Mazda 787B-ispunjen san jednog supersportskog auta
Collapse
X
-
pa u gornjim obrtajima ga imaju..u donjim da bi mogli da voze u sto vecem prenosu (da bi stedeli motor jer je i njima tada bila nepoznanica kako ce motor da odradi trku,ali kad su videli da nema problema tada je stigla naredba iz pita da podignu kkrajnji broj obrtaja i tu je zna se bio kraj za ostale)i da bi pregurali sa gorivom koje su iamli na raspolaganju
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Legendarna mazda koja je pobedila 1991 na Le manu, broj 55(002), a ona je bila jedna od tri koje su ucestvovale na trci i jedina bila ovako ofarbana.
Jel jos vazi zabrana za vankel da se trka, ili je to bilo samo tada? Mislim jel bi mogli sada, kad bi hteli da vozaju vankel na Lemanu, dizel se voza pa ne vidim da su ih zabranili.
Comment
-
-
http://www.ozmazda.com/board/index.php? ... #entry4538
evo zanimljiv post sa jednog foruma o toj trci sa nesto informacija.
Comment
-
-
Originally posted by RedboXOvaj bi mi motor legao sraf na sraf
Cudno mi sto su bilstein amortizeri.Zar mazda ne konzumira kayabu za svoje modele?
e big mazy..."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
kayaba je takoreci OEM za mnoge automobile...ali sto se tice ogibljenja za ovakve aute ..zna se...bilstein...
inace na samoj trci se pokazalo koliko je sama konstrukcija bila napredna i ubedljivo bolje odradjena od konkurencije...na raznim snimcima same trke se pokazivala nadmoc 787b u krivinama...
edit:
kao sto pise na linku gore sto je postavio JNC mazda je razvijala oko 700 ks ..red line je bio na oko 9000 rpm...mada se kasnije ispostavilo da je taj motor drasticno povecavao snagu preko 9000 obrtaja(na ovo moram da se nasmejem zbog nekog drugog topika) i informacije koje su procurele su bile da je na 10.500 rpm-a motor razvijao impozantnih 937 ks...to se i slaze uz informacije da su posle zelenog svetla iz boksa da se podigne limit obrtaja 787b je postao zver na pisti..."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
Comment