Zvanicno Porsche Panamera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • r1cer
    CBC Senator XXL
    • 22.01.2006
    • 363
    • Beograd

Na slikama onako, verujem da je uživo mnogo bolji, prednji kraj malo podseća na kareru gt.

Comment

• HEMI 426
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2005
      • 1833
      • Novi Sad -United States of Liman

Originally posted by BRABUS
      Znaci ja sam jedini kojem se ovo svidja
      ako pogledas Maseratija Quattroporte, Aston Martina Rapid, Lamborghinija Estoqueu, Mercedesa CLS pa i Passata CC...Panamera je ubedljivo najruznija. Praviti sedan verziju 911 je logicniji potez za Porsche, cak su postojali i koncepti starog 911 sedan iz sredine 60tih pa jedan koncept iz ranih 90tih, sto znaci da je fabrika odavno razmisljala o tome, daleko vise nego o Cayenne-u i SUV segmentu... Problem je u tome sto opste poznata forma 911 ima specifican zakosen zadnji kraj ( ispod kog je niski boxer ) ali sta kad ispod linije zadnjeg dela treba da stavis sedista, prtljaznik i zadnje staklo kroz koje bi bar nesto trebalo da se vidi... Dobijes "jaje" koje vise podseca na neki crossover ili van nego na sportski 4door sa tim pedigreom... Po meni ( a nisam jedini ) Panamera je dizajnerski promasaj, ogavnija nego Cayenne. Svi komentari koje sam citao po svim stranim i domacim forumima i blogovima su isti. Svi se slazu da je da ce imati neke kupce, najvise zbog snage imena i imagea ali da se ni izdaleka nece prodavati kao sto Porsche ocekuje, cak je i procurila informacija da je jako los feedback od strane velikih dilera, koje je Porsche uvek konsultovao prilikom razvoja i da su veoma skepticni i rezervisani oko inicijalnih narudzbi...

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Studija Bugatti EB 112 je svojevremeno pokazala da auto u tom stilu moze biti lep i dostojanstven.

Comment

• HEMI 426
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2005
          • 1833
          • Novi Sad -United States of Liman

naravno da moze ( i treba ) ali prica sa Porscheom i 4 vrata se vrti oko odnosa dizajna, tehnike i upotrebljivosti...

sve je pocelo 1967 sa konceptom California

pa 1991 sa konceptom 989

cak je i 928 dobio neku shooting brake varijantu...

kod svih tih prototipova na bazi 911, tehnika je bila serijska, dakle, motor nazad a 989 je lepo zamisljen i napravljen ali su ubrzo svatili da nazad ne moze da se sedi zbog niskog krova a prtljaznik ne postoji pa ceo limuzinski oblik gubi smisao, zbog toga je taj projekat brzo i ugasen i prilicno nepoznat.

sve to dovodi do Panamere
          ovo je prva oficijelna slika ( crtez ) koji je jako obecavao

pa su poceli da stizu manje ili vise ozbiljni renderinzi

sve su to bili lepi i skladni automobili ali ja mislim da je razlog zbog cega Panamera izgleda nezgrapnije ( i jeste ) koriscenje platformi vec postojecih modela, ne smem da se zakunem ali mi se cini da tu VW ima dosta mehanike a verujem da su neki sklopovi i sa Cayenna, kad imas takve "kosti" onda ni telo ne moze da bude mnogo drugacije... Porsche sigurno nije razvijao skroz novu platformu za ovaj auto a i da jeste, ne bi ovako izgledao. mislim da ce mere ( medjuosovinski razmak, trag tockova... ) otkriti tajnu ko je pravi "cale" ...

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mislim da se Porsche previse drzi svog prepoznatljivog prednjeg dela, ko pijan plota. Svakako da je on prepoznatljiv i po njemu Porsche i jeste to sto jeste. Ali u ovom modelu treba ga ibeci. Zadnji kraj i nekako, moze se prihvatiti, ali pod uslovom da se izbegne klinasti prednji deo. Mozda neka umanjena varijanta (limuzinska verzija) nosa sa Cayena bi bolje stajala. Svakako, tada bi samo bedz na haubi pokazivao da je to Porsche (ne bi bilo ocigledno), ali bi automobil imao svoju individualnost i kroz vreme mozda bi to bila neka nova upecatljiva forma.
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Bojan1212
              CBC Senator XXL
              • 15.07.2008
              • 468
              • Zemun
              • Honda Accord

Moje misljenje o ovom automobilu je kao i uglavnom kod drugih Jednostavno ne svidja mi se, sav je nekako cudan. Nisam neki ljubitelj SUV-a ali mi Cayenne nije ruzan (ne uzimajuci u obzir tradiciju vec samo neki izgled). E, sad sto neko rece tesko se izdvajati i reci kao ruzan je auto, a 99% ljudi ga sanja. Raspravljanje ne ide nikud, kao kad ja kazem da mi je NFS nista posebno jer nije realan odma se javi njih milion koji tvrde suprotno. Poenta je da njih zabole uvo za ovih 1% kojima je zao tradicije, nego gledaju naravno samo novac.

Comment

• veljabandit
                CBC Član
                • 23.09.2007
                • 70
                • BGD, B.brdo

Meni se svidja, mislim da ce posle gledanja uzivo utisak jos vise da se popravi. Sigurno ce to biti limuzina dostojna imena. Nemam problem sa tim da Porshe mora biti sa dvoja vrata, pure sport. Zasto ne limuzina pure sport?

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Zato što limuzina nije pure sport.
                  I tako može da ide rasprava u nedogled...

Comment

• veljabandit
                    CBC Član
                    • 23.09.2007
                    • 70
                    • BGD, B.brdo

Ali je ipak gran turismo...
                    Samo hocu da kazem da nema potrebe za nekim razocarenjem, carera turbo i dalje postoji koliko se secam.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Re: Zvanicno Porsche Panamera

Posto se vec vozi po ulicama i vidjam ga moram da prokomentarisem da je stvarno izvanredan i da bi ga samo tako posedovao. Ko i svaki put slika i pojava uzivo ko nebo i zemlja.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Re: Zvanicno Porsche Panamera

video sam jednog na ns tablama i ne svidja mi se uopste, kao mrtvacka kola.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                        X