Serijski BMW X6 sada i zvanicno!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Originally posted by AlexRS
    Pa iskreno receno meni je cela poslednja serija BMW-a je ruzna od 3 pa do 7-ce mislim o ukusima nevredi raspravljati ali gadni su mi svi pogotovo zadnji deo kod svih modela... Bembara je bila vrf 90-tih svaki model je bio extra ali ovo sad je odvratno, barem meni.

BMS team

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Ljudi nikako da prihvate dizajn novih automobila
      Nikako ne mogu da kazem da mi se ne dopada serija 3, 5, 6
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• jomini
        CBC Senator XXL
        • 11.03.2007
        • 490
        • Novi Sad

Originally posted by zola_
        ma trebali su da se drze x5-ice, zasrali su sa x3 i sada sa x6...
        Najavljen je i X1

Navodno je to bio razlog što u seriji 1 nisu imali X pogon.

I da dodam, ovaj će se prodavati keo X5, ako ne i više, upravo iz razloga koji je Hemi naveo.
        San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Originally posted by M-power
          To da, ali ovaj mutant je ....prosto neopisiv
          https://t.me/pump_upp

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

Originally posted by M-power
            Nije problem sa dizajnom BMW-a u zadnje vreme...meni se samo par detalja nije svidelo na nekim modelima, ali su automobili u celini meni bili lepi...
            Ali, ovaj ''proizvod BMW'', kao sto i Hermes rece, je ipak mutant...

Spajali su klase automobila koje su nespojive, i napravili...katastrofu !
            Isto kao kad bi neko napravio limuzinu koja je okretna u gradu...ili sportski auto koji trosi 5L dizela...ili terenac sa kojim ne mozes sici sa
            asfalta [ oops, to se vec godinama masovno proizvodi... ]...

Da imam pare, NIKADA ne bih kupio ''ovaj proizvod'' BMW-a...
            Sta kada me pitaju komsije koji sam auto kupio...sta da im kazem ?
            - ''...paaaa, kupio sam kupe, ali nije sa dvoje vrata, i visok je kao terenac...ustvari, kupio sam terenca,
            ali sa njim ne mogu van asfalta, i....i...ma, slusaj, da te ne lazem, kupio sam nesto novo, za sta i sam ne znam sta je, ali je
            zato kostao 50000 evra...''

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

A onaj Infinity kobajagi SUV, sta je to? Upravo ta kombinacija, kupe i SUV, pa je sasvim dobro isao.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Rendjo
                CBC Senator XXL
                • 26.06.2006
                • 340
                • Zadar HR

Užas

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Tesko je predvideti kako ce ovo ici u prodaji...mozda bude i dobro, zavisi od marketinga i cene. Meni se ne svidja, ja ne volim "umuljavanje" svega i svacega, ali to je trend... Mislim da je Infinity FX bio originalniji, mada beskoristan kao vozilo...

U svakom slucaju mogli su da se potrude mnogo vise oko enterijera, previse sve izgleda unificirano u svim klasama... Mercedes je to lepo uradio unutra kod CLS koji je "nishe" produkat kao sto je i X6.

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Nije mi najjasnija svrha odnosno namena jednog SVC vozila?

Isto tako mi nije jasno kako je proshle godine jedan Ford C Max proglashen za Automobil godine u Evropi?

Pa ipak, nove generacije propagiraju neke nove trendove, a za to su potrebna nova reshenja i nove ideje. Ovakvi "multipraktik" modeli postaju sve zastupljeniji ne samo kod BMW-a, nego to postaje globalan fenomen u auto-industriji, na svim kontinentima. Nekada je izmedju automobila i autobusa postojao samo VW Transporter u Bus varijanti. Danas od kojekakvih SUV-ova, SUT-ova, MPV-ijeva, SVC-ova itd itd vishe se ne mozhe uvideti granica izmedju klasa i njihovih namena.

Kao shto neko reche, mi postajemo grupa changrizavih matoraca koji ne zhele da prihvate promene u njihovom "idealnom" svetu automobila koji su sagradili na predubedjenjima i iskustvima koja uglavnom potichu iz proshlog veka. Vremena se menjaju, na radost ili zhalost, to je vec za diskusiju...

Meni lichno, ovo vishe i ne lichi na BMW.

Inache, ovaj i ovakvi modeli ce najvecu prodaju verovatno zabelezhiti "preko okeana", i mislim da je USA trzhishte zapravo i ciljna grupa proizvodjacha. Tamoshnji kupci mozhda i propuste priliku da postave odredjena pitanja u smislu praktichne upotrebljivosti i istinske namene odredjenog, novog modela, ali ni u kom sluchaju nece propustiti priliku da provozaju svoj novi model X6-ice kojim ce se bar na kratko razlikovati od komshiluka u kojem vec postaje dosadno od svih onih slilnih X5-ica i Mercovih M klasa...

Mislite i o tome. =]
                    http://www.bmw.tv

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Mozda i jesmo dzangrizavi matorci koje vreme gazi, ali mislim da smo u vecini stvari u pravu. Vise od "nase" konzervativnosti radi se o "njihovoj" sustinskoj bezidejnosti, onih kojima je posao (ili zelja) da stvore nesto, pa se zbog toga kompilira, kombinuje, spaja i nespojivo u zelji da se posto poto smisli nesto novo jer prave ideje za nesto novo i nema. Zbog toga je retro u auto dizajnu tako popularan...

