Pa mnogo je gori korak što je uopšte počeo da pravi suv nego što je dizel. Dizel je najprihvatljiviji za suv. Da su bar stavili v12 tdi to bi bilo super ovako mnogo deluje kao našminkani tuareg(što i jeste).
Ma za vecinu ljubitelja SUVa ovakav motor je dovoljan.
Najveci broj SUVa su dizeli,i sto Porsche sebi da dozvoli da izgubi taj deo trzista?I uglavnom su to npr. Touareg 3.0 TDI, ML 280 i 320 CDI,Q& 3.0TDI,BMW X5 3.0d...
A sto vecina ovde na forumu ne bi kupila ovakav "hibrid", ko nas pita...
Iskreno, ovo me i ne chudi toliko jer se dalo ochekivati. Zbog samog koncepta SUV vozilima zeldi ionako legne k'o doope na noshu, a obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u svetu Porsche nece propustiti priliku da iskoristi VW-ovu TDI tehnologiju i ponudi "ekonomichnu" verziju Cayyenne-a.
Nonsens je kako i zashto je Porsche uopshte i napravio SUV vozilo, a drugi nonsens je da se bilo koje SUV vozilo reklamira njegovom ekonomichnoshcu "sa sve" 2 i po' tone tezhine...
Meni je mnogo veca gloopost onaj Lambov Estoque (ako sam dobro napisao) u verziji V12 TDI Od shvaba se i mozhe ochekivati ovakvo neshta, oni ipak ne robuju tradiciji i nemaju tu dozu extravaganze kao 'talijani, tako da im se i ne mozhe puno zameriti. Ali Lambo diesel, to je vec definitivno kraj i krah ere automobila kakvim smo ih znali do sad.
Al sam ga srochio pa josh izbedachio... Najgore je shto uopshte nisam daleko od istine.
Pa nisi... Porsche je oduvek bio automobil koji je statusni simbol... Automobil koji voze bogati ljudi. I ja sam se zaprepastio kada su izbacili terenca, ali 'ajde kao postavili su jak zadatak konkurenciji jer je Cayenne Turbo kada se pojavio bio, cini mi se, najbrzi "SUV"... Dakle Porsche-a kupujes ako imas pare i ako te boli **** da li trosi 10, 20 ili 50 lit/100km... Kupujes ga zbog uzivanja u voznji, a u svakom slucaju vece uzivanje u voznji moze da ti priusti benzinski motor sa 300+ KS...
Pa nisi... Porsche je oduvek bio automobil koji je statusni simbol... Automobil koji voze bogati ljudi. I ja sam se zaprepastio kada su izbacili terenca, ali 'ajde kao postavili su jak zadatak konkurenciji jer je Cayenne Turbo kada se pojavio bio, cini mi se, najbrzi "SUV"... Dakle Porsche-a kupujes ako imas pare i ako te boli **** da li trosi 10, 20 ili 50 lit/100km... Kupujes ga zbog uzivanja u voznji, a u svakom slucaju vece uzivanje u voznji moze da ti priusti benzinski motor sa 300+ KS...
Ne.
Do skoro najbrzi SUV je bio ''Cherokee SRT8''.
Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
Comment