Audi S3
Collapse
X
-
Tags: None
-
-
Svidja mi se opasno,cak i ovaj A4 2005-6 je isto sredjen totalno 2.0turbo a plus quatro mozes ga vozit vazda05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
03' inf. G35-Greddy TT narucen
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)
Comment
-
-
Dobro je naceta ta tema oko premestanja motora u VW grupi...To me je oduvek nerviralo kod njih. Na primer 1.8t motor mogao je da se nadje maltene svuda - Golf, Passat, A3, A4, Octavia, TT, Leon, cak i Ibiza...
Vidim da su tu napredovali i shvatili da ako se daje puno para (a za Audi se daje...) onda se mora dobiti nesto specijalno, a ne posle da to ima neki jefitniji predstavnik grupacije...
Comment
-
-
Audi je dugo vremena bio u senci MB-a (ne piva) i BMW-a, narochito devedesetih. Tek od recimo 2000. godine (mozhda koju godinu ranije) je, nudeci sve bolji kvalitet a za manje para od konkurenata iz dve pomenute firme, Audi pocheo da "otima" trzhishte od dva pomenuta, prevashodno u samoj Nemachkoj. Tome mu je pad u kvalitetu Mercedesa dodatno doprineo, ali i "Bangle-izacija" BMW-a, koji, usput, nudi svaki put po malo vishe, ali za sve vishe i vishe para...
Valjda "osokoljeni" takvom situacijom sa konkurentima u okruzhenju, u Audiju (VW-u) su pocheli agresivno da nastupaju, pochevshi od dizajna samih automobila do modela koji se, za razliku od proshlih vremena, ne stide da "prkose" ni najljucim mashinama iz Minhena i Stuttgarta. I to uglavnom nude vishe za manje para, realno gledano.
Moje je mishljenje da su u Audiju sada veoma ozbiljni po pitanju ekstravagancije svojih modela, pochevshi od najnizhe klase (A2) pa sve do SUV klase (Q7). Puno se ulozhilo i ulazhe, ali mislim da se vraca puno vishe. Mislim da je cilj da se razvije prepoznatljivi stil brenda, i ne verujem da je stoga dizajn bilo kojeg njihovog modela u stvari kopija ovog ili onog. Sad, vishe nego ikad, Audi ima svoj prepoznatljiv, lichni pechat na svakom svom modelu i svi na trzhishtu ga uzimaju mnogo ozbiljnije nego shto su to pre samo 7-8 godina.
To je dobro ne samo za Audi, nego za sve "konzumente" proizvoda automobilske industrije. Zdrava konkurencija je uvek dobro doshla.
Comment
-
-
Skupo bre rodjaci.... za te pare mozete i korvetu da vozite....Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
Comment