za 2500 eura od 0-100 za 5.1sec...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

za 2500 eura od 0-100 za 5.1sec...

Mazda 323 bg turbo 4x4...
    vlasnik je prodaje,uradjeno dosta posla onako kako treba ali ima i dosta da se jos uradi jer auto stoji od 2003 godine...
    vlasnik nikada nije merio snagu,ali jeste vreme...
    od 0-100 5,1 sec...
    0-400 m ...13,7 sec...

ah da zaboravio sam ..
    na samo 0.7 bara pritiska
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • V-Tec
    CBC Senator XXL
    • 30.06.2006
    • 1615
    • Beograd
    • '89 Civic d16a6

Steta sto nemoze da se uveze...
    shuto-expressway.com

Comment

• Ivvan
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1574
      • Nis
      • SAAB 9000

Lepo izgleda, a i nije preterana cena, jos malo pa ko gnojf 2 dizel
      Stvatno steta sto ne moze da se uveze.
      Miki znas li mogu li da se najdu i po kojoj ceni samo motori iz BF 1.6 turbo i iz BG ovaj kao u ovoj mazi ?
      Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

malo kasnije cu prevesti sta je sve uradjeno pa cete videti da za taj rad i ulozeni novac i vreme,delove nije uopste skupo...
        za 2500 eura dobijate Pocket-Rocket...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Odakle je lik? Vidio sam nesto veeeeoma slicno prije neke dvije-tri godine izmedju Poisdorfa i Beca. Lik kad ju je stisnuo samo bi nestala... Vozio sam neko vrijeme za njim a onda se okrenuo za 180' i otisao u pravcu granice.
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Da ovo ide ko mecava, imao je jedan momak na Mazda HR forumu, zna ga Vocko pa ce da kaze vise o tome, u svakom slucaju kaze da je peglao sve zivo po ZG. A bas steta sto ovo ne moze da se uzme, bas sam planirao da menjam gnoja, mogao bih da ga prodam uzmem ovo i jos da mi ostane da sredim sta treba. Onako ne izgleda opasno, a u stvari , ovde kod nas nisam video nijednu.

Comment

• Gatti.Gatozza
              CBC Senator XXL
              • 26.09.2006
              • 411
              • Zemun
              • Lybra 1.9 / XJ600S

Baš bi mi legao upgrade
              Pre neki dan sam na pumpi video sivi 323 1.6 turbo '86 koji je na prodaju. Ali mi je riba koja ga vozi pobegla dok sam ja parkirao.
              A sad videh i ovu. Izgleda je isto na prodaju.
              MAZDA

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

Originally posted by mirdza
                Odakle je lik? Vidio sam nesto veeeeoma slicno prije neke dvije-tri godine izmedju Poisdorfa i Beca. Lik kad ju je stisnuo samo bi nestala... Vozio sam neko vrijeme za njim a onda se okrenuo za 180' i otisao u pravcu granice.
                richtig
                auto je 91 godiste...
                i dalej se vodi u papirima sa 122 kw
                sa 150000km
                @JNC
                ne da ide vec ni nemozes da zamisli
                4x4 sa nekih 1100kg...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • AGP / W126

Hajd' budi tako dobar kao sto si lijep pa saznaj u kakvom stanju su mjenjac, diferencijali i poluosovine. Sta je radjeno? Sta jos ima da se radi?

P.S. Mozda osvane u "Automobili clanova CBC"

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

Hajd' budi tako dobar kao sto si lijep pa saznaj u kakvom stanju su mjenjac, diferencijali i poluosovine. Sta je radjeno? Sta jos ima da se radi?

