Mercedes 190E DTM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

PS nisam nista izmenio gornju poruku, vec sam greskom kliknuo na edit umesto na quote. sorry

Originally posted by kova
    ja ti ljetujem blizu pule...pa ak budeš na ljeto tam javi...
    Drugi rodjak, Goran, on ti je glavni nesto za GM za Hrvatsku. Inace zavrsio je FER u ZG. Letos je zavrsio vilu u Puli ovo novo naselje sad sto je napravljeno odmah naspram Briona. Planirao sam na leto doci do njega u Pulu, jer me stalno zove, a pre toga u 4 tom isto u Pulu na jedrenje sa njim i njegovim starim morskim vukovima

Comment

• kova
      CBC Član
      • 11.01.2008
      • 39
      • Hrvatska,Zagreb

ajde super...da to nije u valbandonu ili u fažani? ja sam ti 10-ak km od toga....ak budeš na ljeto tam javi obavezno...

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

Ja sam bio u okolini pule na Ronjenju (Kamenjak i okolina) nekoliko puta. Da mi izmajmunisemo neki skup?
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

@mirdza
          sta je god na moru, ja sam uvek ZA

Originally posted by Kova
          ajde super...da to nije u valbandonu ili u fažani? ja sam ti 10-ak km od toga....ak budeš na ljeto tam javi obavezno...
          Spominjao je neku Fažanu moguce da je to.

Comment

• Sillypuppie
            CBC Početnik
            • 17.06.2008
            • 1
            • Pančevo

e btw, 190ka je trebala na reli da ide, al se pojavio audi quatrro pa su odustali i prebudžili ga za DTM.

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Au, koliko lupetanja ima u onom uvodnom tekstu...

Comment

• Ali Daris
                CBC Početnik
                • 22.11.2013
                • 2
                • New Now
                • Fiat

Jeste da je tema zamrla odavno,ali ne mogu da "precutim":

190 je u trkama koristio motor razvijen od strane Cosworth-a (toliko o njihovim inzinjerima)
                Alfa nije imala turbinu vec atmosferski 2.5 V6 koji je '93-e oslobadjao izmedju 420 i 450 ks na 11.500 rpm.
                Vrteo bi se i vise ali su Svabe trazile da se broj obrtaja ogranici upravo zbog tog motora.
                '93-e je pomela konkurenciju i o tome se nema puno toga reci jer im je Alfa objasnila kako se pravi trkacki automobil.
                '94-e Merc nastupa sa C klasom koja se pokazala konkurentnijom Alfi ali ne dovoljno,tako da su se u Benz-u odlucili na
                taktiku da jedan od vozaca C klase udari Naninija i izbaci ga iz trke kako ne bi osvojio jos jednu titulu.
                Vozac Mercedesa Roland Asch udara Naninija i izbacuje ga iz borbe za titulu koja odlazi u ruke Klausu Ludvigu.
                Toliko o nadmocnosti Mercedesa.
                Uostalom:

Krajem '96-e se Alfa povlaci iz DTM-a,sampionat se ne odrzava sve do 2000-te,kada menja ime (ali skracenica ostaje ista),
                a specificno je pravilo da se u istom mogu takmiciti samo Nemacki proizvodjaci (pogadjajte zasto)
                Alfa naravno i dalje drzi rekord od 38 pobjeda u DTM-u.

Comment

Working...
                X