uf bre Nenade pa ovo se ovde i u Nemackoj fura vec par godina
inache veoma omiljena kombinacija kod Hondasa da svoje hondice prefoliraju u omiljenu im JDM belu boju,sto vidim da su i nemacki tjuneri poceli da kopiraju
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
uf bre Nenade pa ovo se ovde i u Nemackoj fura vec par godina
inache veoma omiljena kombinacija kod Hondasa da svoje hondice prefoliraju u omiljenu im JDM belu boju,sto vidim da su i nemacki tjuneri poceli da kopiraju
Ti znas da je Rusija zaostala,komunjarska zemlja, nije ovde Jevropa.
aaha,pa sve rusi sto ima i vredi pokupovase po zapadu
@tema
mnogo dobra stvar,samo u slucaju grebanja nema poliranja il sta vec ,samo menjanje celog dela folije
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Folija je obicna pvc za spoljasnju upotrebu, najdeblja naravno... to nije frka, postavljanje na automobile je postalo popularno u skorije vreme, odnosno od kada su automobili dobili lepe linije karoserije...
mozete zamisliti koji bi pakao bio staviti ovo na neki stariji auto sa lajsnama itd... dakle pakao... i naravno ne moze bas oko svega se uvije savrseno... treba mnogo iskustva i skila za ovo... i nije nimalo jeftino... koliko se secan bilo je oko 500-1000e sve zavisi od boja i automobila...
takodje treba napomenuti da najskuplja folija koja postoji ima garanciju na lepak i boju od samo 7 god... pri idealnim uslovima postavljanja...
... taxi/firmin auto da... show car da... ostalo... ne...
Ove folije su i haj u upotrebi, barem shto se tiche izrade koncepta od gline.
Bio je svojevremeno dokumentarac na Diskaveriju o izradi Bmw shestice, i ta folija je upotrebljena na glinenom modelu, koji je kasnije korishcen sa elektrichnim motorom za snimanje reklamnog spota
ima par firmi koje rade... kao i onde reklamne automobile sto lepe , kombije i sl. ali da li je neko stvarno dobar u tome... ne znam... mislim lepiti belu foliju na beo kombi nije umetnost... i vidi se sa kilometra da je folija...
e sto se boja tice... ima ih svakakvih... uglovnom sve folije postuju odredjenu paletu.. a to zavisi od proizvodjaca... tesko da ces naci bas nijansu koja te zanima... jer realno imaju po 3-4 nijanse od svake boje... dakle spektar je ogranicen... postoje npr. samo 4 srebrne... ili samo 2 crne... plave 4-5 nijansi itd... ai to zavisi i od proizvodjaca... mada uparivanje folije i stvarne boje kola je nemoguce... bukvalno...
folije se koriste za bele, crne i te ciste boje... a da je folija se vidi posle 3 sek. gledanja... odsjaj je kao kod veoma lose farbe... tako da za bilo koju metalik boju ili mat crnu npr... posle prvog brisanja ostaju tragovi jer je to pvc i vidi se da je folija sa 3 metra a kamoli da se priblizis...
Ovo je dobro za zastitu orginal farbe,pri prodaji skines foliju i k'o novo. Problem je ako covek hoce drugaciju boju od orginalne,mora da se menja u saobracajnoj.
Zar nije bolje za zaštitu koristiti providnu foliju? Rade ljudi u BG; ja sam konkretno mislio da zaštitim haubu i rubove. Ovo "foliranje" kapiram jedino na taxi vozilima (skoro svi iz Žutog taxija ) ili kao što Jamal reče na nekom show car-u. Po nekoj mojoj logici, ako presvlačenje celog auta košta nekoliko stotiha evra (ne znam ni približno kako se kreću cene) pre bih ga ofarbao pa ne znam kakav da je krš.
Comment