Ford F-150 SVT Raptor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Toyota je prosle godine predstavila novu generaciju Tundre (sa slike), njihov prvi pravi full-size 1500 pickup.

Ulozili su $1.5 milijardu da bi unapredili fabrike u Indiani i Texasu za proizvodnju plus Bog-zna-koliko su ulozili za razvoj Tundre. Tundra je dobila novi 5.7L V8 motor koji je imao u to vreme najvise snage, 381 hp i 401 lb ft (544 Nm) od svih full-size pickupa.

I taj 5.4L u F-150 ima bolju vucu i moze voziti veci teret u prikolici nego Tundra 5.7L iako 5.4L ima 81 hp manje i 49 Nm torque manje.

Znaci iako Toyotin 5.7L motor je na papiru mocniji i moderniji, u pravom svetu Ford i dalje igra kljucnu ulogu.

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Jos samo nesto: svi koji kritikuju Raptor - jos mi bas niko nije rekao koji serijski pickup/SUV/terenac moze da se nosi sa njim off-road.

Comment

• HEMI 426
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2005
        • 1833
        • Novi Sad -United States of Liman

Horsepoweru svaka cast za zivce i za trud, ja ni iz daleka ne bi mogao toliko da objasnjavam nekome ko ne zeli da shvati. Samo tako nastavi!

@ Dora

Ostani jos malo u delu za amerikance, videces o cemu sam ti pricao...

Comment

• madic
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 844
          • Beograd

Samo da pitam još nešto.
          Najbitnija stvar kod motora koji se ugrađuju u pickupove je obrtni moment?
          Znači nije poenta u tome koliko motor ima konja i koja je zapremina.
          Zašto se onda u njih ne ugrađuju dizel motori sa velikom zapreminom?

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Comment

• Pro_Touring_Mopar
              CBC Senator XXL
              • 13.11.2007
              • 684
              • Sabac

Naravno da se ugradjuju, i evo ti primer kako se "zastareli" i "prevazidjeni" Fordov Powerstroke diesel ponasa na dragu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hAwIAscq_gg[/youtube]

Posto zam zamolio admine (Doru) da intervenisu na vreme, sto se i obistinilo, pomislio sam da ce ova tema, za promenu, ostati normalna i informativna. Na zalost, nisam bio u pravu...

Sad se verovatno prica: "Znas "oni" su fanatici, ne gledaju dalje od svog prsta i samo su im bitni "njihovi" Americki automobili"... I zbog cega? Ja sam u startu naglasio da uopste ne gotivim pick-upove, pa ma koje marke oni bili; ali zasto mora da se zakaci apsolutna svaka tema vezana za Americka vozila?... I opet, stara prica oko navodne "zastarelosti" Americkih agregata... Secam se kad smo imali pricu o mustangu GT500 i njegovom supercharged 5.4L V8 motoru sa 500, odnosno 540 konja; naislo je par njih i reklo kako je lep, ostali su se dali u zescu pljuvacinu, a pritom 97% tih ljudi nema ama bas blage veze sa tehnickom stranom tog automobila... Jel se neko mozda zapitao u cemu je car i ideologija muscle cars-a i njihove tradicije? Mozda bas u tim old-school, ogromnim, urlajucim V8 agregatima mocne snage i lezi nihov smek i prednost za nas koji ih volimo?... Danas se svi zaludjuju performansama na stazi i malim visoko-turaznim motorima sa dosta HP-a, ali ne mi... Mene licno boli du*pe da li cu oboriti rekord na nekoj stazi koju verovatno nikad necu ni videti, ali mi je itekako bitno da znam da 40.000$ placen muscle car (za koga mozda jednog dana i postoji sansa da dopadne mojih ruku) moze da oduva Ferrarija od 200.000$ na pravcu.

Mislim da je veoma glupo i nezrelo omalovazavati neki automobil, samo zato sto se neko ima drugaciju viziju sportskog vozila. Meni se recimo ne svidja ama bas ni jedan japanski automobil. Nek on moze da predje i 1.000.000 km godisnje, jednostavno njihov pristup automobilima mi je odvratan. A, po mom misljenju, celokupna tuning/styling cena je gori kic od MTV hip hopa.... I sad, jel mi ovo moje misljenje (koje je btw, debelo potkovano nekim cinjenicama) dozvoljava da odem, na recimo sekciju o novom GT-R i da pocnem da ga pljujem? Naravno da ne.... U tome je poenta: postujte tudje misljenje i prestanite vise da nam spamujete teme! Nazalost, mali broj je sposoban da odraslo i kulturno ucestvuje u raspravi i misli da ce provociranjem i flejmovanjem da postigne nesto... Strashno....
              Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Horsepower
                CBC Senator XXL
                • 29.12.2005
                • 2000

Originally posted by madic
                Samo da pitam još nešto.
                Najbitnija stvar kod motora koji se ugrađuju u pickupove je obrtni moment?
                Znači nije poenta u tome koliko motor ima konja i koja je zapremina.
                Zašto se onda u njih ne ugrađuju dizel motori sa velikom zapreminom?
                Zato sto izvlace najvise obrtnog momenta. Zar nije odgovor ocigledan?

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Dobro izvinjavam se što nisam upućen u temu i što sam postavio par pitanja u nadi da ću nešto da naučim.
                  Neću više nikad da se pojavim ni u jednoj temi vezanoj za američka vozila...

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Nije stvar u americkim vozilima nego sto je benzin jeftiniji od dizela u Americi. Dizel se nije primio i nikada se nece primiti u Americi.

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

To isto da.

A Amerikancima kad spomenes dizel uvek se sete silnih Volkswagena iz 1980ih koji su uvek iza sebe ostavljali oblak dima.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                        CBC Senator XXL
                        • 13.11.2007
                        • 684
                        • Sabac

Ako su to isti oni 1.6D motori koji su se ugradjivali i u evropske VW-ove, onda ne shvatam zbog cega je bilo problema, ti motori su bili odlicni.

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

U pocetku je bio 1.5L, kasnije su presli na 1.6L.

Mislim da nisu imali vecih problema sa kvalitetom, ja i dan danas sa vremena na vreme vidim VW dizel iz 1980ih na ulicama, ali kao sto rekoh vecina njih obavezno ostavlja oblak dima iza.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                            CBC Senator XXL
                            • 13.11.2007
                            • 684
                            • Sabac

...i u svim normalnim drzavama kostaju par stotina evra u vr' glave. Doduse, u Srbiji mozes da ih kupis i za 3000 evrica, ako si srecne ruke...

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Lep je F150 ali je vreme takvim automobilima ( ako se tako mogu nazvati ) odzvonilo . Veliki je luksuz voziti automobil koji ima jednu tonu viska , a tek vuci jos 5 tona unaokolo je glupost . Vreme gazi takav koncept ...
                              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Daleko od toga da je vreme ovakvih vozila proslo, ovakva vozila ce se uvek prodavati. Nece se prodavati u brojevima kao prethodnih 10-15 godina, ali uvek ce se prodavati u velikim brojevima.

Za nekoga ko radi na gradjevini ili na farmi ili ko hoce vikendom da dovuce brod do vode, takvim ljudima su ovakva vozila i te kako korisna.

Comment

Working...
                                X