Originally posted by Rendjo
Suprotno svemu , nov "auto" ispod 2000€
Collapse
X
-
Originally posted by NebojsaR4Originally posted by neshaoct...
To sto se kod nas vozi Yugo ili sto Golf 2 star 20 godina ima cenu od oko 3000 evra nije nesto cime treba da se ponosimo...a narocito nije argument u korist tog Nano-a !
Pa, mi valjda zelimo napred, zelimo da i kod nas Golf 2 star 20 godina kosta 500 evra...da konacno prestanemo da pravimo Yuga...a NE da uvezemo Nano...
-Dali su to sve argumenti u korist Nano-a!?...naravno da jesu!
Za nas je Nano nekoliko koraka unazad...To sto smo mi u ovakvoj finansijskoj situaciji, nije merilo vrednosti Nano-a...
Ili, evo ovako... Bila jedna drzava, razvijala se, i trebao joj je auto za narodne mase...Ta drzava je krenula da pravi Ficu...
Onda je ta drzava nastavila dalje da se razvija, i taj isti Fica je postao los...prevazidjen...trebalo je napraviti novi narodni auto koji ce biti bolji od Fice...i napravljen je : Yugo
Ali, onda ta ista drzava NIJE nastavila dalje da se normalno razvija, i tako Yugo ostade skoro 30 godina...i tako Golf 2 star 20 godina u toj drzavi vredi oko 3000 evra...
Ali, taj prestanak razvoja te drzave nije argument da sada ona sama zeli da ostane tu gde je...da ne ide napred...i da smatra da je Nano bas ono sto joj treba da zameni Yuga...
Nije Nano ono sto nam treba...vec ubrzani razvoj, i vracanje u normalne tokove, a onda bi se smejali tom proizvodu Tate, kao sto to rade Nemci ili Francuzi...
Isti je put imala i Italija...Naravno i Fica i Yugo su pravljeni ili po licenci, ili po ugledu na tadasnje modele Fiat-a...ali, ko je nama kriv sto smo propustili 90-te, kada su ti isti Italijani poceli da prave Punta...Da smo i mi nastavili sa normalnim zivotom, i mi bi 90-tih rekli ''cao'' Yugu,
[ kao sto smo ranije rekli ''cao'' Fici...ili Tristacu... ] i poceli bi da pravimo nesto svoje po uzoru na Punta...
Ali, mi smo poceli sa sklapanjem Punta tek 2007. godine...
Comment
-
-
bez uvrede, ali mislim da si pomesao malo ...al nema veze...
o kojem ubrzanom razvoju mi pricamo??...o platama u proseku od 300e??...nemoj me zezati..., svi su se smejali i kada je Logan izasao, pa je u Francuskoj takodje prodavan vrlo dobro(SVAKA ROBA IMA SVOG KUPCA!), a kod nas bio najprodavaniji model 2godine za redom...to je zasto???zato sto je Logan bolji od Mecke?...ne nego zato sto je pristupacan auto, zato sto narod nema para za bolje!...sta sada znaci razvoj da kupimo svi Punto Vanove rasturene, koji Evropljani nama bacaju zarad nekog razvoja?...-Narod kupuje Yugice zato sto zeli NOV auto...i i dalje je najprodavaniji!...i opet pricamo o nekom razvoju?...sta ce da prati taj razvoj?..., da se potencijalni kupci Yuga prebace na duplo skupljeg Logana????(nema se para za to,ne moze svako da optereti svoj buzdet toliko)...
Nemoj forsisrati proslost, forsiraj sadasnjost i realnu sliku nase zemlje, a ne brze integracije i razvoj preko noci posto nema kako i nema odakle...
Samim tim, necu se vise petljati u diskusiju jer vidim da nema svrhe...
POZko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...
Comment
-
-
..ti i ja se ne kapiramo...i to je ok...
Ti smatras da treba da vozimo Nano...ja mislim da to treba Zakonom zabraniti...Smatram da treba da nastavimo tamo gde smo stali....da se pozdravimo sa Yugom, i krenemo na bolje od njega......
