2010 Subaru Impreza Coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

2010 Subaru Impreza Coupe

2010 Subaru Impreza Coupe:

Subaru od devedesetih nema u ponudi kupe verziju modela Impreza, ali bi prema poslednjim najavama stvari mogle da se promene od 2010. godine

Prema izvorima magazina AutoExpress, kupe će biti rezultat zajedničkog razvoja kompanija Subaru i Toyota. Novi model bi odmerio snage sa konkurencijom poput BMW-a serije 3 i Nissana 350Z.

Kada je u pitanju pogon, kod Subarua ne bi trebalo biti iznenađenja. Subaru će u kupe ugrađivati atmosferski bokser motor zapremine 2 litra ili moćniji 2.5 lit. Turbo. Snaga će se kretati u rasponu od 180 do 300 KS za STI verziju.

Bazni modeli će snagu prenositi na zadnje točkove. dok će top modeli koristiti prednosti Subaru simetričnog AWD pogona.

NORTH SIDE BOYZ

• skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

ovo fantasticno izgleda

edit: tek sad videh da je osnova RWD
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• BojanS84
      CBC Veteran
      • 05.09.2007
      • 132
      • Beograd

Kako je moguće imati istu platformu kompatibilnu sa zadnjom vučom i Subaruovim AWD sistemom?

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

Nissan Skyline GT-S i GT-R
        RWD i AWD
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• BojanS84
          CBC Veteran
          • 05.09.2007
          • 132
          • Beograd

Nisi mi precizno odgovorio na pitanje. To je moguće izvesti i nije Nissan jedini primer, tu su i BMW i Mercedes. Pitanje je vezano za Subaru. Moraš imati u vidu set-up njihovog AWD sistema.

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

oni rade potpuno novi model, tako da dinamicki mogu da isprojektuju auto kako god zele

cak i sa istom skoljkom i razlicitim rasporedom mehanike mogu da naprave da rwd i awd imaju vrlo slicne dinamicke karakteristike

Comment

• BojanS84
              CBC Veteran
              • 05.09.2007
              • 132
              • Beograd

To nije moja poenta.

Obrati pažnju na sliku. Motor se nalazi ispred prednje osovine kod Subaruove platforme. Ne može da se napravi platforma koja će imati motor i menjač ispred prednje osovine i zadnju vuču, mislim može, ali neće da valja.

Ja mislim da Subaru na platformu za zadnju vuču ne može da ugradi svoj Symmetrical AWD, pa me buni podatak da će novi coupe imati i zadnju vuču i Subaru AWD sistem.

Comment

• skyline
                CBC Senator XXL
                • 31.07.2007
                • 3149
                • Cacak

menjac je iza prednje osovine koliko ja vidim

meni je na autu motor iznad ili malo iza prednje osovine, menjac je odmah tu, a nazad imam samo diff

pa je opet raspored mase 53:47, sto je vrlo priblizno idealnom

a ako im bas zafali mase na zadnjoj odovini, mogu jednostavno da premeste menjac nazad

Comment

• BojanS84
                  CBC Veteran
                  • 05.09.2007
                  • 132
                  • Beograd

Dobro, shvatili smo... Ko o čemu, baba o uštipcima...

Aj skini te Nissan naočare kroz koje gledaš ceo automobilski svet, pa se vrati da komentarišeš. Ja pričam jedno ti nešto sasvim drugo. Smorio si me...

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

neee, uopste mi nije cilj da guram Nissan kao nesto woow u autosvetu
                    samo sam iskoristio vec primenjena resenja kao odgovor na tvoje pitanje

zasto mislis da ne valja ako su motor i menjac napred, a auto je samo rwd?

raspored mase?
                    dugacak kardan?

ne razumem zasto je to problem

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

a i platforma za rwd i awd ne moze biti ista
                      motor neka bude isti ( ako i to bude), a sve ostalo sem zadnjeg diffa se menja

izbacuje se centralni diff i prednji diff
                      znaci, totalno drugacija koncepcija

Comment

• srlanda
                        CBC Član
                        • 13.11.2007
                        • 35
                        • Beograd

E ovo vec lici na nesto. Kada vidim onu novu Imprezu na ulici,dodje mi da se ispovracam!!!
                        Daj mi majko pare za neonke ispod kola i felne od 15 cola!!!

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Pa bila je Impreza kupe za Japansko trziste
                          btw Toyota je kupila jedan deo Subaru-a kako bi mogli "zajednicki" da rade razvoj motora i pogona, stoga verujem da ce RWD deliti sa nekim drugim modelom iz buduce game.

@Bojan - Ako hoces nesto da kazes budi konkretan, a ne slika uz prostoprosirenu recenicu. Skyline ti je dao primer koji on poznaje, a ti odma' u "vatru"... Relax

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

Novi Subaru-Toyota kupe u 2011.

Novi kupe sa pogonom na zadnje točkove koji je plod saradnje Subarua i Toyote biće prodavan sa Subaruovom oznakom na tržištima van Japana, dok će Toyotina „verzija“ biti rezervisana za „Zemlju izlazećeg sunca“.

Mada su Toyota i Subaru naglasili da se radi o potpuno novoj platformi, čini se da će ona ipak biti bazirana na Imprezinoj, a pogonsku jedinicu činiće atmosferski 2,0 litarski bokser sa 220 KS.

Reper za Subaru i Toyotu kada su performanse u pitanju je Hondina Integra Type-R.

Kupe će debitovati 2011. godine, a očekuje se da će cena osnovnog modela iznositi 20.000 dolara.

preuzeto sa B92 - automobili

boxer atmosferac od 2 litra sa 220ks
                            lepo, lepo

Comment

• Cepa D
                              CBC Senator
                              • 28.09.2005
                              • 242
                              • Cerak

Podseca na uproshcenu verziju nove Supre, pogotovu farovi. Verovatno stara toyotina strategija, Celica - Celica Supra (ili kasnije samo supra), odnosno neki polu-sportski kupe za shiru masu i malo ozbiljnija mashina za odabrane.
                              NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

Working...
                              X