Jos nista od ovog gledanja Mazde iz Kikinde. Ako bude, javljam.
U medjuvremenu sam nasao jednu 323F, '92 godiste (1.8)... za koju covek kaze da je uvezena iz cini mi se Austrije 2001. Kaze covek da se sve vreme vodi na njega i da nema plin. Trazi 2,600E.
Isao bih da je vidim, ali se pribojavam sto je iz uvoza, da nije neregularna... A i to sto nema plin (a ima 1800cc)...
Sta mislite o tim forama sa uvezenim kolima?
Koliko kosta ugradnja plina u ovakvu Mazdu? Cuo sam da dobar plinski "sistem" moze da kosta i preko 500E (sto mi je pre-mnogo)! Verovatno je najbolje da se drzim "standardnih" Mazda (90-91), sa ugradjenim (najcesce neatestiranim) plinom...
p.s. Eh da jedna digresija, sta mislite o Nissan Primerama (91), i Corollama (91), kao alternativama Mazdi 323F BG?
Primera, kod sasije P10, imas 1.6, 2.0 i 2.0 dizel...
Izdrzljiva vozila, 1.6 ekonomicnost, 2.0, to ti je SR20 motor, znaci glavni Nissan-ov motor od 2.0 litra u prosloj deceniji...
Dizel je mnogo bolji od ovih Renoovih sranja, sto se ugradjuju od kada postoji Renault Nissan alijansa...
No, auto je veca klasa od Mazde, tako da mislim da nije bas alternativa, znaci skuplji malo delovi, ali ozbiljniji auto.Ima delova, neka se ne brines, ali to su vec vozila sa preko 180k-....
Toyota Corolla EE90, cesta kao kurva u Red Light District Amsterdam, za tri godine je uvezeno preko 10000 komada, sto cini jedno od jako retkih serija velikog uvoza...Delova ima, kopija ima, pouzdan auto, klasa je Mazde, samo nije neki izgled, nadji ocuvan primerak, plati malo vise, isplatice ti se...Problem je sto je izraubovan i taj model, ipak ima preko 15 godina...
Mazda 323 joj je pandan, ali uz atraktivniji dizajn, a isto ima delova, kopija, tako da te ne brine to, da se ne ponavljam.
Ne znam da li imas porodicu, koje su ti potrebe i slicno, ali recimo ovako:
Mazda
Toyota
Nissan
Ja da se pitam, uzeo bih Primeru 2.0 GTI, ali puno trosi, ali ipak fabricki spojleri i 150 ks...
Pazi Primera je klasa Mazde 626, tako da bas i nije neko poredjenje, veci auto, sigurniji, naravno, a i skuplje odrzavanje, corola tog godista je vec mnogo puta potvrdjeno auto za sve pare ima i ovde na forumu dosta o njoj, auto koji je toyoti doneo reputaciju pouzdanosti.
Ali kao sto je trio rekao ipak je 323BG najatraktivniji auto od svih tih, a i od vecine tog doba(al sam pristrasan )
@ TRIO_driver & JNC
Hvala momci!
Pa otprilike sam i pretpostavljao, al' reko' da pitam. Naravno da je 323F najatraktivnije pojave, a sobzirom na godiste to tek ima svoju vrednost, ali meni, iskreno receno, pocinje sve vise da se dopada ona Toyota Corolla sa 5.vrata (kao hetchback)... No dobro... ne zuri mi se jos.
Eh da ne odgovoriste mi na ovo vezano za automobile uvezene iz inostranstva. Ustvari da preformulisem... Da li bi takve aute valjalo proveriti u MUP-u (da li ustvari to moze da se uradi, tek tako)? Da li je neko cuo za onaj AMSS-ov centar, pisali su o njemu u SAT+, tamo navodno takodje moze da se proveri "cistoca" automobila?
Ljudi naso sam negde neki prospekt za 323f BG ima mnogo zanimljivih stvari,ovaj auto je izaso u vise varijanti,ima i automatik modela,ima i sa klimom znaci full oprema.. samo knjizica ima mnogo strana to bi trebalo da se skenira i da se postavi,pise sve o tom autu.. mozda bi nekom bilo korisno...
Pozdrav svima, ovo mi je prvi post na forumu.
Trenuno vozim keca i jurim neki auto od oko 2.5k e. U najuzi izbor mi je usla ova mazda. Ovih dana bih trebao da pogledam jednu koja mi bar na slikama deluje u skroz ok stanju, naravno i po vlasniku je auto u extra stanju. Na satu joj pise 210000km, a cena je 2600, 1.6 16v ima i plin. Pretpostavljam da je karburatorska verzija. Zamoli bih vas da me uputite sta i kako konkretno pogledati/proveriti pri gledanju ovog auta, obzirom da se ne razumem bas toliko u automobile. Varijanta da povedem majstora ili sl. otpada.
Hvala.
Evo ovde se sad vodi diskutija o tome na koje stvari treba obratiti paznju i gde se mogu naci delovi (novi, polovni), kao i majstor koga preporucujemo (Roki).
Kod nje se nemoze ni mnogo videti uglavnom su sve dobre, naj bolja solucija je da povedes nekog majstora sa sobom, pogledaj obavezno dali radi na benzin! .. ostalo ces se vec snaci sam, ako nevodis majstora..
Comment