2008 Audi A3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

2008 Audi A3

2008 Audi A3:

Nova generacija Audija A3 je predstavljena. Premijum kompakt model, koji suvreno vlada u ovoj kategoriji vozila, je dobio čitav niz dizajnerskih i tehnoloških unapređenja.

Audi će sa novom generacijom A3 i A3 Sportback modela postaviti nove standarde kada su u pitanju vozne karakteristike, dizajn i opremljenost. Nove tehnologije kao što su S tronic menjač, magnetno ogibljenje i sistem za kontrolu ogibljenja, Audi parking sistem i još dosta toga.

Novu karoseriju odlikuje nešto veća dužina, niže serijsko ogibljenje. Dakle, Audi je učinio A3 još sportskijim i atraktivnijim automobilom. Prednji spojler i branik su blago izmenjeni, baš kao i prednja maska. Najupadljiviji element su svakako „oborena“ svetla, odnosno Daytime LED svetla. Opciono se mogu poručiti i bi-xenonska prednja svetla, koja se savršeno uklapaju sa LED svetlima. Zadnji deo automobila ima redizajnirani branik, ali očekivanih zadnjih LED svetala nema.

Karoserija je, kao što smo naveli, nešto produžena – 2,5cm kada je u pitanju A3, dok je kod Sportback modela ta dužina nepromenjena.

Unutrašnjost odiše sportskim karakterom i elegancijom. Tu su brojni detalji izrađeni od aluminijuma, novi interfejs za upravljanje audio i klima sistemima. Zapremina prtljažnika iznosi od 350 do 1080l, dok je kod Sportbacka 370 do 1100l.

Gama motora se sastoji od čak osam modela: pet benzinskih i tri dizela. Benzinci su 1,6 sa 102KS, 1,4 TFSI sa 125KS, 1,8 TFSI sa 160KS i 2,0 TFSI sa 200KS. Top model je i dalje 3,2 V6 FSI sa 250KS. Dizel motori su 1,9 TDI sa 105KS i 2,0 TDI sa 140 i 170KS. Potrošnja je u proseku smanjena za do 15%. 1,8 i 2,0 TFSI motori su „frikciono optimizovani“ odnosno komponente motora imaju jako malo trenje.

Svi motori, osim 1,6 i 1,9 TDI, se isporučuju sa šestostepenim manuelnim menjačima, dok se model sa 3,2 V6 FSI motorom isporučuje isključivo sa S tronic menjačem. Opciono je moguće poručiti S Tronic i sa ostalim motorima. 2,0 TFSI i dizel motori se isporučuju sa šestostepenom varijantom, dok kupci 1,6, 1,4 TFSI i 1,8 TFSI dobijaju sedmostepene verzije S tronic menjača. Quattro pogon se isporučuje u kombinaciji sa 1,8 i 2,0 TFSI, kao i sa 2,0 TDI varijantama, dok je taj pogon serijski u 3,2 modelu.

Audi će na modelu A3 koristiti magnetne amortizere koji pored odličnih performansi omogućavaju i veoma lako elektronsko podešavanje mekoće. Audi nudi dva režima rada – Normal i Sport.

Nova generacija Audija A3 će pored standardnog S3 modela imati u ponudi i S3 Sportback. Motor i performanse na S3 modelu su nepromenjene – 2,0 TFSI sa 265KS i 350Nm, što omougćava ubrzanje od 0 do 100 za 5,7s, odnosno 5,8s kada je u pitanju Sportback model.

Novi Audi A3 će se u prodaji naći početkom leta ove godine po ceni od 20350 EUR.

NORTH SIDE BOYZ

• srlanda
    CBC Član
    • 13.11.2007
    • 35
    • Beograd

Daj mi majko pare za neonke ispod kola i felne od 15 cola!!!

Comment

• QV lale
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2005
      • 734
      • Zrenjanin (klek)

Koliko izmena....fasciniran sam...na prvi pogled sam ga jedva prepoznao od izmena koje je pretrpeo....
      Originally posted by Sheta_Junior
      ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Sta je sad ovo, facelifting?!
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Mnogo dobro izgleda
          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Ako bude kao kod novog A4,led svetla ce ici samo sa xenonima.
            Cena-oko 1300e.
            Zadnja svetla nisu led ni kod A4.
            Audi Magnetic Ride /amortizeri - kao na TTu.
            Super sto sad ima S3 u Sportback varijanti.Jos sam o da imam 45000e viska...
            Toyota Čačak

Comment

Working...
            X