Peugeot 308

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Peugeot 308

U leto 2005. godine "bestseler" francuskog Peugeot-a, model 307, je bio podvrgnut malom "zatezanju bora". Sada je francuski proizvodjach odluchio da je vec vreme da se model zameni totalno novom serijom, pa se ochekuje da ce po analogiji novi model dobiti oznaku 308. Novi model ce biti predstavljen na Auto salonu u Frankfurtu sledece godine.

Model je u odnosu na 307 "porastao" u duzhinu za 4 cm i sada meri 425 cm, dok ce visina biti neznatno nizha u odnosu na prethodnika. Inicijelno su u pripremi turbo-dizel motor od 2,2 litra, sa chetiri cilindra i 170 KS, kao i novo-razvijeni benzinski motor od 1,6 litara koji ce se nuditi u vishe verzija, a u zavisnosti od toga ce imati snagu od 75 do chak 170 KS. Motor je razvijen u saradnji sa BMW-om. Verzija RC sa ochekivanih 210 KS ce takodje biti uvedena u serijsku proizvodnju neshto kasnije po predstavljanju i pochetku prodaje novog modela.

PS. Slike automobila su prave, bez promene u odnosu na stvarni trenutni izgled prototipa. Jedino je pozadina promenjena, kao i registarske tablice.

WCF
    http://www.bmw.tv
  • vega
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2006
    • 324
    • Beograd

Znaci tako se danas prave automobili, a?
    Uzmes nesto sto vec imas pa ga skupis ili razvuces, vec u zavisnosti od toga sta zelis da napravis, pozadi ide nova oznaka i to je to...
    Extra... ja sam odusevljen.... evo jedan veliki

Edit: da ne bih bio shvacen pogresno, gore napisano se odnosi na sve proizvodjace i njihovu praksu zadnjih godina
    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• RS-6
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2005
      • 581
      • Montenegro-Bar
      • 2x AR I BMW 330XI

Auto izgleda vrh.
      Samo mi se ne dopada to da ga rade po principu 307.Nije valjda da vise nemaju ideja?

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

El ovo neka zajebancija za 1 april ili u PUG-u misle da ce ovako izmuzti pare?
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

meni stvarno nije jasno kako mogu tako da prave prednji deo. pricam o polozaju prednjih tockova. ako se ne varam, BMW je poslednjih nekoliko serija prednjim tockovima skoro izasao iz branika napred, a ovi ce, sta? na kraju da zavrse ispod patosa? nikako mi ne uliva poverenje na silu skraceno medjuosovinsko rastojanje.
          pricao mi je drug kad je vozio 407 (cim se pojavio) da je preko 140 bio jako nestabilan i tesko upravljiv. kaze usro se ziv. prednji deo "malo poleti" pri visim brzinama. ovde je nastavak tog koncepta prednjeg dela.
          ne svidja mi se, nikako. ruuuuzann. uh! razocaran sam.
          skratio bih ga od napred za 20cm, najmanje. bio bi 100 puta bolji.
          .

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Ili sam lud....ili je ovo 407

BTW. Danas je otisao kolega iz tima na prezentaciju 207 na Majorku, pa ce da vidimo u ponedeljak sta ce da kaze....ali uopste nije bio zadovoljan kad je auto video u Zenevi, stavise razocaran je. Peugeot-u se sa ovako necem ne pise dobro

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

nisi lud

evo slika (ovo je vec druga pesma...)

toliko od Googla
                .

Comment

• vega
                  CBC Senator XXL
                  • 21.02.2006
                  • 324
                  • Beograd

Re: Peugeot 308

Originally posted by overspeed
                  PS. Slike automobila su prave, bez promene u odnosu na stvarni trenutni izgled prototipa. Jedino je pozadina promenjena, kao i registarske tablice.
                  Rece covek da je nesto menjano pozadi, sad dal je ono prototip pa su ga naknadno menjali ili su slike bas 407-ce...bem li ga ne razumem sta je hteo da kaze...
                  Svejedno... i dalje ostaje da su samo odrezali gepek i malo ispravili zadnji deo krova. Osim toga sve ostalo je cist copy/paste sa 407-ce. Not happy!
                  ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• civi
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1492
                    • Pozarevac

Ruznjikavo to i dalje c4 rulla
                    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Samo jedno objashnjenje:

Tekst, kao i slike, su u celini preneti sa World Car Fans (shto je na kraju posta i navedeno indeksom "WCF"). Znachi, i onaj PS. na kraju je prevod originalnog teksta autora a ne moj "post scriptum", znachi nishta dodato ni oduzeto =] Shto se navoda o "promenjenoj pozadini" tiche autor je mislio na izmenjenu pozadinu automobila (background) a ne na zadnji deo automobila.

Za originalnost i verodostojnost svega shto napishem a iza chega je na kraju navod izvora ne preuzimam odgovornost, samo prenosim tekst u prevodu da bi ga "ceo svet razumeo"

Pozz
                      http://www.bmw.tv

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Kako god okrenes, totalno sranje...
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• RS-6
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2005
                          • 581
                          • Montenegro-Bar
                          • 2x AR I BMW 330XI

Originally posted by BRABUS
                          Ili sam LUD....ili je ovo 407
                          I meni mnogo lici na 407.Moguce da je u pitanju neki redizajn.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Originally posted by overspeed
                            .

Za originalnost i verodostojnost svega shto napishem a iza chega je na kraju navod izvora ne preuzimam odgovornost, samo prenosim tekst u prevodu da bi ga "ceo svet razumeo"

Pozz
                            Ma opushteno, to znamo Nista upereno protiv tebe....nego protiv onog ko je to postavio negde....

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Vratio se kolega sa predstavljanja. Kaze da je auto ko i svaki drugi iz te klase, ne odskace ni po cemu. Vozio 1.4 benzinac i 1.6 Hdi. Ipak, zadovoljniji je Seat Ibizom TDI, koju je imao kao rent-a-car u hotelu. Inace, covek se uklapa u grupu kupaca takvog auta, sam vozi Astru i nije neki freak za automobile, iako je jedan od boljih auto analista trenutno.

Ali, ne sumnja da ce 207 da se prodaje kao alva, posebno u Francuskoj, gde Peugeot u toj klasi ima lojalnost od oko 60%.....znaci, 60% bivsih vlasnika 206 ce sigurno da uzmu 207

Comment

Working...
                              X