P.S. Mozda osvane u "Automobili clanova CBC"
                    Mazda 323 BG 4WD Turbo
                    1850 ccm
                    122 KW
                    BJ 91
                    Weiss
                    ~ 150.000 Km

Verkaufe nach langem Überlegen oben genanntes Fahrzeug.
                    Es handelt sich um einen BG aus der ersten Serie, welche für Homologationszwecke verkauft wurde.
                    Das einzige Serienmässige Extra beschränkt sich auf die Servolenkung.
                    Alles andere ist Mechanisch, also kein Schickschnack, Schiebedach und auch kein ABS.
                    Einzig dazugebaut wurde eine Zentralverriegelung.
                    Es sind noch alle Rechnungen für das Fahrzeug vorhanden und von den Umbauten gibt es auch alle Fotos

Und jetzt mal das interessantere.
                    Leistungsmässig möchte ich mich nicht festlegen, da ich nie auf einem Leistungsprüfstand war und ich von geschätzten Leistungsangaben genauso viel halte wie von dem Satz ?Für die Ps geht er aber nicht schlecht?
                    Fakt ist aber das Auto braucht 5.1 Sek auf 100 und beendet die ? Meile in 13,76 mit nur 0.7 Bar Ladedruck.
                    Der Motor:
                    Kopfbearbeitung mit vergrösserung und Optimierung der Ein und Auslasskanäle (inkl Ansaugbrücke) Strömungsoptimierung der Ventile (inkl neu einschleifen der Ventile und Ventilsitze) Polierte Brennkammern gegen eventuelle Ablagerungen.
                    11° Vorzündung inkl Abgestimmter Kerzen von NGK
                    Von Larsen Comp (Einzelanfertigung) Edelstahl Krümmer mit temp Sensor zur erkennung der Abgastemperatur. Ebenso eine abgeänderte und optimierte Edelstahl Downpipe.
                    Um 1/3 grössere Einspritzdüsen mit einstellbarem Benzindruckregler.
                    Doppelt so grosser Ladeluftkühler der von der Seite nach vorne umgebaut wurde.
                    Frischwasserberieselung für den Ladeluftkühler um am Stand die Ansaugluft weiter abkühlen zu können.
                    Einstellbares offenes Kolben Pop off.
                    Vom Turbo weg zur Drosselklappe fast ausschliesslich angefertigte Nirosta Stahlrohre mit kurzen Silikonschlauchverbindern.
                    Ladedrucksteuerung über einen Greddy Profec B Boostcontroller (Elektronisches Dampfrad mit Taktventil) welches 2 komplett frei einstellbare Ladedruckstufen hat die von innen jederzeit verstellt werden können.
                    16 Reihiger Racimex Ölkühler mit Thermostat.
                    Abgasanlage Gr-N von OMP mit einem zusätzlichen Mitteltopf.
                    Schaltwegsverkürzung
                    Es wurden ausschliesslich Öle der Marke Castrol RS 10w60 und SLX 5w40 / 0w30 verwendet und alle 5000 km ein Ölwechsel durchgeführt.

Fahrwerk und Bremsen:
                    Vorne gelochte Bremsscheiben der Firma Zimmermann
                    Hinten neue original Bremsscheiben
                    Federn von Eibach mit neuen GTR Dämpfern von Kayaba (Mazda Erstausrüster)

Ich hoffe mal das ich jetzt nichts vergessen habe, sollte mir noch was einfallen trage ich es natürlich nach.

Der Innenraum:
                    Normale altersbedingte Gebrauchsspuren. Auf der Fahrertüre in der Höhe des Ellenbogens ist leider ein ca 5 cm Riss, den hab ich aber schon so übernommen.
                    35er Momo Champion Lenkrad
                    Sparco Schaltknauf mit Rauleder Schaltsack.
                    3 Zusatzinstrumente für Bordspannung, Öltemperatur und Ladedruck.
                    Vorverkabelung zum anschliessen eines Lambdameters
                    Selbstgemachte weiss/silberne Tachofolien mit Drehzahlerweiterung
                    Startknopf
                    2x Sparco Evo Vollschalensitze mit FIA Homologation auf original Konsolen
                    Omp Überrollkäfig mit FIA Homologation der derzeit ausgebaut ist.
                    Oben erwähnter Greddy Boostcontroller

Aussen:
                    Da es mir immer wichtig war mich nicht zu den Spoilerrittern zu zählen wurde aussen nur dezent etwas am Fahrzeug verändert.
                    Original GTR Stosstange mit Breitstrahlern.
                    Ausgeschnitterne Motorhaube mit GTR Lufthutzen
                    Sonnenblendstreifen von Foliatec
                    Entfernter unterer Spoiler und Heckwischer.

