Looodi kinezi
Collapse
X
-
Re: Looodi kinezi
ko god je ovo smislio ( na...visio)..zezam se, svaka mu cast .
bas dobar nacin da se bez prevelikih izmena u saobracaju napravi nesto sto ce da poveca obim transporta putnika.
ovo mu dodje kao : zuta traka u vazduhu, u koju nemozes da uletis.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
-
-
Mislim lepo je za videti, ali nema sanse, zamisli sudar ispod autobusa ili izletanja neka sa strane treba da se srusi ceo autobus. Morale bi zidine unutar da idu sto je neprakticno za ostale stvari.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Zasto bi srusio bilo sta? Udes bi bio kao i svaki drugi, samo sto bi putnicki auto ako udari u "ivicu" autobusa, bilo jako ostecen ako da je u banderu udario, autobus bi pomerio iz trake (kao i do sada). Ne vidim ni jedan problem bezbednosti ili smetnje u saobracaju, jedno sto vidim kao problem je cena: prilagodjavanje postojece infrastrukture ovom letecem autobusu (cena vozila, stanice za putnike, dodatna elektricna mreza za napajanje, prepravka nadvoznjaka, kolovoza, itd), koriscenje elektricne energije koja jos uvek nije "ekoloska" kako je predstavljaju.You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment
-
-
To mu dodje kao da vozite kroz pokretni tunel koji je cas brzi cas sporiji od vas,mislim da bi malo zbunjivalo vozace.Ideja jeste dobra ali mislim da nije bas bezbedna.Sta se desava ako taj autobus hoce da skrene desno a ispod njega se nalazi auto koji nastavlja kretanje pravo? To je samo jedna moguca situacija a ima ih jos mnogo.
Comment
-
-
Lepo osmišljeno, mora se priznati. Međutim, teško primenljivo, bar za naše uslove. Možda u nekim većim gradovima sa ortogonalnim rasporedom ulica.... Smešno je tako nešto i zamisliti u Čačku, Užicu i svim sličnim čaršijama po Balkanu.
Comment
-
-
u taj bus moze da stane cacak i uzice a ako naprave harmoniku i novi sad. trzni centri su im veci od nasih gradova, 15 min s kraja na kraj. naravno da kod nas nije primenjivo a ni potrebno...You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
GadGet, prosledi, nikad se ne zna, ako je ovo 3x brze nego izgradnja metroa, onda cete da se vozite u ovome vec u 2039. godini, mada moze i brze da se napravi, strujnu infrastrukturu vec imate iznad glava, zivite kao kanarinci u kavezu, nebo vam je isparcano na kvadrante kao u ratovima zvezda ....zivot u urbanoj sredini ima cenu, jbg
Usput, jako mi se se vidja ono resenje sa otvaranjem bocnih strana u slucaju nezgode, sve putnike iskipujes na trotoar i tacka. Doduse, mogli bi i da nagnu dno busa da ljudi lakse skliznu ili da ih katapultiraju. Mislim, velika zemlja, mnogo ljudi, sta je za njih par tisuca putnika gore-dole, to se i ne oseti tamo....Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Verovatno vam je poznato da je nemačka firma razvila i izgradila voz koji saobraća na relaciji od Šangaja do aerodroma (30.5 km)
i pri tom razvija regularnu brzinu od 431 km/h pa putovanje traje 7:20 min uključujući i ubrzanje i smanjenje brzine na krivinama
da bi putnici "preživeli". Zapravo svo vreme je sve toliko uglađeno da bilo kakav osećaj G-sila gotovo izostaje.
Voz radi na principu magnetnog pogona i levitacije http://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Maglev_Train.
Dokaz da kinezi užurbano primenjuju "hajtek" tehnologiju, pa ne čude ni ovakvi lucidni projekti.
Comment
-
Comment