Vasa iskustva sa odredjenim modelom automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Ja vise nemam pravo, opet oktavija. .

Comment

• wlady
      CBC Veteran
      • 13.11.2010
      • 144
      • bern
      • daf

BMW 318 ti automatik

model e46 godiste 2003

oprema:
      sport (branici m dizajn i opruge sport)
      6 airbag
      abs+esp
      klimatizacija obicna
      steptronik menjac
      ksenoni
      alu felne
      parking senzor
      alarm fabrika
      cruis control(naknadno ugradjen)

imam ga oko 3 godine i predjenih 30-tak hiljada.ja ga slabo koristim,vise je u sluzbi moje zene,pa ipak mogu da napisem
      koju.

motor:

n42b20
      2 litre ,140 ks,dupli vanos

obezbedjuje odlican obrtni moment u klasi,2oo nm,pa ipak je malo trom ispod 3h obrtaja.cenim da menjac dosta pomaze u tome,ali je
      prica za sebe.potrosnja je povelika u gradu,oko 13+ litara,ali zato auto put i van grada,verovali ili ne,se krece od 5 do 7l
      normalne voznje.pod normalnu voznju mislim brzine od 70 do 120km/h.
      za ove tri god sam promenio jednu bobinu,2 lezaja pk kaisa,cep radijatora,dihtung nosaca filtera ulja.ovaj dihtung je u stvari
      propiskio usled pregrevanja.desilo se u stvari da jedan od vijaka za ispustanje vazduha u rashladnom sistemu jednostavno pukne u
      voznji i istera veci deo tecnosti usled cega je doslo do momentalnog pregrevanja.srecom,desilo se maltene ispred kuce pa nije imao
      vremena da napravi veci kurslus osim svinjca u motornom prostoru.
      distribucija se vrsi preko lanca a kontrola/zamena je predvidjena na 250h!
      sto se tice servisa,ulje ide 5-30 castrol edge LLife cini mi se,znaci dugorocno,svakih 25h,mada ja licno nisam cekao toliko posto
      se auto koristi pretezno u gradu.

menjac:

petostepeni tradicionalan automatski ,osavremenjen,dodatnim steptronik kontrolom.polozaji su D,SD i Ms(rucno biranje)
      poloza D je u stvari zesce njesra,mnogo proklizava u gradskoj voznji i jako je spor u vracanju brzina, mada neprimetan pri menjanju
      stepena prenosa.u stvari najbolja primena mu je u vangradskoj i autoput voznji.
      sD polozaj je mnogo bolji za gradsku voznju,obezbedjuje fino ubrzanje i drzi za nijansu vise obrtaja u odnosu na D sto doprinosi
      cak manjoj potrosnji u gradu.menjanje brzina je malo zustrije i manje delikatno,mada je to maltene nevazno.
      opcija manuelnog biranja je svima poznat i nemam nista da kazem,ja ga i ne koristim i po mom misljenju je nepotreban.

unutrsnjost:

deli sa verzijom sedana i kupea,nista posebno,udobna sedista,dosta polozaja tako da se sa lakocom nadje idealna pozicija.
      preglednost dobra osim mrtvog ugla soferke.mada sam navikao da sacekam momenat na raskrsnicama od iznenadne pojave pesaka.
      jedino ulazak je po meni otezan ,iako nisam nesto visok(180cm).prilaz zadnjem sedistu jos gore,desava se da zveknes glavom o gornju
      ivicu vrata pri ulasku i okvir pri izlasku,ako se ne pazi.maltene ko ulaz u ficu.verovatno tome doprinosi i veoma nizak klirens.
      eto jedini minus je to.presao sam par puta u dahu 1200km i mogu da kazem da je stvarno udoban i odlican za voznju duzih relacija.
      gepek je ok s'obzirom da je kompakt,pa recimo da i nije bas zgodan za familiju.

lezanje na putu je odlicno,iako je spusten, neravnine i rupe upija odlicno,ne odazire se na vibracije i neprijatne udarce.
      na snegu je hendikepiran,iako ima odlicne zimske gume, jednostavno ,barem meni nije mnogo siguran.
      voznja po vlaznom asfaltu isto moze doneti koji problem,barem kad se malo vise pretera.iako je pogon na zadnje tockove,on jednostavno gura prednjicu
      na spoljni deo krivine.to se desava samo kad je ukljucen asr/esp.cenim da je asistencija tog uredjaja lose tarirana po mom ukusu jer se ponasa sasvim
      drugacije u odnosu na drugi auto koji imam,isto tp,samo 30tak god stariji.uglavnom bez asistencije se bolje ponasa i sve u svemu je ok ako se ne zloupotrbljava.

malo sam se smorio i ima jos puno toga da se napise.sve u svemu,odlican kvalitet u odnosu na cenu,a ne treba ni sumnjati u bmw,
      tako da ako trazite solidan auto,bez nekih preteza a sa sigurnim kvalitetom ja ga preporucujem.

Comment

Working...
      X