Was man als neu bzw neuwertig bezeichnen kann:
                    Bremsscheiben und Beläge hinten, Unterbodenschutz Dämpfer, Lenkrad, Kerzen, Kerzenkabel, Zahnriemen, Wasserpumpe, Zylinderkopf mitsamt des Innenlebens ( nach der Bearbeitung ca 1500 Km) Turbolader (ca 4000 Km)

Das waren jetzt die Vorteile, natürlich gibt es keinen Vor ohne einen Nachteil.

Das Radlager links vorne sollte bald getauscht werden.
                    Der Kühler hat ein kleines Loch das durch den anderen Krümmer entstanden ist.
                    Der Thermoschalter für den Lüftermotor ist defekt, was leider eins der wenigen ?Leiden? bei den Turbomazdas ist
                    Die Frontscheibe hat einen Riss und müsste getauscht werden.
                    Das Fahrzeug ist seit Winter 2003 nicht mehr zugelassen und müsste bei der LPA vorgeführt werden.
                    Und zu guter letzt muss das Auto auf jeden Fall zu einem Spengler, die Seitenwand wurde leider gottes nicht ganz Professionell gerichtet ( muss aber nur an den Schweisspunkten bei der Heckklappe aufgeborht und um ein Stück weiter nach aussen versetzt werden) und vor kurzem hatte das Auto einen Parkschaden wo sich natürlich die Person die es verursacht hat, einfach ohne eine Nachricht zu hinterlassen aus dem Staub gemacht hat.

Wie man vielleicht erkennen kann habe ich nicht vor das Fahrzeug schön zu reden, ich habe alles so gut wie nur möglich beschrieben.
                    Es sind soweit ich Rechnungen bekommen habe noch alle vorhanden und in einer Mappe geordnet inkl Fotos von den Umbauten.
                    Es stecken unzählige Erinnerungen und Arbeitsstunden in dem Fahrzeug und ich würde mich echt freuen wenn er an Leute weiter geht die Ahnung von der Materie haben und nicht das Fahrzeug zu Tode ?heizen? oder fragen was der letzte Preis ist.
                    Es ist auch keineswegs so das ich das Auto loswerden muss, es sieht nur so aus das ich echt keine Ahnung hab ob und wann ich mal wieder Zeit finde weiter zu machen.
                    Ich habe das Auto auch nach der Abmeldung in regelmässigen Abständen bewegt und Ölwechsel durchgeführt.
                    Aja, die auf dem Foto ersichtlichen OZ Felgen werden nicht mit dem Fahrzeug verkauft.

