Novi Focus RS
Collapse
X
-
Originally posted by jevtic280 ks na prednjoj vuči?!
bez obzira koliko dobar bio taj elektronski LSD mislim da mislim da neće moći da bude dobar kao pogon na sva 4 (sti i evo) ili kao zadnja vuča.
inache sam fokus je bez premca u svojoj klasi po konstrukciji trapova i ogibljenja i vazi kao reper za ostale."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
pa i golf gti je brži na stazi od novog wrx (hint: youtube - search - fifth gear wrx vs gti), ali ja bih ipak sačekao neke review-ove jer sumnjam da taj auto može biti dobar kao recimo neki auto koji ima zadnju vuču ili pogon na sva 4. ili ako je stvarno dosta brz na stazi onda ne verujem da će za every day biti dobar pogotovu ako pogledaš review koji je napravio top gear za prošlog fokusa za koji su rekli da je twitchy.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
I Astra OPC je imala najbolje vreme u klasi na Nirnburgringu, pa je opet zverina sa previse snage na prednjim tockovima.
RS ce imati LSD, ali i 40 ks vise, tako da ne verujem da ce to biti auto za svakoga, kao i za neku opustenu voznju...
Comment
-
-
Problem kod prethodnog Focusa RS je sto je imao Cosworth-ov motor koji je odlican za divljanje, ali ne i za svakodnevnu upotrebu. Volvo-ov 5-ak je vrlo ugladjen i isporucuje snagu ravnomerno.
U Fordu su se vec pripremili na kritike vezano za prednji pogon, pa su spremili niz argumenata (ja licno bih i dalje voleo da ima 4x4 bez obzira na njihove argumente...). Auto ce imati "elektronski poluaktivni sper diferencijal" (ne pitajte me sta to znaci...
) koji ce navodno uspesno da se nosi sa tolikom snagom u kombinaciji sa potpuno preradjenim vesanjem i povecanim down force. Na testiranjima je takav auto postizao bolja vremena od 4x4 varijante zbog manje tezine. Pored toga Focus ce biti dosta jeftiniji ako ima fwd konfiguraciju, a to im je jedna od najbitnijih stavki - da budu dosta jeftiniji od Subarua i Mitsubishi-a.
Comment
-
-
nisu oni u rangu sa Mitsu i Subaruom vec sa golfom gti i sa astrom opc itd...
normalno da im je cena bitna,mada ne verujem da ce se tako lako uklopiti..."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Problem kod prethodnog Focusa RS je sto je imao Cosworth-ov motor koji je odlican za divljanje, ali ne i za svakodnevnu upotrebu. Volvo-ov 5-ak je vrlo ugladjen i isporucuje snagu ravnomerno.
Gde ti vidis ovde Cosworth motor ?
A i Cossie motor kad je napravljen bas je napravljen namerno da bi mogao svaki dan da se koristi... nije uopste divljacki motor... nego je redak Cossie motor koji nije cackan i tuniran i samim tim pokvaren savrsen balans tog motora
A sto se tice Focusa i njegove konkurencije... Focus ST je pravljen da se nosi sa GTI-evima,OPC-nesto i ostalim "sportskim" modelima srednje klase.
Focus RS puca na mnogo jace automobile... bas na Imprezu i na Lancera
Nisam ni ja za varijantu prednje vuce sa mnogo elektronike i nekim zajebanim diferencijalom... al ako je brze od zadnje vuce ili 4wd po stazi... sto da nefordclubserbia.org
Comment
-
-
Originally posted by Markedjani
A sto se tice Focusa i njegove konkurencije... Focus ST je pravljen da se nosi sa GTI-evima,OPC-nesto i ostalim "sportskim" modelima srednje klase.
Focus RS puca na mnogo jace automobile... bas na Imprezu i na Lanceraex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Originally posted by MarkedjaniProblem kod prethodnog Focusa RS je sto je imao Cosworth-ov motor koji je odlican za divljanje, ali ne i za svakodnevnu upotrebu. Volvo-ov 5-ak je vrlo ugladjen i isporucuje snagu ravnomerno.
Gde ti vidis ovde Cosworth motor ?
