2011 Chevrolet Volt

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

2011 Chevrolet Volt

2011 Chevrolet Volt

Elektricni hibrid, bice u stanju da uradi 100 mpg (2.4L na 100 km) i da predje oko 40 milja (64 km) sa elektricnim motorom.

• r1cer
    CBC Senator XXL
    • 22.01.2006
    • 363
    • Beograd

Ne znam dal je smešniji auto ili lik sa slike...

Comment

• HEMI 426
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2005
      • 1833
      • Novi Sad -United States of Liman

lik je smejurija a auto je sve samo nije smesan... ljudi ne znaju ali GM je imao prvi auto "na struju" ponudjen kupcija i to 1996 godine a pricu o alternativnim pogonima razvijaju od 70tih... tako da imaju ozbiljno iskustvo

sa druge strane, novi Volt bi po svemu trebao da bude najbolji hibrid na trzistu a u poredjenju sa Priusom, i lepsi...

prodaja pocinje 2010 a u evropu stize godinu dana kasnije

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Sve je to lepo, al opet kasne jedno deceniju što se hibrida i hidrogena tiče za Japanom isto toliko što se tiče ne-naftnih goriva za Švedskom.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Prius moze samo da sanja 100 mpg, Prius uradi jedva 40 mpg i to ako vozis bas kako treba. Za svakodnevnu gradsku voznju ljudi u proseku dobivaju oko 35 mpg.

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Vidi, za ovih 100 mpg naš narod kaže "pisalo i na tarabi" (pa još i malo gnusnih laži na račun Priusa, čisto malo da se ostane dosledan američkom načinu propagande).

Al nema veze, neću se mešam, jer smo imali jedno 10000 ovakvih tema gde pojedinci pričaju kojekakve stvari o amerima, a 99% ostatka foruma se podsmeva.

Činjenica da im je tehnologija na nivou kineske, ako ne i ispod i činjenica da im industrja propada.

A vi pričajte šta oćete, aj zdravo ...

PS. Prius je auto iz 1997, znači ne kasne 10 nego 14 godina

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Ja pricam o sadasnjem Priusu, ne o starom modelu iz 1997.

Ja sam prosle godine pred novu godinu radio report za college o hybridima. I posto je Prius najpopularniji hybrid isao sam na forume Priusa i pitao ljude o njihovom iskustvu sa Priusom. Vecina njih je bila generalno zadovoljna sa automobilom, ali bas niko nije uspevao da izvuce 45 mpg (sto je oko 5.2 litra na 100 km) koliko je Toyota reklamirala Prius. Vecina ljudi u gradskoj voznji je dobivala oko 35 mpg (oko 6.7 litara na 100 km). A da ne govorim da je Toyota pre 2 godine tvrdila da Prius u gradu moze uraditi 60 mpg (3.9 litara na 100 km) sto naravno apsolutno niko nije uspevao da izvuce.

100 mpg je 2.4L na 100 km, a koliko ja znam nijedan serijski automobil na svetu to ne moze da uradi. Od 2010. godine Volt ce se moci kupiti kod dilera isto kao i svaki drugi Chevy automobil.

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833
                • Novi Sad -United States of Liman

ne trudi se....

Originally posted by Bane®
                A vi pričajte šta oćete, aj zdravo ...

ajd zdravo baneee....

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Originally posted by Horsepower
                  100 mpg je 2.4L na 100 km, a koliko ja znam nijedan serijski automobil na svetu to ne moze da uradi.
                  Ne moze ni Volt jer ne postoji. Porediti auto koji postoji danas i neki koji ce eventualno postojati 2010 (ako ga ne ubiju kao EV), i isticati bilo cije prednosti i mane u tom poredjenju - je smesno.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• r1cer
                    CBC Senator XXL
                    • 22.01.2006
                    • 363
                    • Beograd

Mislio sam smešan auto po tome kako izgleda, ne znam zašto moraju da izgledaju ovako hibridno. Ako bude stvarno trošio ovoliko onda bi možda ti hibridi i imali nekog smisla. Mada da je stvarno cilj što manja potrošnja i što manje štetnih gasova pravili bi te hibride sa dizel motorom.

Baneta nemoj uzimati za ozbiljno on je plaćen od strane japanaca da na svakoj bogovetnoj temi spomene kako su japanci superiorni u svemu pa je čak i prius odličan auto. To što nemački dizel troši manje i ima manje štetnih gasova to nema veze.

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Za dizajn si u pravu, koncept je izgledao mnogo bolje.

Comment

• nikolans78
                        CBC Senator
                        • 16.03.2006
                        • 277
                        • Vankuver, Kanada

Ja ne znam sta je ovim dizajnerima.... jel moze uopste da se provuce ruka kroz ove bocne prozore? Sta je sledece. Znam da je koncept, ali da bas moraju sve da prave po istom pomodnom principu: sto manji prozori sto vece telo to mi je bas bezveze

Onaj na prvoj slici mi se vise svidja od ovog koncepta

mojih 5 para

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Meni takvi prozori i jesu najlepsi.

Podseca me na klasicne aute.

Kao recimo na ovom prelepom 1949 Mercury Coupe.

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Samo shto je ovom krvo spushten pola metra

I love my

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ipak sacekajmo tu 2011 pa da vidimo moze li da trosi tako malo. Inace, za Prius je poznato da nisu ispostovane specifikacije koje su u reklamnom materijalu navedene (sto se tice potrosnje) i to nije ekonomican auto koliko bi neki voleli da jeste. Niko na testovima nije uspeo da dostigne deklarisanu potrosnju, iako su ga vozili "ko po j*jima" a tek neko ako ga vozi normalno nema sanse da mu trosi koliko je fabrika navela. Ipak to i nije stvar koja se moze uraditi preko noci (kao sto je bombasticno najavljeno za Volt) ali je demonstracija tehnologije vise nego impresivna. Ali ok hybrid je sada cool sve zvezde ga voze itd. Save The Planet, hm da Ne znam samo zasto je taj hybrid drugo vozilo u porodici, a svi imaju SUV koji trosi boga oca. Ne kapiram poentu al' ajde.
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                              X