... Pogotovu elektronika!

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Kia je uzimala motore, delove trapa i jos ponesto od Mazde dok se nije osamostalila.
                Kia Pride je kopija Mazda 121 iz 80ih godina

Sephia se, pokazala mom komsiji taksisti, pouzdano. Zaista se ne secam da je imao neki veci problem, osim sto ju je jako dugo prodovao, zbog neinformisanosti trzista, prevashodno.
                Taj B6 motor je postojao u 16v varijanti i u Mazgama. Kia ga je modernizovala sa drugacijom vrstom ubrizgavanja goriva, a sve ostalo je (ako se ne varam) isto ko i na Mazdama.
                Sto se tice elektronike, nema tu mnogo toga sto moze da zeza, jer su se makar u mom slucaju (dok sam vozio Pride), koristilo dosta toga od Mazde.

Sephia je ok auto, a za te pare se prodaje Audi B4 sa pocetka 90ih, G3 sa pocetka 90ih, Mazde sa pocetka i sredine 90ih, a ti dobijas auto koji je "svega" 8god star, a pritom ga kupujes od prijatelja, a ne nekog sanera sa ulice.

Zaista bih dobro razmislio o tom autu kao mogucoj kupovini. Moj jedini kvar na Pride je bilo lezaj prednjeg desnog tocka za 22k km koliko sa presao u njoj za 9 meseci.

Comment

• boskombo
                  CBC Član
                  • 12.05.2008
                  • 86
                  • Beograd

Aha... Ma nista, samo treba da nadjem majstora koji ce da je lepo proceslja da vidi da li nesto znacajnije fali, i ako se ispostavi da je sve ok, nema sta uzimam je i sa ostatko para osim farbanja, ugradjujem plin i da uzivam... Ali sto se tice sportskog uzivanja u voznji nista... Ali jbg, sa necim moram da pocnem.... A kada budem preprodavao, ustekacu za 2-3 godine za kupea Hondicu iz Nemacke da ga uvezem! To definitivno!

Comment

• boskombo
                    CBC Član
                    • 12.05.2008
                    • 86
                    • Beograd

Ljudi, ono je katastrofa, dzaba to sto je motor dobar, kada je auto opste havarisan! Ipak, hvala vam na savetima! Pozz...

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

nema na cemu steta za tebe ali bice druga prilika
                      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

Working...
                      X