London: Renault Megane R26.R

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NORTH SIDE BOYZ
    CBC Senator XXL
    • 29.10.2007
    • 563
    • Novi Sad

London: Renault Megane R26.R

Renault Megane R26.R

Na salonu u Londonu otkrivena je najnovija sportska verzija Renaulta Megane pod oznakom R26.R.

Automobil je baziran na postojećem Megane F1 Team R26 i koristi isti motor, menjač i zatvarač diferencijala uz bitnu razliku da je R26.R olakšan za čitavih 123 kg, a za ovu verziju je pripremljeno i posebno podešavanje ogibljenja.

R26.R se može prepoznati po haubi od ugljeničnih vlakana, unikatnim 18" točkovima i Sabelt sportskim sedištima sa trkačkim pojasevima. Od ostalih detalja izdvajamo novi spojler, boju karoserije, zatamnjena svetla i sedam unikatnih boja karoserije plus opcioni zaštitni kavez i izduvni sistem od titanijuma.

Enterijer je zbog stroge dijete ostao bez zadnjih sedišta, vazdušnih jastuka za suvozača, klime, brisača za zadnje staklo i većeg dela zvučne izolacije.

Kao što smo i pomenuli motor je ostao neizmenjenih performansi: 230 KS i 310 Nm maksimalnog obrtnog momenta. I pored značajnog olakšavanja radoznalost nam nije zadovoljena, jer se jedini podatak o performansama svodi na ubrzanje do 100 km/sat koje traje 6 sekundi.

Ipak, ako nekog interesuje pravi reper za perfomanse R26.R mislimo da je teško naći bolji od novog rekorda na stazi Nurburgring Nordschleife za automobil sa pogonom na prednje točkove - 8 minuta i 17 sekundi.

Ovaj unikatni model Megane-a proizveden je u Alpine Renault fabrici u mestu Dieppe (Francuska). Broj proizvedenih primeraka biće ograničen na 450 automobila. Prodaja počinje u oktobru, a do kraja godine Renault će javnosti predstaviti i Twingo Renault Sport.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uYVvciUWSSo[/youtube]
    NORTH SIDE BOYZ

• starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Uvek mi je bio ruzan, cak odvratan, ali kao auto je izvanredan. Ovo verzija je pravi hardcore sportski auto, mnogo vise od nekih drugih koji izgledaju opasnije i "sporstkije".

Jos jedan detalj (...a ima ih na ovom autu gomila...) - fiksni prozori su mu od plastike, radi ustede u tezini.

Comment

• Jesse Jane
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 355
      • Zemun

Odvratan i jos odvratniji enterijer ,ali je dokazao da je naj naj od hatcheva.
      Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• Armageddon ///M
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2008
        • 447
        • SRB
        • Ne

Meni je Megane bio odvratan kad sam krenuo da ga vidjam po gradu, ali vremenom se covek navikne =]
        Ambitious but rubbish.
        http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Meda
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2006
          • 415
          • Vračar

Nije posteno

To ja hocu da uradim od mog auta, ali prestgli me

Svidja mi se i kao 1.5 dci, a ovakav sanjam . . .
          Enterijer je zbog stroge dijete ostao bez zadnjih sedišta, vazdušnih jastuka za suvozača, klime, brisača za zadnje staklo i većeg dela zvučne izolacije.
          To je sustina
          What is the sound of shit happening?

Comment

Working...
          X