Renault Megane

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Renault Megane

U javnost su "procurele" prve slike i detalji o novoj, trecoj inkarnaciji Renault-ovog modela Megane. Iako je pochetkom godine bilo naznaka da ce ovaj model biti napravljen na bazi koncepta Altica, predstavljenog 2006. godine na Auto Salonu u Zhenevi, Renault je, po svemu sudeci, ipak odbacio tu ideju jer sudeci po slikama novi Megane ne deli istu osnovu sa Altecom.

Nakon vishe od shest godina u proizvodnji, trenutni, restilizovani model Megane-a je ochigledno i po samom Renault-u odsluzhio svoje i novi model ce najverovatnije biti premijerno predstavljen na predstojecem Sajmu automobila u Parizu. Planirane su verzije sa 3 i 5 vrata, a ochekuje se da uslede i cabriolet kao i estate verzija. U kasnijim fazama proizvodnje se mozhe ochekvati i Renault Sport verzija koja ce verovatno pod haubom imati dvolitarski motor sa turbo punjachem.

Dizajn novog Megane-a namerno asocira na novu Lagunu, chime proizvodjach ochigledno zauzima novi stil i pravac kad je dizajn modela u pitanju. Podaci o motorizaciji nisu objavljeni, a ochekuje se da vishe detalja bude poznato po predstavljanju modela na Parishkom Sajmu automobila.

http://www.bmw.tv
  • r1cer
    CBC Senator XXL
    • 22.01.2006
    • 363
    • Beograd

Sad možda i bude stvarno simpa, a ne ko prošli model simpatičan ko marija šerifović

Comment

• gt nebojsa
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 348
      • Preljina,Cacak

Lepo...dok ne vidim zadnja svetla...
      Toyota Čačak

Comment

• nikola_VUK
        CBC Senator XXL
        • 20.09.2005
        • 317
        • Podgorica - Novi Sad
        • Mercedes vaneo 1.7

Ove linije na haubi ako bude imao svaka cast bolesno su dobre. Meni su stopovi ekstra kao i citav auto ogroman korak u napred.

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Re: Renault Megane

Mislim da je ovo najbolje mjesto da napisem - napokon posteno provozah Megane RS

Nemam pojma sta da kazem... Auto je vise nego OK, performanse su vise nego prihvatljive (2.0T, 250KS), lezanje odlicno (paket Cup), trakcija solidna (mehanicka spera) a dizajn (subjektivno) genijalan. U sastav Cup paketa ulaze, osim vjesanja i spere, jos i pojacane kocnice (rezani diskovi + sportske plocice) kao i Recaro sjedista.

Sjedista su uzasno tvrda ali drze bezkompromisno - nema sanse da iskliznes u krivini. I sto je najludje, iako tvrda nisu neudobna! Uopste, auto odlicno apsorbuje neravnine (i pored Cup vjesanja) i rekao bih da je tek neznatno tvrdji nego Abarth.
          Deklarisano ubrzanje je 6,1s do 100km/h ali uopste se ne osjeca - mogao je da bude malo glasniji u unutrasnjosti. Mjenjac je ludo kratak (kao na Abarthu) i Vmax u II je ~90km/h. Nepotrebno, pri tolikoj snazi...
          Auto je imao RS monitor i mogu da kazem da je to sasvim nepotrebna igracka. Gotivna je prvih 15min a onda dosadi. Pogotovo sto se nalazi na sredini table i tesko se prati u toku voznje. Jedine korisne funkcije su temperatura ulja i donekle pokazivac nadpunjenja. Sve ostalo je manje-vise nepotrebno - ubrzanje 0-100, vrijeme na 402m, stoperica (pokazuje brzinu u 6 krugova), pokazivac bocnih sila (recimo da je ovo OK ali nemoguce za pratiti u toku voznje...) i jos nekoliko dzidza-bidza.
          Iznenadila me prosjecna potrosnja. Iako ga nisam stedio, a ni oni sto su ranije vozili, pokaziva je 13,2l/100km. Sasvim korektno!
          Sve u svemu - ocekivao sam svasta a u principu sam dobio isto to sto iam u Abarthu, uz bolja ubrzanja i manje mjesta na zadnjem sjedistu
          Definitivno vrijedi 27.500E (sa Cup paketom) ali ipak nije toliko ubjedljiv da se odlucim za kupovinu...
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Bolje za te pare u toj klasi neces naci, pa ako te on nije odusevio nista nece. Imas skuplje (Scirocco, Golf R) i imas ludje (Focus RS). Ostali nisu ni izbliza na nivou Megana (Mazda 3, Leon Cupra...)

Sledeci stupanj je Evo X, a to kosta...

Mislim da tesko Punto Abarth moze u bilo cemu da se meri sa Meganom...tesko da moze i sa Cliom. Rekao bih da ti se jos nisu slegli utisci od voznje i da bi trebalo jos malo da ga probas.

Comment

• acasmc@200sx
              CBC Senator
              • 30.01.2007
              • 282
              • Mladenovac
              • BMW F31 320d

Ja vala, od tebe, ocekivao preporuku Alfa 147 GTA!
              nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Sledece sto ce Miroslav da vozi je Giulietta...a to ce biti drugaciji osecaj nego u Renaultu.

Comment

• VR6
                  CBC Senator XXL
                  • 31.10.2004
                  • 512
                  • Sarajevo

Svi su ti auti slicni ono na prvi pogled i upravo je fol u dodatnog porciji brzine. Meganea posebno krasi taj brilijantni ovjes i uskladjenost svih komponenti, koje kasnije dodju do izrazaja Da si ga imao priliku ganjati gdje krivinama i to ono bas zestoko, posebno ak je neravno, tad bi osjetio razliku... Ak si ocekivao da bude Caterham, onda me ne cudi sto ti je djelovao tako slicno Abarthu

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • Katowice (PL) / Banja Luka
                    • AGP / W126

Pa, ocekivao sam da ce da bude bliza EVO X nego Caterhamu provozao sam ga po lokalnom putu i krivinama, u granicama razuma (~150 po dzmbastom asfaltu i lokvama) i nije da mi se ne svidja, ali ocekivao sam mnogo vise...

Originally posted by starac vujadin
                    Sledece sto ce Miroslav da vozi je Giulietta...
                    Starac je, kao i uvijek, u pravu Cak i "obicna" 159 TBi me je odusevila, a Giulietta QV ce sigurno da bude nesto posebno!
                    BTW Pozvan sam na poljsku pred-premijeru Giuliette ali sam tada (06.06.) u BL. Odoh da se samoubijem...
                    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Sudeci prema prvim utiscima novinara, trebalo bi da se dosta razlikuje od Megana.

Comment

• acasmc@200sx
                        CBC Senator
                        • 30.01.2007
                        • 282
                        • Mladenovac
                        • BMW F31 320d

Originally posted by starac vujadin
                        Sledece sto ce Miroslav da vozi je Giulietta...a to ce biti drugaciji osecaj nego u Renaultu.
                        LoL
                        nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Sudeci po komentarima onih koji su vec imali privilegiju da je provozaju, Giulietta nece biti konkurencija Meganu RS ili Golfu R, vec A3-ojci i BMW-u serije 1, sto i nije tako lose...stavise to je i ciljna grupa Alfinog menadzmenta.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                          X