Ako ne...onda bolje da nastavimo da vozimo Yuga jos narednih 10 godina, nego da nam dodje taj Nano...Ionako je Yugo bolji od tog nazovi auta...
A, o razvoju...pogledaj koliko se prodaje novih automobila, van proizvodnog programa Zastave, u zadnjih 5-6 godina...
Videces da ta cifra stalno raste po 20% i vise, godisnje...
Pogledaj koliko se tek godisnje proda polovnih automobila vrednosti 5.000-10.000 evra ?
Pogledaj i oko sebe...zasto SVI proizvodjaci ulazu u svoje salone, prodajne centre, servise...Mozes li da nabrojis bar jedno veliko ime auto-industrije [ koje je zainteresovano za nase trziste ], a da nije u zadnjih 5 godina ulozilo milione evra, pojedini i desetine miliona evra...Hyndai 13 mil...Peugeot je napravio svoj najveci objekat na Balkanu bas u SRB, Porsche Ada...odmah do njih je skoro otvoren i Citroenov centar...Ford...Porsche SCG ce praviti jos jedan objekat samo za VW [ jer je onaj na Adi postao mali ], negde posle Pancevca...itd..itd..
Sve je to zbog buduce prodaje...i to one koja dolazi u naredne 3,4 godine...Sada se pozicioniraju...SRB ce za 3,4 godine dostici cifru od 100.000 novih automobila godisnje
[ prosle godine je bilo oko 50.000, a pre 5 godina je bilo
manje od 20.000 ]...Za tu vrednost buduce prodaje se oni sada spremaju...zato i ulazu...
Nije SRB bas toliko zaostala da joj je potreban Nano...
Uostalom, u Kragujevcu se vec pravi mnogo bolji i sigurniji auto od tog Nano-a...ne, ne mislim na Punta, vec opet na Yuga...
edit : Ono sto je Nano za taj deo sveta, to je za nas bio Logan...a, sada Z10...
Renault Thalia je za ostatak Evrope...Bogatija verzija za bogatije evrposke drzave [ Thalia ], a siromasnija verzija za nas i okolne [ Logan ]...
Comment
-
-
...ne smatram da svi treba da vozimo Nano, niti zelim, ne znam odakle ti taj zakljucak niti dali sam to rekao negde...ja sam se vracao da vidim, ali nisam nasao...smatram da je nasa realnost(DANAS) da kupujemo jeftine automobile, jer je narod gladan za novim i jeftinim automobilima..., ta realnost se ogleda u rezultatima prodaje Yuga, Zastave 10, Astre clasic, i ostalih jeftinih automobiila..., znaci, sagledavajuci trziste dolazim do tog zakljucka.Auto koji kosta 1700e i plus je NOV ce svakako biti interesantan i tu nema argumenata koji mogu da pobiju ovu prostu cinjenicu.
ti pricas ja ko da zivim nemam pojma gde:...kazes da proizvodjaci beleze rast od 20 posto na godisnjem nivou...ok, to jeste tacno i znacajno...ali nije znacajno ako pogledas koliko stvarno automobila cine tih "20" posto
..., citao sam i ja da se Toyota hvali da je prodala DUPLO vise automobila nego prosle godine...ukpna cifra je bila oko 1000
...sto je generalno nista naspram prodaje Logana u 2006toj i 2005toj od ukupno 5000 na godisnjem nivou...
Apsolutno je tacno da nase trziste belezi rast, i to je moralno!...ali pobogu, hrvati su 98godine prodavali 50 000 automobila ladno...
Ok kapiram ja Booming i to trnzicija, nove investicije, pozicioniranje na trzstu..., Beogradu i Srbiji su i potrebni saloni..., mi do juce nismo ni imali pravi salon Honde, ili recimo Toyote, ili sl...
I zadnje, to sto ima neko fancy salon ne mora da bude merilo uspeha...uspeh se meri prodajnim rezultatima...ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...
Comment
-
-
Moja verzija tate je dosta robusnije od ove
Telcosport 2.0TD dzip bez prednje vuceklima, podizaci, centralna...
Cene delova su smesne. Doduse, moram da ih kupujem u Segedinu
2 kugle i dve spone su me izasle oko 20e
Pa to je kao za Yugo.