A i Cossie motor kad je napravljen bas je napravljen namerno da bi mogao svaki dan da se koristi... nije uopste divljacki motor... nego je redak Cossie motor koji nije cackan i tuniran i samim tim pokvaren savrsen balans tog motoraZato sto je Cosworth za Ford doradio motor koji je isao u Focus ST170 (na kome ne pise Cosworth), ali "ovaj iznad" Zetec-e ili Duratec kako pise za Focus RS nema veze sa Cosworth-om - istina.
Ne mora da pise Cosworth da bi bio Cosworth.
Sto se tice prirode motora, i dalje mislim isto za YB, a i za Zetec iz Focusa RS...citao sam gomilu merodavnih testova o njima iz razlicitih izvora, pa na osnovu toga.
Comment
-
-
One way or another - toliko snage na FWD je u najblazhu ruku recheno - nemoguce u potpunosti ni preneti na stazu, "sa sve" Quaife diffom. I ne kapiram zashto mora jedan ovakav auto, koji ce biti potpuno street-legal i za "civilnu" upotrebu, da se "kvalifikuje" i procenjuje time kako se pokazao na "Ringu"? Kao da ce tamo samo i jedino i da se vozi
BTW. Nikakvim ne- i polu- zvanichnim merenjima i procenama sa kruga vishe ne verujem, taj podatak uglavnom sluzhi da zavara i posluzhi kao opravdanje, a ovde je vec cilj napraviti konkurentan a jeftiniji auto od direktne konkurencije, tako da...
Elem, na Ringu i u nekom slichnom ambijentu je josh i moguce izvuci maksimum iz njega, i to kad je "u pravim rukama", ali shta cemo sa "normalnim" svetom, u normalnom saobracaju, pa chak i na autoputu. Mogu da zamislim kako ce ovo da skache na patosiranje pedale, ali taj pogon ima jednostavno da ga hebe samo tako.
Na primer, ako je RS vec konkurencija Imprezi i Lanceru (a ochigledno je to namera), pogledajte samo ubrzanje do 100 km/h - za RS sa 280 KS tamo navode "less than six seconds", a npr. Lancer u "najslabijoj" verziji (FQ300) sa 290 KS ubrzava za 4,7 sekundi. Jeste 10 KS jachi, ali je to ipak auto bar nominalno sedan klase, za razliku od poprilichno manjeg (i laksheg) Focusa. A sekunda (i kusur) boljeg ubrzanja u toj klasi je ogrooomna razlika
Naravno da je poenta u S-AWC pogonu na svim tochkovima kod Lancera, za razliku od FWD Focusa.
Bolje da su ga nazvali Focus TS (Torque Steer), jer na patosiranje pedale ima da ide poprechke isto toliko brzo koliko i pravolinijski
PS. Shteta...
Comment
-
-
Vamo se u australiji prica da ce RS biti direktan rival novog STI i EVO X, sto mi zvuci i dosta realno, e sada kako ce proci u medjusobnim obracunima to cemo tek da vidimo, mislim da u danasnje vreme gde je tehnologija mnogo uznapredovala 280KS moze da se stabilno prenese na prednju vucu, znam da recimo mazda 3MPS ima ECU boost setovan tako da se on postepeno dize na gore iz brzine u brzinu, sto mnogo pomaze pri ubrzavanju iz mesta, znaci ne koristi svu snagu odmah nego postepeno.
Sve ce se uskoro videti a jako vazan faktor bice i cena, RS ce biti verovatno jaftiniji sto ce primamit dosta kupaca, plus ima dosta onih koji nevole japance pa ce u RS naci nesto svoje.
Comment
-
-
Focus vise "psiholoski" (WRC prica...) hoce da se umesa u trku sa Imprezom i Lancerom, nego sto moze u realnosti. U stvarnosti ce japanci biti dosta skuplji sa naprednijom tehnologijom. Mislim da im je pametan taj pristup u Fordu. U Fordu hoce da uzmu neka "ekstra paru" na WRC uspehe. Pri tome nece da ulazu previse, zato su i ostavili fwd i Volvoov motor. Ipak, bolje i teko nego Citroen koji je "obelezio" svoje uspehe u reliju "kao specijalnom" Loeb edicijom sa serijskih 180ks i plocicom na B stubu koja bi trebala da vlasniku znaci Bog zna sta. E, to je bas bezveze...
U stvarnosti ce Focusu pravi rival po perfomansama biti recimo neki "nadrndani" Megane... RS-R na primer...koji trenutno vazi za najostriji fwd auto koji postoji...
Comment
-
Comment