Fixpreis 2500 Euronen
                    Näheres per PM
                    ajd da pocnem
                    ukratko zadrzacu se na bitnim stvarima..
                    jedini ekstra na tom autu je servolenkung(gledajuci na serijski model)
                    sve ostalo je mehanicko,nema abs...
                    ima centralnu ubacenu naknadno.ima sve racune od kupovine i rada i sve fotografije..
                    motorbrada glave sa povecanjem i optimiranjem izduvnih i usisnih kanala zajedno sa usisnim traktom,optimiranje protoka ventila ,sa slajfovanjem ventila i sedista ventila,polirane komore za sagorevanje protiv naslaga..
                    11 stepeni predpaljenje,sa podesenim svecicama NGK
                    od larsencomp(znaci specijalno za njega odradjena) izduvna grana sa temperaturnim senzorom za dobijanje podataka o toploti izduvnih gasova..isto tako podesena i optimirana downpipe..
                    za jednu trecinu vece benzinske dizne sa pojacivacem pritiska benzina(podesiv),duplo veci hladnjak vazduha koji je sa strane prebacen napred,plus prskalice sa vodom koje hlade hladnjak za vazduh,otvoreni blowoff ventil,pa od turba do leptira gasa nirosta cevi sa kratkim silikonskim crevima,podesavanje pritiska je preko gredy profec boost controler sa mogucnoscu memorisanja na dve pozicije i koji se mogu ponovo na druge vrednosti nastelovati..
                    16-sto redni hladnjak za ulje od racimex-a,sa termostatom,izduv komplet od grupe n sa dodatnim srednjim loncem,skracen hod pri saltanju,samo korisceno ulje Castrol RS 10w60 und SLX 5w40 / 0w30 ,i svakih 5000 menjano..
                    trapovi kocnice:
                    napred diskovi sa rupicama marke zimerman,pozadi novi originalni diskovi,eibach federi i kayaba gtr amorti novi..
                    unutra:
                    normalni pokazatelji koriscenja,na vozacevim vratima je jedna ogrebotina duzine oko 5cm,35cm momo champion volan,sparco rucica menjaca sa izvrnutom kozom,tri dodatna instrumenta za napon,temperaturu ulja i pritisak turbine,uradjena priprema za prikljucak lambametra,belo srebrne forlije sa prosirenjem obrtometra(broja obrtaja),
                    startdugme,2 sparco evo sedista sa fia homologacijom na postojece konzole,omp kavez isto sa fia homologacijom..
                    spolja:gtr prednja maska i branik,motorhauba od gtr modela,zatamljena stakla,otklonjem donji spojler i zadnji brisac..
                    sta je sve novo:
                    plocice pozadi idiskovi,zastita patosa,volan,svecice,kablovi svecica,zupcasti,vodena pumpa,glava motora sa svim delova na njoj(posle obrade predjeno oko 1500km),turbo(oko 4000km)..
                    sta treba uraditi:
                    prednji levi lezaj tocka,hladnjak ima rupu,termoprekidac za ventilator,soferka je napukla i trebalo bi je zameniti,auto nije prijavljen od zime 2003,i trebalo bi srediti neke sitnice oko limarije...
                    auto se vozi svake godine ,znaci ne stoji,i menja mu se ulje.
                    na slikama oz felne ne idu uz auto(a bilo bi i sramota)...
                    @mirdza
                    to sto si pitao nije nikada bila boljka ovih modela ni mazda,tako da nije ni sa ovim modelom,ni ovim autom ...
                    sta da ti kazem,auto vredi mnogo vise od tih para,i covek nece da ga proda svakom...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mirdza
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2005
                      • 2437
                      • AGP / W126

Sve 323 GTR koje znam (3-4 kom.) imale su / imaju problema sa mjenjacem - zato i pitam
                      P.S. Diskovi "sa rupicama" se na srpskom zovu buseni

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Vozio se u jednoj BG GTR koja ima samo cev umesto auspuha (koja izlazi kod suvozacevih vrata). Vlasnik i jos par ljudi kazu da auto znatno bolje posle ove modifikacije, moj opis kako taj auto ide je... O MOJ BOZE!

Zakucava u svih 5 brzina, majku joj njenu, do 100 stize dok trepnem, a do dvesta za nesto visae vremena

Jeste da joj je otisao diff u onu stvar bas to vece kada smo je probavali, jer je iscurelo ulje, majstor koji je menjao kvacilo s*ebao stvar

Ta je placena 7000e, tako da je ova za 2.5k e... Uzeo bih je odmah, pozajmio pare, prodao bubreg (moj, sestrin, od roditelja...)

BF GTR ima jedna na prodaju u oglasima za 1600e cela (cini mi se da je iz BG-a), a ima i jedna BF skucana za 700e (motor,menjac i pogon za 400e).

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

Sve 323 GTR koje znam (3-4 kom.) imale su / imaju problema sa mjenjacem - zato i pitam
                          P.S. Diskovi "sa rupicama" se na srpskom zovu buseni
                          koliko ja znam ovo nije gtr

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • AGP / W126

Ma ja se ne razumijem u te "japancove" Meni oni svi isti - maleni i zuti...

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

mirdzo budi dobar

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                              X