Mazda MX-2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Mazda MX-2

This is Mazda’s version of a downsized, credit-crunch friendly MX-5, the MX-2.

Our illustration shows what the MX-2 is likely to look like. You can see that the Furai concept will have a strong influence in the design, while a hint of Ferrari California is also present in the headlamps.

Because the MX-2 is smaller than the MX-5 it will come equipped with smaller engines. Small capacity petrol engines ranging from 0.7 to 1.6-litres will get the MX-2 moving, while a range-topping 1.6-litre turbo pushing out an expected 160bhp. Combine that with low weight, and the MX-2 will embarrass more expensive machines with ease.

The Mini Speedster and Nissan Urge may be at design and concept stage now, but they’ll be keeping the dinky Mazda on its toes.

An insider has hinted that the MX-2 will be upon us as soon as 2012, so we can expect to see a concept reflecting the ‘downsized roadster’ very soon.
    Prednji deo mi je ok, prati linije kompletne sadasnje game, dok mi je pozadi katastrofa... Obzirom da je render u pitanju, nadam se izmenama, kao i zvanicnoj najavi od Mazde uskoro ako ce uopste biti ovog modela.

A voleo bih da bude

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... ealed.html
    http://www.caradvice.com.au/33940/2013- ... eculation/
  • amavrenski
    CBC Senator XXL
    • 08.08.2008
    • 306
    • Zrenjanin

Re: Mazda MX-2

meni se svidja! eventualno da zadnja svetla budu malo tanja, i nekako ostrija... mada, moze i ovako...

Comment

• srh
      CBC Član
      • 31.05.2009
      • 94
      • beograd

zadnji deo u onosu na prednji... ...kao da nije isti auto. prednji farovi su dosta agresivni sto je ok! dok zadnji kao da su od nekog novog modela dacije! kad bi to malo izkorigovali mozda bi ga i kupio!

Comment

• cybland
        CBC Veteran
        • 11.04.2009
        • 131
        • Beograd

Slažem se sa srh. Izgleda kao da je sklopljen od dva različita auta. Ono što mi je još gore je da su proporcije bočne linije isuviše ''američke''. Izrazito dugačka hauba u odnosu na gepek, kao da je minijaturni Dodge Viper ili nedaj Bože bliski rođak BMW-a Z3. Ako se odluče da prave MX-2 sa ovakvom linijom, što se mene tiče, mogu slobodno da ga označe sa ''samo za tržište Amerike''. U svakom slučaju teši me što je ovo samo spekulacija (čitaj maštarija) nekog ''nadarenog'' korisnika računara i nema nikakve veze sa Mazdom. Nisam baš ubeđen da će nešto što bi moglo biti konkurent MX-5-ici biti proizvedeno baš u Mazdi. Pogotovo kada se uzme u obzir kako su slične varijante mikro spajder kola u prošlosti neslavno prolazila (ukupno 28.000 komada Suzuki Cappuccino-a proizvedenih i prodatih za 6 godina od 1991 do 1997). Sam članak koji je Voćko citirao se, po meni, bazira na pretpostavci da će Mazda poći stopama Daihatsu-a. Primarno mislim na Daihatsu-ovu glupost nazvanu Copen. Copen je mikro roudster, u početku opremljen sa motorom od 0,7l da bi se uklopio u propise o mikro kolima koji su na snazi u Japanu (Kei automobili), koji je kasnije opreman jačim motorom pri pokušaju prodaje u Evropi, Južnoj Africi itd. usled oštrijih ekoloških zahteva koje 0,7l motor ne može da ispuni. Nadam se da su čelnici Mazde dovoljno pametni da se na ovakve spekulacije samo slatko nasmeju.

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Kada si vec spomenuo Kei automobile... Kei automobili u Mazdinoj izvedbi su prodavani pod Autozam brendom (u njih spadaju 121 DB (jaje) i MX-3), kao i cuveni AZ-1 (Autozam AZ-1).
          Jos bih dodao to da je Mazda za Japansko trziste imala jos dva brenda, pored Autozam-a, Eunos i Efini (Infini). Eunos je oznacavao visoku klasu, luksuzne modele (Xedos 6 i 9), dok je Efini bio oznaka za "sportake" (najpoznatiji auto iz te serije su specijalni modeli RX-7 FD3S).

Comment

• cybland
            CBC Veteran
            • 11.04.2009
            • 131
            • Beograd

Da budemo potpuno tačni Autozam je u principu Mazdin ogranak za prodaju Suzuki kola (Suzukijev dizajn i proizvodnja). OK, bilo je i nešto Mazdinih modela zarad veće ponude ali većinom su u pitanju Suzuki automobili sa Autozam oznakama. Sličnih primera ima mnogo (Daewoo, tj. Chevrolet Lacetti je u Americi Suzuki Reno ili Suzuki Forenza). Razlog više da ne verujem u pojavu MX-2 modela.

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

nema od ovoga nista..mx-5 ostaje nosioc ove kategorije u Mazdi.broj prodatih modela im samo govori da su na pravom putu,i niko tamo nije lud i ne gubi mu se posao ili sta vec pa da sam sebi skache u stomak
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
              X