Yugo 1.1 EFI Iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladislav
    CBC Početnik
    • 10.02.2018
    • 5
    • Sombor
    • Marea 1.6

Yugo 1.1 EFI Iskustva

Pozdrav posle dugo godina neplanski sam pazario jugica 1.1 efi ajnspric u relativno dobrom stanju,pa pisite vasa iskustva sa ovim motorom.Interesuje me pre svega potrosnja i problemi oko ubrizgavanja da znam sta bi moglo da me ocekuje.Posto je svega par sati kod mene sto se tice pali na po kljuca lepo radi,lepo vuce ne trza ne stekce...Inace do sada sam vozio opele i fiate tako da mi sad jugisa totalno neobican kao autic
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Fiat iz 70 godine, to je jugo. Samo ima to elektronsko ubrizgavanje. Jedina svetla tacka jugica.

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Obicno su kvalitetniji od karburatorskih verzija jer su pretezno pravljeni za izvoz. Mehanicki motor nema nekih vecih razlika u odnosu na karburatorski motor sem tih izmena i specificnih delova vezanih za ubrizgavanje. Imas dva tipa, stariji 3.1 sistem sa razvodnikom na bregastoj i 4.6 sistem koji je noviji koji ima dve bobine (u jednom kucistu) i kablovi idu direkt na svecicu, nema razvodnika, taj sistem je nesto pogodniji za odrzavanje i malo pouzadniji mada dosta delova su zajednicki za ta dva sistema. Najteze je naci majstora koji se razume u ubrizgavanje kad problem bude do njega. Izbegavaj da vozis ako ne moras sa manje od 1/4 rezervoara zbog pumpe u rezervoaru, tj to joj produzava vek trajanja. Voli hladan vazduh i najbolje svecice su Bosch WR56. Ako je nemiran na leru, treba ocistiti regulator lera. Ima metalni filter za gorivo dole kod rezervoara, na njemu ne treba stedeti kad se menja. Posto mnogi stave neke jeftine jer je to jugo ili one za karburatore pa ga pritisak goriva rasturi i onda imas probleme sa curenjem brizgaljki.

Nije neki mali potrosac u odnosu na moderne aute slicne zapremine, ali za nivo tehnologije nije los. Kod njega je veca fora kad se vozi agresivno, onda ne trosi nesto specijalno puno vise, tu potrosi cesto manje od modernih.

Ne bih da kvarim Dori biznis, ali za jedno 10 godina koliko toliko znam nesto o autima, nisam video licno ni jedan redovno izveden plinski sistem na tim motorima, tako da ako ga imas, mozes ocekivati neke probleme, ako planiras da ga ugradis, imaces verovatno probleme, pogotovo kad stave venturi na njega jer ima metalnu usisinu.
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Kad se pojavio, bio je doooobro osveženje, mislim na doradjeni motor........
        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Zaboravio sam reci, trose dosta kad rade u mestu, to onako ubedljivo najvise ima uticaja na potrosnju.
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Možda koristi nekome i ovo...
            Attached Files
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Originally posted by YUgisa View Post
              Zaboravio sam reci, trose dosta kad rade u mestu, to onako ubedljivo najvise ima uticaja na potrosnju.
              Trosi svaki benzinac a trosi i dizel.
              Na par dizela resetujem potrosnju i napravim 2 km po gradu, prosecna potrosnja 9-10 l/100km na bordu. Ostavim ga da radi na leru i za pola minuta prosek ode na 12-13 l/100km. Da napomenem voznja bez semafora.

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

Pa dobro, nisam mislio da ostali rade na vazduh, ali vise ce da potrosi u proseku ako neko voli da zagreva motor u mestu nego recimo da agresivno vozi...

Comment

Working...
                X