VW Jetta coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros TurboSI
    CBC Član
    • 09.01.2011
    • 37
    • Belgrade, Serbia

Re: VW Jetta coupe

The Eos is Volkswagen's first production coupe since the last Corrado in 1995
    The Volkswagen Passat CC is a 4-door coupé version of the Volkswagen Passat. It debuted in January 2008 at the North American International Auto Show in Detroit. The suffix CC stands for Comfort Coupé and the car is marketed by VW as a more luxurious vehicle than the standard Passat saloon.[2]
    Proveri malo pre nego što napišeš. Izvor Wikipedia.
    Pacific Blue Škoda Fabia 1.2TSI

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

Pusti ti sta pise Wikipedia,nije ona relevantan izvor informacija... Eos mozda i jeste (doduse,cim se spusta krov,nije jupe vec kabrio sa tvrdim krovom) a CC nije kupe... kao sto nije ni CLS niti A7... to su limuzine

Comment

• MasterChief
        CBC Član
        • 16.03.2010
        • 64
        • Šabac
        • VW Golf mk5 1.9 TDI

Originally posted by TheWickerMan
        Pusti ti sta pise Wikipedia,nije ona relevantan izvor informacija... Eos mozda i jeste (doduse,cim se spusta krov,nije jupe vec kabrio sa tvrdim krovom) a CC nije kupe... kao sto nije ni CLS niti A7... to su limuzine
        What he said.

Originally posted by Wikipedia
        A coupé or coupe (from the French verb couper, to cut) is a closed car body style, the precise definition of which varies from manufacturer to manufacturer, and over time. Coupés are often hardtopped sports cars or sporty variants of sedan (saloon) body styles, with doors commonly reduced from 4 to 2, and a close-coupled interior (i.e., the rear seat placed further forward than in a standard sedan) offering either two seats or 2+2 seating (space for two passengers in the front and two occasional passengers or children in the rear). Before the days of motorized vehicles, the word referred to the front or after compartment of a Continental stagecoach.
        What Wikipedia said
        Das Auto.

Comment

• Uros TurboSI
          CBC Član
          • 09.01.2011
          • 37
          • Belgrade, Serbia

The precise definition varies from manufacturer to manufacturer and over time
          Often - često, uglavnom, ne i uvek
          Common - uobičajeno, ne uvek

Definitivno je da je coupe širok i ne baš precizno definisan pojam, i da varira od proizvođača do proizvođača, kao što i kaže tvoj citat i sigurno da nismo prvi koji polemišu o ovome. Za mene je pre Passat CC kupe nego li Corrado.
          Pacific Blue Škoda Fabia 1.2TSI

Comment

• nikola_gti16v
            CBC Član
            • 14.01.2008
            • 35
            • Beograd

Pa zar nije definicija kupea 2 vrata (ne 3). Dakle limuzina koja nema zadnja vrata i gepek se otvara bez stakla

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Passat CC je veliki kupe. Znam, jer ga vozim!

A ako nastavite ovako, tema ide pod ključ!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• MasterChief
                CBC Član
                • 16.03.2010
                • 64
                • Šabac
                • VW Golf mk5 1.9 TDI

Originally posted by nikola_gti16v
                Pa zar nije definicija kupea 2 vrata (ne 3). Dakle limuzina koja nema zadnja vrata i gepek se otvara bez stakla
                True dat!

Dodao bih samo još blago agresivnije linije u odnosu na standarne automobile, nedostatak B stuba (može a i ne mora), i eventualno nepostojeći ramovi stakla.

Originally posted by Uros TurboSI
                The precise definition varies from manufacturer to manufacturer and over time
                Often - često, uglavnom, ne i uvek
                Common - uobičajeno, ne uvek

Definitivno je da je coupe širok i ne baš precizno definisan pojam, i da varira od proizvođača do proizvođača, kao što i kaže tvoj citat i sigurno da nismo prvi koji polemišu o ovome. Za mene je pre Passat CC kupe nego li Corrado.
                Ok znaš engleski Šalim se naravno. Za mene je tradicionalni coupe baš ono što reče nikola_gti16v

Npr razlika između bmw 3-series (od e36) coupe verzije i sedan verzije, Opel astra G i Opel Astra G Coupe Bertone, itd....

Realno da definicija coupe-a varira, pogotovo u poslednje vreme, ima čak na ovde više puta citiranoj wikipedia-i više klasifikacija coupe-a (cabriolet coupe, 4 door coupe ....).

Originally posted by Eon
                Passat CC je veliki kupe. Znam, jer ga vozim!

A ako nastavite ovako, tema ide pod ključ!
                On je prvi počeo šalim se naravno.

The mods have spoken. Mada lično ja ne vidim nikakav flame ovde, samo malu diskusiju, but the mods are mods.

Elem da se vratim svojoj konstataciji pre nego što me kolega član prekide. Meni se sviđa koncept, volim VAG automobile, a realno jedan pravi coupe tipa A5 za par godina neće izgubiti toliko na vrednosti da postane iole pristupačan, dok ova jetta coupe deluje zanimljivo makar sa aspekta što veći deo mehanike deli sa golfom. I kao što rekoh ranije long live diversity (mada diversity i VW se ne slažu baš, ali ajde volim da koristim tu reč)
                Das Auto.

Comment

Working...
                X