A moj ima 1700kg.
SKRACUJTE LINKOVE !!!!
Verujem da ce za ovo malo sranje biti jos jeftinije
Comment
-
-
Originally posted by NebojsaR4...tako da ne vidm zasto ovaj auto ne bi postao hit i kod nas...ja znam da bi ga kupio, cisto nek se nadje..
''...ne smatram da svi treba da vozimo Nano, niti zelim, ne znam odakle ti taj zakljucak niti dali sam to rekao negde...''
Eto odakle sam zakljucio da bi ti vozio Nano...i na osnovu cega sam video da i svi treba da ga kupimo, jer '' ne vidis razlog zasto ovaj auto ne bi postao hit i kod nas...''
Al' nije to ni toliko vazno...nece to sranje ni doci kod nas...nikada...
...'' Auto koji kosta 1700e...''
Nije auto sve sto ima 4 tocka i volan...U Evropi vise nije...u manje razvijenim delovima sveta jeste...ionako ce tamo da zameni bicikle, rikse i trotockase...
Danas u Evropi, svaki nov auto mora da ima ABS...ne moze da se prodaje ako nema ABS...uvodi se i regulativa o obaveznom ESP uredjaju...takodje mora da ima vazdusne jastuke...
Isto ce biti i kod nas cim prestanu da prave Yuga za 2 godine...
...'' ti pricas ja ko da zivim nemam pojma gde...kazes da proizvodjaci beleze rast od 20 posto na godisnjem nivou...ok, to jeste tacno i znacajno...ali nije znacajno ako pogledas koliko stvarno automobila cine tih "20" posto lool ..., citao sam i ja da se Toyota hvali da je prodala DUPLO vise automobila nego prosle godine...ukpna cifra je bila oko 1000...sto je generalno nista naspram prodaje Logana u 2006toj i 2005toj od ukupno 5000 na godisnjem nivou... ''
Ispade da nije bilo Logana, u SRB ne bi uopste bilo rasta prodaje...
Moras gledati vrednost prodaje [ a ne samo broj prodatih komada ], jer npr. 2-3 Logana = 1 Toyota Auris...ili Corolla...ili 5 Logana = 1 Mecedes
C klase...Prodavac Mercedesa prodajom samo jedne C klase uzme onoliko para koliko Hit-auto uzme za 5 prodatih Logana...
Nikada se u SRB nece prodavati godisnje 5.000 Mercedesa C klase...ali zato uvek hoce i vise od 5.000 nekih gradskih automobila, i to samo od strane jednog proizvodjaca, ali je to tako i normalno...
Nije valjda da mislis da u Evropi samo kupuju BMW-e i Mercedese...
Zar nije najprodavanija klasa automobila u Evropi tzv. Golf klasa...a svi ti automobili pocinju sa cenom oko 20.000 evra...
Klasa automobila manjih od Golfa [ Grande Punto, Peugeot 207, Fiesta... ] su sa cenama daleko ispod 20.000 evra...
A, upravo su to dve klase najprodavanijih automobila...svuda...pa i kod nas...
Nije Nano za SRB...ili bilo koju drugu Evropsku drzavu...
Za one za koje je pravljen, njima je odlican, vise im i ne treba...
Comment
-
-
-
pa rekoh da se nadje, bukvalisto...ne znaci da bi mi bilo glavno vozilo, na kraju krajeva ja sam tek pre dva mesaca kupio novi auto
...
inace, sve sto pises, dzaba pises jer ne koristis google, ne koristis brojke i podatke koji su realni i prava slika nase situacije,uporedjujes nas sa evropom, a mi smo svetlosnim godinama daleko od evorpe...
za dve godine cemo videti sta ce se desiti,posto tako tvrdis, da ce doci do booma, jel? a do tada uz svaku skodu uvezenu ovde ti ne dobijas po 6 air baga ko u nemackoj vec samo dva, ti u A klasi baznom modelu ne dobijes klimu,u ibizi do skoro nisi ni dobio abs, bazni modeli chevroleta takodje...
google search...
