RENAULT - DACIA Sandero

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gordi014
    Moderator
    • 02.10.2004
    • 1049
    • Valjevo, Srbija
    • PEUGEOT 206 XS 1.6

RENAULT - DACIA Sandero

RENAULT - DACIA Sandero

Kako stvari sada stoje, na predstojećem salonu automobila u Ženevi (4. – 16. mart 2008.) Renault će izložiti sportsku verziju svog novog low cost modela Sandero (reč sport u ovom slučaju ipak treba uzeti sa velikom dozom rezerve). Prve fotografije Sandera Sport su se pojavile na internetu pre nekoliko dana, a prema njima ovaj Sandero karakteriše nešto atraktivniji spoljašnji izgled (slika interijera još nema), što je zasluga novih detalja, kao što su modifikovani branici sa integrisanim spojlerima, ispupčeniji pragovi, zadnji krovni spojler i zatamnjena stakla. Zvaničnih podataka o motoru koji će pokretati Sandero Sport još nema (kao ni informacija o eventualnim doradama ogibljenja i kočionog sistema), ali automobil na slikama pozadi ima pločicu sa oznakom 1.6 16V, što znači da je u njega ugrađen četvorocilindrični 1,6 litarski benzinac sa 16 ventila, koji u standardnoj verziji Sandera raspolaže sa 105KS pri 5750 o/min. i 148Nm obrtnog momenta pri 3750 o/min. Inače, Renault će Sandero, osim u Brazilu, proizvoditi i u Južnoj Africi, Argentini, Rumuniji (kao Dacia), Iranu, Indiji, Maroku, Kolumbiji i Rusiji. Prodaja je već startovala u Brazilu, dok će Evropljanima biti predstavljen u martu na pomenutom salonu automobila u Ženevi (prodaja na Starom kontinentu počinje u julu 2008.). Sandero bi kratko mogao da se opiše kao Renault/Dacia Logan u verziji kombi-limuzine sa petora vrata, mada sa drugačijim dizajnom, koji podseća na ostale modele u gami Renault (napred na Clio III i Koleos SUV). Naravno, Sandero je kraći od Logana (402 naspram Loganovih 425 cm), a i prtljažnik je u osnovnoj konfiguraciji manji za skoro 200 litara (Sandero 320, Logan 510 litara). U Brazilu se Sandero oprema 1,0 i 1,6 litarskim Flexi Fuel motorima pokretanim bioetanolom sa 60 odnosno 105KS, kao i 1,5 litarskim dCi dizelašem u dve verzije : sa 70 i 85KS. Prema prvim najavama, Evropljani će dobiti 1,4 i 1,6 16V benzince sa 75, 90 i 105KS, kao i 1,5 dCi dizelaše sa 70 i 85KS.

AutoBlog

Sandero Sport

• mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

Ovo će napraviti bum na našem tržištu.

Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...spolja mnogo lepsi auto od Logana....neuporedivo lepsi...
      Unutra ipak nije toliki napredak, i izgleda da nema velike razlike u odnosu na Logan...

Comment

• gt nebojsa
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 348
        • Preljina,Cacak

Sandero stigao.Ima u Preljini u salonu 2 komada.
        Logan u lepsem pakovanju.
        Toyota Čačak

Comment

• Antoaster
          CBC Senator XXL
          • 07.12.2007
          • 343
          • Beograd, Voždovac

Samo je malo nezgodniji za gas, ne moze toroidna boca zato sto mu je rezervni tocak napolju.

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

Ako mu cena bude u fulu 10.000 evrova, biće svašta.(još carina ide dole 10%).
            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Antoaster
              CBC Senator XXL
              • 07.12.2007
              • 343
              • Beograd, Voždovac

Bice svasta dok Zastava ne pocne da sklapa a tada, zbogom Dacia.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Vozio sam sandero 1.6 sa laureat opremom, i ukratko - jako dobar auto za te pare! Jeste iznutra vidljivo jeftin, ali opet - udoban je i prostran, ima dovoljno mesta i na zadnjem sedištu, instrument tabla pregledna i jasna (i dalje ona sa clia), oprema zadovoljavajuća (ima podizače, centralnu, klimu, board computer)... Konkretan model je bio i sa SUV look kitom koji ga čini dosta lepšim od osnovnog modela. Sve u svemu, ko ne voli da kupuje polovan auto, mislim da će sandero biti sjajan izbor.

PS: Istog dana sam vozio i novu ibizu čija se jedina prednost može videti u nešto kvalitetnijim materijalima, ali za 40% veću cenu i nisu dovoljno kvalitetniji.

Comment

• Kole77
                  CBC Član
                  • 17.07.2008
                  • 21
                  • Beograd

Iz jednog mog posta vezano za izbor ili astra ili sandero za slicne novce...

Upravo prelistavam novi sat plus i moram priznati da sam malo razocaran,testirali su sandera i jedna,po meni bitna , stavka mi je zapala za oko. Naime zaustavni put pri 100km/h iznosi 46 metara! Mislim nije ni astra tu sampion sa nekih 43-44 metra ali ipak...
                  Sta sad?

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Koja astra? Classic II? Vozio sam i nju... Meni to nije auto za poređenje sa bilo čim novim. Jednostavno, kao da voziš auto star 10 godina.

Što se sandera tiče, nisam ni razmišljao o zaustavnom putu. U praksi, mnogo ti više na zaustavni put utiče tvoja reakcija, nego sam automobil.

Da moram da kupim jedan od ta dva auta, uzeo bih sandero. Ako ne moram, uzeo bih polovnu lagunu II, za iste pare.

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Sandero Stepway
                      Aktualne avtomobilske novice iz Slovenije in sveta: novi modeli, zanimiva odkritja, posebnosti na cestah, opozorila o radarjih … Vsak…

Comment

Working...
                      X