Ferrari California

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Ferrari California

Potpuno novi model koji predstavlja posebnu gamu u Ferrari-jevoj ponudi. Po prvi put Ferrari je napravio automobil sa V8 napred postavljenim motorom. Takodje, potpuno novost je 7-stepeni menjac da duplim kvacilom. Premijerna je takodje metalni sklapajuci krov. Motor je dobro poznati V8 od 4,3 litre i 460ks, nesto manje snage nego u F430, ali uz "civilniji" obrtni moment. Automobil je namenjen bogatim ljudima koji bi zeleli da svoj Ferrari upotrebljavaju cesce i univerzalnije. Nazad je multi link vesanje, sto je isto novost za Ferrari, a California ima kontrolu diferencijala istovetnu kao 599 Fiorano. Ceo auto je izradjen od aluminijuma. Bez obzira sto ce ovo biti Ferrari za "obicnije" ljude, perfomanse ce mu biti strahovite - do 100km/h iz mesta ce stizati brze 4 sekunde.

• Pro_Touring_Mopar
    CBC Senator XXL
    • 13.11.2007
    • 684
    • Sabac

Ime predpostavljam da je dobio po legendarnom 250GT California special modelu iz '50-tih. Cim je Twin-clutch u pitanju, transimisija je, predpostavljam, polu-automatska. Ne znam, ali nekako me uopste ne odusevljava taj novi sistem, mada zaista omogucava neverovatno brz prenos stepeni...
    Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• ĆOMI
      CBC Senator XXL
      • 31.08.2006
      • 1705
      • Braće Jerković,Vozd
      • Stilo JTD 16V

Meni je bas lep ovaj Ferari...

Pitam se koliko ce biti "pristupacan"
      OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Pro_Touring_Mopar
        CBC Senator XXL
        • 13.11.2007
        • 684
        • Sabac

"Pristupacan" ce biti verovatno samo Hollywood-skim zvezdama.

Comment

• srlanda
          CBC Član
          • 13.11.2007
          • 35
          • Beograd

Daj mi majko pare za neonke ispod kola i felne od 15 cola!!!

Comment

• r1cer
            CBC Senator XXL
            • 22.01.2006
            • 363
            • Beograd

Originally posted by Pro_Touring_Mopar
            Ne znam, ali nekako me uopste ne odusevljava taj novi sistem, mada zaista omogucava neverovatno brz prenos stepeni...
            Probao si pa ti se nije svidelo ili šta? Razumem kad neko kaže bolje manuelni, ali među tim (polu)automatskim menjačima twinclutch je najnapredniji.

Comment

• JaMaL
              CBC Senator XXL
              • 14.04.2007
              • 448
              • JaMaL

Heh kad su italijani poceli da kopiraju italijane... gde ce ovaj svet

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

I naravno - original je lepsi
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Ferrari je nekako poceo da bude konfekcija, zapravo ono nesto sto bogate cini jos glupljim i dosadnijim, svi moraju da imaju Ferrari, nema tu vise strasti... Ali, to je valjda globalizacija...
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                    CBC Senator XXL
                    • 13.11.2007
                    • 684
                    • Sabac

Originally posted by r1cer
                    Ne znam, ali nekako me uopste ne odusevljava taj novi sistem, mada zaista omogucava neverovatno brz prenos stepeni...
                    Probao si pa ti se nije svidelo ili šta? Razumem kad neko kaže bolje manuelni, ali među tim (polu)automatskim menjačima twinclutch je najnapredniji.
                    Twin clutch naravno da nisam probao. Ali sam probao polu-automatski na Stillu Abarth i bio sam zgadjen...

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Originally posted by bojanTI
                      Ferrari je nekako poceo da bude konfekcija, zapravo ono nesto sto bogate cini jos glupljim i dosadnijim, svi moraju da imaju Ferrari, nema tu vise strasti... Ali, to je valjda globalizacija...

Automobile tog cenovnog ranga samo veoma bogati i mogu da priuste, a druga je stvar sto je poslednjih godina (decenija) "industrija zabave" stvorila bogatase poput neobrazovanih i glupih holivudskih licnosti, licnosti iz sveta popularne muzike itd. Takvi dominiraju medijima, i vec odavno ne mozes da izbegnes a da svakodnevno ne slusas detalje iz njihovih jadnih privatnih zivota - a buduci da su dovoljno bogati naravno da kupuju najskuplje brendove.

Dakle, nije kriv ferrari vec Paris Hilton i ostali iz te kante.

Comment

• r1cer
                        CBC Senator XXL
                        • 22.01.2006
                        • 363
                        • Beograd

Twin clutch naravno da nisam probao. Ali sam probao polu-automatski na Stillu Abarth i bio sam zgadjen...
                        Probao sam ja i jednu i drugu varijantu, veruj mi da nema sličnosti. Na stilu je automatik(nema kvačilo nego torque converter) koji ima mogućnost manuelnog menjanja prenosa, a twinclutch ti dođe manuelni sa mogućnošću automatskog menjanja brzina samo što to pritom radi sa dva kvačila i praktično ne postoji pauza između menjanja brzina(pa ni trzaj). Ne treba velika inteligencija da bi se zaključilo da će u budućnosti uglavnom samo to i ostati kod automatika samo je pitanje kada će biti ekonomski isplativo da se na svakom modelu to prodaje. Za sad twinclutch su izbacili vag, bmw, nissan, mitsubishi, čini mi se i neki francuz je dao neki nagoveštaj?

Inače što se tiče ferarija samo ću citirati našeg dragog Jeremy Clarksona

"Ferrari, when they sell you a car, speak of herritage and of Von Trapp, or whatever he was called, drifting some racer through a mountain pass in 1951. Lamborghini, they just paint their cars yellow."

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Ima i Stilo kvacilo, to je takodje manuelni menjac u osnovi, sistem koji je koncipirao Magneti Marelli i koji trenutno najbolje i najbrze radi u F430 Scuderia (u odnosu na Stilo k`o nebo i zemlja po brzini i tecnosti rada). Taj sistem i sistem s duplim kvacilom su manuelni mejaci, sve ostalo je zamaskirani automatski menjac. Evo ovde ukratko objasnjenje kako radi menjac kod Stila...

Comment

• r1cer
                            CBC Senator XXL
                            • 22.01.2006
                            • 363
                            • Beograd

moja greška nisam znao da su na stila stavljali te sekvencijalne varijante. U svakom slučaju to ne radi kako valja, verovatno zadrška traje bar sekundu.

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Jeste, to je poznato..mada ovdasnji vlasnici vole da pricaju kako to nije tacno i kako ubrzava k`o metak...naravno promene pricu kada ga prodaju, kao i jedan sa foruma odavde

Comment

Working...
                              X