Logan(13000kom), Zastava 10(7000kom) i Astra Clasik(procenjuje se na 3000 komada prodatih,sve od pocetka prodaje modela) su upravo tri modela koja su nasem trzistu dali krila...i omogucili ljudima da dojdu do normalnog automobila po povoljnim uslovima..., ako nastavis opet za mercedes itd, daj da vidimo koliko su oni prodali zapravo automobila, pa onda da pricamo...a ne sve napamet, pa dok je radulovic bio uvoznik ja se secam da sam citao da su godisnje prodavali ukupno 100 komada raznih bmwa sto je smesno..., i na kraju krajeva, to isto uporedjivanje a jedna C klasa kosta koliko i 5 Logana je potpuno tacno, al sto onda ne kazes da i u Nemackoj ljudi kupuju C klase koje vrede ko 2-3 dobre Astre H..., mislim komparacija ti ne stoji,uvek ce biti i bogatih i siromasnih...negde vise negde manje...
o kojoj evropi ti pricas i poredis kada mi ne mozemo u korak s njima...mi jedva prodamo 50 000 automobila a nemacka milion godisnje, i sada oces da se poredimo s tim?..., prodaju i u nemackoj i logane, i Briliance limuzine itd itd...ima i tamo kojekakvog shita,nemoj da mislis da nema...ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...
Comment
-
-
..ne, ne...Ne mozemo da se poredimo sa GER, jer oni imaju 80 mil. stanovnika......i mnogo vise para od nas...i oni prave mnooooooogo vise automobila od nas
Nisam ni poredio velicinu naseg trzista sa njihovim, to bi samo ****** radila...
Za dve godine su najavili prestanak proizvodnje Yuga...Zastava 128 se vec duze vreme ne proizvodi...
Nece biti nikakvog posebnog boooma u prodaji automobila kod nas, nego ce se samo odrzati rast prodaje...
...'' dzaba pises jer ne koristis google, ne koristis brojke i podatke koji su realni i prava slika nase situacije,uporedjujes nas sa evropom...''
Paketi opreme koji postoje u GER nisu isti ni kao paketi opreme u ITA...a narocito ne kao paketi opreme u SRB...Mislis da samo u SRB dolaze automobili bez klime...ili sa 4 vazdusna jastuka, a ne vise od toga...
Govorim o NOVIM automobilima...
Morace da imaju ABS, ESP i vazdusne jastuke...
Nano nema nista od toga, i zato NIKADA nece to sranje ni doci u Evropu...
A, mi sami vec pravimo bolji auto od tog Nano-a...
Ne valja ici u krajnosti sa opisom stanja automobilskog trzista u SRB...
Prva krajnost je - kako su svi bolji od nas...kako smo svetlosnim godinama daleko od svih ostalih, kako mi nemamo veze sa Evropom, itd...itd...kako smo jadni i bedni, i kupujemo samo Logana i nista drugo osim toga...
Druga krajnost bi bila - ma, sve je super, isti smo kao Evropa...itd..itd...
Ono sto je tacno je rast naseg trzista...ono sto je tacno je da taj rast traje vec 5-6 godina...ono sto je tacno je da sa sadasnjim brojem prodatih jos nismo ni blizu nivoa koji bi trebali da imamo s'obzirom na velicinu trzista i potrebe za novim automobilima...
Ali, isto tako je tacno da odlukama koje drzava bude donosila vezano za uvoz novih automobila, ne treba tim odlukama da sebe zacementiramo tu gde jesmo, vec da bas treba da tezimo boljem...a ne da uvozimo Nano...
Comment
-
-
BOST definitivno ima vidovit nadimak, samo da izbazdari skalu na 300 bara i vozi
Comment
-
-
Sta god mi mislili o kvalitetu i sigurnosti, autic je bezbedniji i ekoloski svesniji od gomile krntija koje se kotrljaju putevima zemalja treceg sveta. Mislim da je ovo revolucionarni proizvod, koji ce motorizovati Indiju i zemlje treceg sveta.
Indijci su uspeli u onome sto Renault nije uspeo sa Dacijom (trebala je da kosta manje od 5000 evra)
Comment
-
Comment