To nije problem samo u automobilskoj indutriji vec u svakom vidu zivota. Zbog toga ljudi idu da gledaju matore Stonse jer niko nista ne komponuje vec se samo sempluje, prave se remake filmova jer nema svezine za nove scenarije, idemo da gledamo turnire veterana u tenisu jer ovi novi ne znaju da igraju voleje niti da se zezaju (mada je sada situacija u tenisu jos i super kako je bilo pre 4-5 godina...), itd, itd.... Nazalost, i oni koji vode nasu planetu, tj. svetski politicari pate od totalne bezidejnosti...da ne sirim vise pricu.

I zbog toga cu ostati u nekim stvarima dzangrizavi matorac, neke cu da prihvatim, ali se necu primiti na svaku markentisku glupost koju mi serviraju, uz "pretnju" da budem potpuno "out".

Comment

• PINHEAD
                        CBC Senator XXL
                        • 30.03.2005
                        • 373
                        • BG, Vidikovac

Heh..........probaj ti da budes originalan u danasnja vremena......a da ti se ne desi da je to vec neko smislio ili uradio.....jednostavno, toliko toga je izeksploatisano, toliko ideja iscrpljeno, formi, oblika, zvukova, svega......verovatno cemo u buducnosti, ako budemo postojali ( covecanstvo, to jest ) prevazici poriv da budemo jedinstveni kao individue i originalni, i verovatno cemo sve oko sebe, pa i sebe same podrediti prakticnosti i funkcionalnosti, bez osvrta na dizajn.....ista odela, isti automobili. Verovatno cemo podsecati na koloniju mrava
                        Ali dosta off-topica....
                        EI9, EJ9, EK9......

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Pa predvidjam istu stvar kao i u klasicnoj muzici...
                          Prvo su vazila ista pravila za sve bilo da su iz Beca, S. Peterburga ili Rima, dok se nisu iscrpele ideje, a onda su krenuli u stvaranje takozvanih nacionalnih skola, Ruska, Nemacka, Italijanska, u sustini klasican nedostatak zdrave ideje i vracanje korenima koje su najstrasnije pljuvali do tada, uzimanje narodnih motiva i opet propagiranje toga kao ispravno, da bi danas sve otislo tamo gde sunce ne sija, svima vrlo dobro poznato...
                          Definitivno gubljenje u magli izazvanoj trzisnom utakmicom i nekako mi se cini da to tek pocinje, globalizacija ili sta vec uzima svoj danak, svako moze da ima televizor u svakoj prostoriji u kuci, ali to ima svoju cenu, civilizacija placa skupo svojom kreativnoscu, originalnoscu, emocijom i harizmom, ovo je tipican primer, a sto je najgore to je delo jednog BMW od koga svi ocekuju mnogo...
                          Dzangrizavi matorci?! Ma kakvi! Neke stvari ostaju iste i posle 1000 godina, to je realno dobro gde god i kad god ziveli, neka se menjaju vremena, trendovi i moda, jednostavno dok god nisi u trendu, na pravom si putu!

Pozdrav!
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • https://t.me/pump_upp
                            • bemve

o ukusima BAS ne treba raspravljati

Bavarski SAC, Sports Activity Coupe, dobio EyesOn Design Award

Stručni žiri sastavljen od svjetskih dizajnera je ovih dana dodijelio EyesOn Design Award nagradu modelu BMW X6. Članovi žirija su ocijenili kako tu nagradu treba dati BMW-u za ovaj X6 koji predstavlja prvi primjerak nove klase automobila nazvane Sports Activity Coupe ili skraćeno SAC.
                            X6 objedinjuje elemente SUV-a sa kupeom i očito je fascinirao članove žirija. Ovaj BMW je svjetsku premijeru kao koncept imao u Frankfurtu 2007., dok je u serijskoj verziji predstavljen u siječnju na NAIAS sajmu u Detroitu. Na europsko tržište stiže u svibnju i nuditi će se sa dva dizelska i dva benzinska motora.
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• PINHEAD
                              CBC Senator XXL
                              • 30.03.2005
                              • 373
                              • BG, Vidikovac

ljudi su izgleda ocajni za novim, radikalno drugacijim stvarima.....
                              EI9, EJ9, EK9......

Comment

• demios
                                CBC Član
                                • 03.12.2007
                                • 76
                                • Beograd

Kriticari, mogli ste bar da napisete sta vam ne valja kod X6, ovako nisam siguran sta vam smeta kod njega. Elem, ni ja nisam odusevljen novom klasom (ali ko mene pita), evo i zasto.

1. X6 u odnosu na X5 ima pitomiju prednju masku, da ne kazem kao zenske oci uokvirene senkom, previse mackaste
                                2. Ima veoma kratku liniju gepeka, poput kupea, sto ga prakticno cini manjim i vizuelno skracuje
                                3. Linija krova kao kod kupea - jako oborena. Deluje mi nezgrapno naspram 19" tockova, mini linije gepeka i ogromnog zadnjeg branika
                                3. Gledano od pozadi, previsok pod gepeka (ruzno kod ovog modela i neprakticno)
                                4. Prazna prednja maska kojom dominira.....registarska tablica i branik sa dva mala svetla. Mogli su da produze gril nadole, ne bi im skodilo.

A sad malo vi!
                                Peugeot 205GT '89.

Comment

Working...
                                X