Nova Alfa Spider

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Moze li neko da mi prenese kakva je unutrasnjost, skoro sam siguran da ste opipavali i isprobavali?!
    Ozbiljno kako to sve izgleda uzivo, lepo je na ovim slikama ali opet su slike nista spram Live?!

Ne znam, nesto mi je ruzan ovaj krov... Zar nije mogao tvrdi krov kao na 206 cc?! Ovo mi izgleda jeftino i totalno kvari liniju auta, pogotovo ovo zadnje staklo, hmmm...
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• bigfoot
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 224
      • Lower Hutt, New Zealand

Po mom misljenju auto je san snova i rado bih je posedovao . I bas taj platneni krov je cini mnogo lepsim i smekerskijim autom. Jer kad bas pogledas te 206cc, Megan cc, BMW 3 kabrio novi, ne znas gde je na auto nos a gde **** i nekako su mi bez duse i ruzni. Jes da su oni parkticniji od Spidera za voznju po celoj godini, ali ovaj Spider je i napravljen za uzivanje i cooliranje leti a ne kao jedino auto u porodici za sva godisnja doba.

Sto se tice unutrasnjosti, po mom dozivljaju, nekako je malo hladnija i linije su malko "nemackije" za razliku od 156. Ali konacna ocena je da je mnogo bolja od 156-ice jer je nekako robusnija, mocnija, funkcionalnija.
      “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Moze li neko da mi prenese kakva je unutrasnjost, skoro sam siguran da ste opipavali i isprobavali?! Mig
        Ozbiljno kako to sve izgleda uzivo, lepo je na ovim slikama ali opet su slike nista spram Live?!

Unutrasnjost je ista kao i kod Brere i 159-ke. Materijali su kvalitetniji nego kod 156, jos uvek ne na nivou nemackih konkurenata. Ergonomija je dosta poboljsana...ona, kao i generalni feeling je jako slican BMW prosle generacije (najblize E46-tici), sto je za svaku pohvalu, jako je dobro sto je sve okrenuto vozacu. Posebno mi se svidja pozicija rucice menjaca (pogadjate, slicna , BMW-u E46). Neznam da li se drugi slazu u ovome, ali ja sam imao takav utisak i u Breri/Spideru i u 159.

Inace, bas bih se bezveze osecao da iskesiram 40.000 za auto i dobijem istu unutrasnjost kao i auto koji moze da se kupi za 40% manje novca, bezobzira kako ona lepa bila (a ova je opaka).

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Kao sto smo vec vise puta rekli na forumu, a i sada Brabus - stvarno je bezveze da u Spideru 3.2 dobijes istu salt tablu kao u 159 1.9 JTDm. Sama unutrasnjost je lepo uradjena, dosta kvalitetno. Sredisnji most je bespotrebno presirok (tendencija kod mnogih automobila) tako da i pored vecih spoljanih gabarita unutra nema mnogo vise mesta nego kod 156. Vratili su merac pritiska ulja i naravno pise "olio" kako treba u italijanskom autu. Kombinacije boje unutrasnjosti su odlicne, a ako se se naruci neka individualizirana varijanta onda je stvarno vrhunski utisak kao kod ove u salonu. Ono sto me najvise nervira su ogromni prekidaci za migavce i brisace koji sa kao kod neke americke limuzine iz 80-ih godina, s prekidacima koji deluju jako nezno. Celokupni utisak jeste melo germanizovan, podseca na BMW. Meni se svidja, na skali od 1-10 ocenio bih sa 7.

Comment

• GT
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 337
            • Beograd

Verujem da uzivo jako dobro izgleda, ali jeste malo germanizovano, pogotovo ova centralna konzola koja je ravna sa ostatkom table! Na 156 je potpuno drugacije, onako kako mislim da bi trebalo, cak i moja 146 sa dva okrugla otvora na centralnoj konzoli izvucenoj napolje, okrenutoj ka vozacu vrlo malo i uvucenom tablom kod suvozaca jako podseca na Ferrari F430, ceo oblik i forma!
            Sto se tice tog toliko pominjanog BMW, pa ne bih da kontriram ali malopre vidim Kompakt koji je u klasi sa mojom 146 'ti', ne bih bas rekao nesto preterano lepo za tu unutrasnjost, onako ruzna plastika, siva tabla totalno bez ikakve originalne ideje i resenja! Ne znam koja je to oznaka jer se i ne razumem u te BMW 36-46... oznake, ali je to treca serija trojke siguran sam...

Da ne idem mnogo u off, u svakom slucaju ce se Alfa mnogo bolje prodavati zbog ove germanizacije jer to je generalno u modi bar u Evropi, iako nema nikakvog smisla, ali je tako...
            "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Sta bi sa bojama...

Comment

• Sikili
                CBC Član
                • 04.04.2007
                • 44
                • Beograd

I LIKE.........
                Love is like taking a dump, Butters. Sometimes it works itself out. But sometimes, you need to give it a nice hard slimy push.

Comment

• MOSLER
                  CBC Senator XXL
                  • 27.05.2005
                  • 1064
                  • Niš

Novi Spider je super.Sedeo sam u njemu na sajmu automobila i to je pored 159 jedan od retkih automobila koji me je odusevio kako exterijerom tako i enterijerom.Ipak velika zamerka ide ne toliko velikoj ceni koliko izuzetno slabim i ujedno zednim motorima.Mislim da je Alfa odlican potez napravila dizajnom ali je zato sa motorizacijom ozbiljno podbacila

Comment

Working...
                  X